Ph: tak člověk trušku v obraze si právě vyhledá informace
problem je prave to “byt trosku v obraze” . Bez dalsich znalosti to uz moc rozlisit nejde, co je pravda a co vymysl.
I jen jednotliva plemena maji specifika - kde a co hledat, co je dulezite.
Myslim si, ze kdyby by u toho inzeratu s shibou nebyla cena, ani by vas nenapadlo patrat, jestli je pravdivy 😇
Kdyby u toho inzerátu byla odpovídající cena, tak se nad tím asi opravdu nikdo nepozastaví… alespoň si nemyslím, že lidi zde ověřují každý normálně vypadající inzerát.
Ale jde o to, že jakmile bych se poohlížela po štěněti šiba inu, tak na to, že to není cajk, zrovna u tohoto inzerátu bych přišla na první dobrou.
Ale můj muž je typickej člověk, co by na to asi skočil, nic by neověřoval…
Když jsme se rozhodli koupit berňuchu, tak jsme bohužel byli v pořadníku na psa samce až čtvrtí a narodil se jinej pejsek. Můj manžel nechtěl čekat na další vrh a tak, když narazil na FB na inzerát na štěňata, tak se do Matěje zamiloval podle fotky… já byla ta, co řekla fajn, ale musím se kouknout na jeho rodokmen, příbuzenstvo, hlavně kvůlivá zdraví… přeci jen je to berňák a opravdu jsem týden hledala informace o všech dohledatelných příbuzných a o chovce. … a můj muž se mě furt ptal, jestli už jsem štěně zarezervovala a já že ještě ne a on proč ne…co o něm furt hledám.
No a třeba pyrenejka se k nám dostala náhodou po zrušené rezervaci, takže tam jsem měla taky týden na to najít si info, než zaplatíme zálohu…
Před tím jsem narazila na štěňata pyrenejců.. dle inzerce otec import Francie junior šampion, matka pracovní fena na farmě, štěňata socializovaná s dětmi, se zvířaty… značka ideál… první co mě zarazilo bylo, že měli několik volných fen v době, kdy o štěňata byla nouze a feny nebyly volné vůbec a za druhé cena byla cca o 10tis nižší, než obvyklá u tohoto plemene… po dohledání infa bylo jasné proč… ale zase… můj manžel řekl super… ještě ušetříme, tak jedeme pro štěně.
A to můj manžel žije pod jednou střechou s pejskařkou a psi už màme kontinuálně 35 let, tak by člověk řekl, že by mohl být trošilinku v obraze.