17.10.2025, 11:09:34 xxx.xxx.224.101
Tetanus? Ale rozhodně to není běžná příčina úhynu u pětiměsíčních štěňat. Blbá náhoda.
Tetanus? Ale rozhodně to není běžná příčina úhynu u pětiměsíčních štěňat. Blbá náhoda.
kometa:Tetanus? Ale rozhodně to není běžná příčina úhynu u pětiměsíčních štěňat. Blbá náhoda.
Neuváděla tetanus. Cituju doslova její vyjádření, má to veřejně na FB:
“Mnoho z vás se ptá co se stalo, proč River přešel duhový most.... Výsledek pitvy už známe. Důvodem byla bakteriální infekce - sepse. Jak zpráva uvádí, byla izolována bakterie E.coli, varianta haemolytica v silné intenzitě. Sbohem náš andílku, pozdravuj za duhou všechny naše lásky 🖤 (7.4. - 27.9.2025 Hazel River Cedletes)”
Nj,tohle je tragédie,ale náhoda. Ty všechny rakoviny ne
janaa:Nj,tohle je tragédie,ale náhoda. Ty všechny rakoviny ne
A čím myslíš, že ty rakoviny u nich jsou tak častý?
Ani v zásadě nepotřebuji nějak zdravého. Když sejde rychle, aspoň bude místo na dalšího. Taky tak nějak přemítám, zda bych si neměla vůbec brát nějaké nechtěné staříky, ti nebudou nároční na pohyb, mohli by být vyklidnění, tj. nikoli nebezpeční, tak možná půjdu i do toho. Je to otázka za pár let, tak můžu ještě převalovat myšlenky sem a tam, jak mi libo 🙂
P. S. ty rakoviny u flatů samozřejmě nevím, že se vyskytují, mně se to plemeno líbí prostě jen okometricky, tak to je další důvod vzít nějakého jakoflata kříženého, u kterého mám šanci, že ta rakovina nebude tak upevněná (jo, uvědomuju si, že tam ta pravděpodobnost může být stejně tak od nuly do sta jako u jakéhokoli jiného vořecha).
Buggyra:Ani v zásadě nepotřebuji nějak zdravého. Když sejde rychle, aspoň bude místo na dalšího. Taky tak nějak přemítám, zda bych si neměla vůbec brát nějaké nechtěné staříky, ti nebudou nároční na pohyb, mohli by být vyklidnění, tj. nikoli nebezpeční, tak možná půjdu i do toho. Je to otázka za pár let, tak můžu ještě převalovat myšlenky sem a tam, jak mi libo 🙂
P. S. ty rakoviny u flatů samozřejmě nevím, že se vyskytují, mně se to plemeno líbí prostě jen okometricky, tak to je další důvod vzít nějakého jakoflata kříženého, u kterého mám šanci, že ta rakovina nebude tak upevněná (jo, uvědomuju si, že tam ta pravděpodobnost může být stejně tak od nuly do sta jako u jakéhokoli jiného vořecha).
Já si taky říkám, že na starý kolena bude nějaký vyklidněný stařík nejlepší. 👍😊
neměla vůbec brát nějaké nechtěné staříky,
můžu jen doporučit, když dobře vyberete podle svých možností a schopností, je stařík velký dar, dostanete zase něco jiného, než vám přinese štěndo. Obojí má něco do sebe. Já mám teď důvod proč ne a jsem ráda, že se zatím žádný starý vižle v útulku nevyskytuje, ale jinak bych bez zaváhání. Je to takový ….. hluboký.
Já štěně nechci tak nějak z principu. Ráda bych něco, u čeho už si někdo prošel tím kousacím a neposlouchacím a přiblblým obdobím.
Zrzavci:neměla vůbec brát nějaké nechtěné staříky,
můžu jen doporučit, když dobře vyberete podle svých možností a schopností, je stařík velký dar, dostanete zase něco jiného, než vám přinese štěndo. Obojí má něco do sebe. Já mám teď důvod proč ne a jsem ráda, že se zatím žádný starý vižle v útulku nevyskytuje, ale jinak bych bez zaváhání. Je to takový ….. hluboký.
Ano, ano, ano! Starika do kazde rodiny! Za me nejlepsi z nejlepsich, kazdy jeden jediny strousek, co k nam kdy prisli, nas neskutecne obohatili. Vrele doporucuju!
A jinak abych byla v tematu … to jsem se zas po ranu zdrave nasrankovala!
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/210001863/prodam-francouzsky-buldocky.php
Arosek:Ano, ano, ano! Starika do kazde rodiny! Za me nejlepsi z nejlepsich, kazdy jeden jediny strousek, co k nam kdy prisli, nas neskutecne obohatili. Vrele doporucuju!
Jako že je daj už teď ve třech tejdnech ????
Bože, jak přestala kojit? Tak snad dokrmuju, to snad není možný. 😢 Nepomůže to nahlásit?
ano, fena přestala kojit! to je argument! Vždyť je to trestný dávat štěňata v tomto věku. proč pod takovými inzeráty není možné něco napsat. Bych se rozepsala.
