https://www.chovzvirat.cz/inzerat/215524-stenatka-golddust-yorksirsky-terier-s-pp/
S PP jako opravdu
efe:Dáváte dovnitř ještě nějaké vložky?
Ne, mám jich dost a tak je prostě peru pořád dokola. Já peru furt, tak se to ztratí. 😂
Tak pásy přišly, bohužel měli na zoohitu špatnou velikostní tabulku a tak jsou malé. Kdybyste někdo chtěl na pidipsa, tak pošlu zdarma. Obvod pasu do cca 38 cm.
efe:Tak pásy přišly, bohužel měli na zoohitu špatnou velikostní tabulku a tak jsou malé. Kdybyste někdo chtěl na pidipsa, tak pošlu zdarma. Obvod pasu do cca 38 cm.
Napište jim reklamaci, vrátí Vám peníze. Já u nich reklamovala psí bundu, která zase byla větší než měla být, poslali peníze zpět a napsali mi, ať bundu daruju třeba do útulku. Na velikost těch pásů se zkuste zeptat v JVN ( jezevčíci v nouzi ), používají ty z Temu ( Impact myslím dávala fotku ) a mají taky různě velké psy. Třeba poradí.
Jj, já už jim psala a peníze už mám na cestě s tím, že mám taky ty nesedící pásy darovat. Proto se ptám tady, jestli je někdo nepotřebuje.
efe:Jj, já už jim psala a peníze už mám na cestě s tím, že mám taky ty nesedící pásy darovat. Proto se ptám tady, jestli je někdo nepotřebuje.
A kolik má Váš pes obvod pasu?
Vasil má cca 45 cm, tyhle pásy jsou max. 40.
Pošlu ti ty po Ronym,zabalíš ho do toho celýho,smrada😂
efe:Vasil má cca 45 cm, tyhle pásy jsou max. 40.
Tak z Temu by mu měly být elka. Nakupujete tam? Jestli ne a chcete to zkusit, klidně je koupím a pak pošlu.
Už jsou na cestě a L jsem taky vybrala. Moc díky! Nehodily by se Vám ty malý?
efe:Už jsou na cestě a L jsem taky vybrala. Moc díky! Nehodily by se Vám ty malý?
Nn, ty jsou mu malý, to mám vyzkoušené. Případně se zkuste zeptat u těch jezevčíků v nouzi, jestli nevyužijí.
Zkusím.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/215524-stenatka-golddust-yorksirsky-terier-s-pp/
S PP jako opravdu
Ze stránek CHS Golden Dream, která je chová:
Plemeno Golddust Yorkshire terrier je velmi příbuzné plemeni Biewer Yorkshire terrier. Biewer Yorkshire Terrier ala Pom Pon je v okolních státech zařazen organizací FCI jako NON FCI ( neuznané plemeno). V České republice není možné odchovávat štěňata s PP FCI, nebot to ČMKU neumožnila. Chov všech barevných variant je celosvětově podporován UCI a dalšími mezinárodními a německými kluby. Od roku 2007 jsou všichni barevní jorkšíři registrování americkým AKC jako Yorkshire Terrier "Particolor".
Bieweři jsou taky pod německým klubem IBC a vznikli tak, že si jednou pan Biewer s paní Biewerovou řekli, že york je prima pejsek s ošklivou barvou a začali šlechtit bílého yorka 🙂 Kdysi jsem o tom četla, když jsem biewera objevila a moc se mi líbil, cena už ne, tenkrát před skoro 20ti lety stál 50 tisíc a měl papíry z IBC. Pak se objevily různé barevné varianty.
Biewer už se u nás chová normálně pod ČMKU jako neuznané plemeno. Golddust je něco jiného.
Je to to samé jen jiná barva. Nic víc. Klidně můžete nakrýt golddustku blackem nebo biewerem. Pp to mít bude. Jen IBC která je teď pro tyhle barevný jorky největší neuznává merle. Takže je fuk co za barevný jorky to je. Jakou barvu maj. Takovej spaltbiewer… to je obyč jork vizuelně 😅
Až tak daleko jsem se nedostala. Bílý york se mi tenkrát líbil moc, cena vůbec, tak jsem si jen vyhledala, co je to za novinku a díky ceně jsem si ho nepořídila. Dneska, když vidím ty sídlištní parodie yorka nebo biewera (ostatní nepoznám), které jsou jasní kříženci čivav nebo krysaříků (vynervená, uňafaná, nohatá zvířátka se splihlou srstí na flexinách), je mi do pláče. Téměř všichni jsou bez PP, protože na co papíry, že?
Fiona.Praha:Až tak daleko jsem se nedostala. Bílý york se mi tenkrát líbil moc, cena vůbec, tak jsem si jen vyhledala, co je to za novinku a díky ceně jsem si ho nepořídila. Dneska, když vidím ty sídlištní parodie yorka nebo biewera (ostatní nepoznám), které jsou jasní kříženci čivav nebo krysaříků (vynervená, uňafaná, nohatá zvířátka se splihlou srstí na flexinách), je mi do pláče. Téměř všichni jsou bez PP, protože na co papíry, že?
A proto se mně toto plemeno nelíbí a nikdy bych si je nepořídila. A ještě když vidím, jak to chodí ostříhaný. 🙄 Radši křižovatku z útulku.
A to mě právě také zaráží, proč si někdo pořídí plemeno s tak krásnou hedvábnou srstí a pak ho stejně stříhá strojkem. Ale taky pravda, že u nás co jork to jiná postava, velikost, povaha a popravdě i ta kvalita srsti.
Já teda jorka s dlouhou srstí neviděla nikdy nikde mimo výstavní kruh. Minule se mi nějaká paní v cukrárně chlubila papírovým jorkem a povídala mi, že plánují štěňátka a pes byl taky ostříhaný úplně na krátko. Na chovku jsem se neptala, nerada se bavím s cizími lidmi, takže jsem jí jen slušně vše odkývala a zmizela jsem 😀… jestli ty “papíry” byl skutečně průkaz původu, to nevím.