Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.08.2025, 14:00:24
No a hlavně ta fena papíry má, i když jejich výtisk ti lidé nechají někde na nádraží. Lze vystavit duplikáty na základě genetiky (nebo třeba i čestného prohlášení nebo co). A když chci množit, tak bych si tu práci dala, ty papíry získat. Prostě jsou to nezodpovědní množiči, a tohle jsou trapné výhovorky.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.08.2025, 08:00:02
Před lety jsme si vzali z útulku veterinární nemocnice tří letou čuvačku. Měla tetování,tak jsme si na plemenné knize vyžádali duplikát PP.Oni na nějaký čas zveřejnili, že na tohoto psa XY s tetovacím číslem bylo zažádáno o duplikát a když se nikdo neozval proti,tak nám ho vystavili a označením duplikát.Fenu jsme uchovnili a ještě měla dva PP vrhy.
Pár dní zpět jste tu diskutovali o převýchově nevychovaných psů. Taky jsem si myslela, že převychovat jde téměř cokoliv, ale pak přišel Vasil… a upřímně jsem z něj nešťastná. Už rok ho nejsem schopna naučit čistotnosti, prostě nejsem. Protože s ním nemůžu být 24/7. A už fakt nevim, jak na to. Navíc ten pes má fakt nějakej psychickej problém, ale to asi s tou nečistotností úplně nesouvisí a narozdíl od zechcanýho baráku (zevnitř i zvenčí) mi to nijak výrazně nevadí.
Fiona Praha (neregistrovaný)04.08.2025, 17:22:50xxx:xxx.3d54:79c4
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.08.2025, 13:03:14
Zkoušeli jste proti značkovací pás? Vevnitř pás, venku sundat? Jestli to tak má i s bobkem, nasadila bych pleny. By mne z takového čuněte kleplo 🙄 Jak je to možné? Mopsíci přece nejsou prasata? Fakt to nesouvisí s těmi psychickými problémy? O co se jedná?
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 04.08.2025, 21:15:31
A jéje, my měly nemocného psa který prostě netušil, že čura, měl to nějak v mozku a to jsem snímá neustále. On stál vedle vás a čural bez toho, že by fakt věděl a to byl pejsek jeden s těch nej čistotných. Tak dostal inkontinenční pas, do toho vložku a bylo vše vyřešeno.
Fakt neporadím, jediný, co mě napadlo, je strčit Vasila k někomu šikovnýmu, kdo s ním na tom během týden zapracuje, udělá si ten čas, atd… ale nevím, kdo by to mohl být…
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona Praha z 04.08.2025, 21:54:35
Když tím ho nic nenaučím… :/ Mě nejvíc štve, když to dělá venku na terase, místo aby popošel pár metrů na trávu. Když tam jsem s ním, tak si to nedovolí, ale jakmile zalezu do baráku, tak mám ochcaný skříňky, židle, stůl, květináče, cokoliv, co tam leží/stojí…
Bohužel tohle je kombinace prasete a nízkýho sebevědomí. Už jsme si o tom psali. Mám pocit,že někdy jak se to ten pes nenaučí hned na začátku jako štěně,tak prostě přijde v hlavě o tu stopku,doma se to nedělá. Kevin taky značkuje, je to rozhodně o hodně lepší,než na začátku,ale stejně, Bella,když má možnost doma čůrat nebude, ale když je zavřeno,takže v noci,a chce se jí, žádnej problém. My naštěstí nemáme před barákem navazující terasu,ale věřím,že jí mít,tak to tam bude blbeček ochcávat taky
Kdyby mi někdo před dvěma lety řekl, že mi pes bude chcat doma na podložku, tak ho pošlu urgentně do míst kam slunce nesvítí… ale pak přišla cukrovka a dlouhou dobu nebyla Bambule stabilizovaná. Takže přetrvávalo zvýšené pití a zároveň s tím teda močení. Podložky ji chystám dál, někdy v noci potřebuje cvrknout, někdy je podložka dlouho čistá. Nebožtík boston nosil na stáří dětské plenky, únik moči někdy i něčeho většího. Ale u starého psa je tohle pochopitelné. Ono není to všechno na světě tak jednoduché jak to může na první pohled vypadat.
Jinak Bambule venku značkuje, ale sebevědomí určitě nemá vysoko. Jiným psům se naopak vyhýbá.
Když tím ho nic nenaučím… :/ Mě nejvíc štve, když to dělá venku na terase, místo aby popošel pár metrů na trávu. Když tam jsem s ním, tak si to nedovolí, ale jakmile zalezu do baráku, tak mám ochcaný skříňky, židle, stůl, květináče, cokoliv, co tam leží/stojí…
Nechci se dohadovat, psa jsem nikdy neměla, jen jsem pustila uzdu fantazii, protože z počůrané domácnosti by mne asi kleplo. Když bude mít pás, tak mu čůrat nepůjde, ne? Na zahradě nebo špacíru bych mu to sundala a jásala nad každým cvrnknutím a odměňovala (jako se štěňátkem). Po příchodu domů bych pás zase nasadila. Časem si to spojí, že doma ne s pásem i bez něj. Když by byl bez dozoru, měl by pás i na té terase. Taky existují nějaké protiznačkovací spreje, ne? Vše bych umyla savem, postříkala nějakým protiznačovacím sprejem a nasadila pás.
Vasil (pro mne Boris 🙂) mi trošku kazí dojem z mopsíků.
Možná by uměla poradit impact, té prošlo domácností hodně psů a přece není možné aby žádný z nich nebyl prase.