Arosek:Ano, ano, ano! Starika do kazde rodiny! Za me nejlepsi z nejlepsich, kazdy jeden jediny strousek, co k nam kdy prisli, nas neskutecne obohatili. Vrele doporucuju!
No,tak já musím říct,že mě starouškové nijak neobohatili😂 je pravda, že já si brala opravdové geronty, 14,5 a 16, ostatní adopťáci byli úplně jiného věku. Geronti mě stáli hromadu peněz,nervy a klid. Jasný,že nelituju ani vteřinu, jasný,že s tím jsem do toho šla, jasný,že na ně se slzou v oku vzpomínám, ale bráno naprosto racionálně, nikomu to nemůžu doporučit a namlouvat si, jak má člověk hřejivej pocit z toho,že dal psovi před smrtí dobrej domov. Je to hroznej zápřah,fyzickej,psychickej,finanční. A člověk musí počítat i s tím,že to tomu psovi může být v zásadě jedno,takže člověk hodně dá, ale nic nedostane,kromě toho pocitu. A jasný,že bych to udělala znova, ale prostě nalejvám čistýho vína,a pokud člověk není připraven být vycucnut, tak je to vždycky na velký zamýšlení. Jen aby nějaký naivní příchozí neměl dojem, jak je to krásný a psí duše mu bude vděčná. Určitěje něco jiného vzít si třeba 10ti letýho veterána. Což já teda prakticky za veterána nepovažuju,psa v tomhle věku🤣
Inzerát snad ani nemá cenu komentovat. Furt doufám,že karma funguje,třeba pomalu,ale přece
Pssst, takhle slonika neprodas! 🤣
Hele jako - Mirecek me stal podlahu, moje zada a 200 000,-
Happynka dvere a 100 000,-
Gwenda byla vlastne levna, v souctu pod stovku a vydrzela dlouho ...
Leona 50 za lokty a dve vykoupani v rybniku v unoru …
Otas, Saggous a Senta uz jsou “korporatni” a jsem za to fakt rada, pac nektery palky by byly dost na hrane. Obzvlaste se Sentou.
Ale kazdej z nich dal neco me a neco smecce - nekdo klid, nekdo nadhled, nekdo jistotu. I ta Kitty co u nas byla jen 3 tydny … Kazdej me nebo “moje” psy neco naucil. A to beru jako nezaplatitelnou devizu.
Zrzavci:ano, fena přestala kojit! to je argument! Vždyť je to trestný dávat štěňata v tomto věku. proč pod takovými inzeráty není možné něco napsat. Bych se rozepsala.
Jde. Ja mu tam hodnoceni napsala a inzerat jsem nahlasila jako vadny. Jestli to k necemu bude, tot otazka …
Tak já do toho nejdu s iluzema. Dokud ten pes bude relativně zdravý, schopný se pohybovat a trávit přiměřeným způsobem, tak bude požívat pohodlí, pokud nebude schopný v relativně snesitelné bolesti (či dávce analgetik) popocházet nebo pokud bude metabolicky zruinovaný tak, že by dietou (nebo jinými prostředky) zruinoval mě, tak bohužel, uspíme. Rozpočet na každého tvora u nás v rodině je daný, tedy máme rozhodnuto, kolik jsme jednorázově nebo dlouhodobě ochotni mu věnovat prostředků, a pokud to bude nákladnější legrace, tak je mi líto. Sbírky na Doniu kvůli tomu zakládat nehodlám. Samozřejmě si vyptám, jak na tom konkrétní jedinec je, ale ono těch starších relativně zdravých či zdravých na prahu stárnutí psů je v nabídce celkem dost, tak bude z čeho vybírat…
Jo? jak to jde udělat?
Honem jsem tam šla mrknout a četla co jste napsala, super. Pozor majitel může smazat a napsat nový a vaše výtka tam už nebude. Znám taky jsem takhle napsala jedné paní co si přivlastnila fotku mého psa a já ji takhle napadla. Smazala a jela s novým inzerátem.
opravdové geronty, 14,5 a 16,
jasný, tenhle věk, je o něčem jiném, ale i tak věřím, že tak jak píše arosek - něco člověk dostane. Ano je to vyčerpávající a ne každý na to má - psychicky, finančně, fyzicky, je to stejné, jako při péči o seniora člověka, tam je to ten pečující, kdo dotuje opečovávaného - nejvíc těma emocema a zpětně vlastně nejde nic, protože samé “starosti”, nic pozitivního zpátky. Ale i tak, prostě jsou momentky, kdy - protože to dává smysl - nějaká za zpětná energie přijde.
Já jsem ale pro Buggyru psala právě o těch stařících, co jsou ještě funkční a dokážou dát to, co zmiňuju. Ale vlastně i tak, ten gerontík - člověk, když se koukne, jak spokojeně spí třeba s ostatníma, když ví, že mu dal zázemí pohlazení, na které by prostě v útulku nebyl prostor…..tak i to něco člověku dá.
Nahlásila jsem taky - s tím, že prodejce nabízí štěňata výrazně mladší než 8 týdnů, že je to protiprávní a trestné.
Kde je to vidět? Jak to mohou ostatní zobrazit
edit už to vidím, jen to moje tam zatím není.