Jde. Ja mu tam hodnoceni napsala a inzerat jsem nahlasila jako vadny. Jestli to k necemu bude, tot otazka …
Taky jsem nahlásila.
Jinak co se týká těch gerontů, tak to, co děláš ty, by mě naprosto psychicky položilo. Že bych přišla o barák, protože by mně ho vzali exekutoři, o tom ani nemluvím. Takže dobře, že jsi tady aspoň ty. 👍
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.10.2025, 14:42:41
Alenko nejen ja, zaplat buh! Vsak Janaa taky ma svy zachraneny gerontiky a neni jich zrovna malo. A Zrzavci zrzavi taktez a urcite jsem na dalsi zapomnela 🥰 Jen tech gerontiku je bohuzel porad vic jak dost ☹️
Jinak ono je to fakt narocny, ne ze ne. Financne, fyzicky a hlavne psychicky. Jednak kdyz si clovek uvedomi co si ti smudlove dost casto prozili a druhak kdyz odejdou … to boli vzdycky a nejde si na to zvyknout. Ale ja se prave snazim brat si jen to dobre. Vzpominam na vtipne situace a na krasne chvile a i kdyz to boli, tak nejhezci myslenka pro me je, ze neodseli sami, opusteni a nechteni, ale s vedomim, ze je nekdo miloval, byl s nima v tu chvili a place pro ne. Ze tu maji nekoho, kdo na ne nikdy nezapomene …
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.10.2025, 14:42:41
Já právě s gerontama musela (možná jen na čas) přestat, proto mám teď samý mladý adopťáky. Když nás potkaly 4 fakt ošklivý konce během dvou let, tak jsem to prostě už nedala… Z “psa už nikdy”, což jsme vydrželi 4 měsíce, se teda aspoň stalo “ok, psa jo, ale ne mopse” a přišla Baruška. Jenže tý bylo samotný smutno…. atd….
Ano, ano, ano! Starika do kazde rodiny! Za me nejlepsi z nejlepsich, kazdy jeden jediny strousek, co k nam kdy prisli, nas neskutecne obohatili. Vrele doporucuju!
A jinak abych byla v tematu … to jsem se zas po ranu zdrave nasrankovala!
… tak ted psala kamoska, co dela sestricku na veterine a na tenhle “skvost” me upozornila …
Oni k nim na veterinu prisli nejaci lide, ze shaneji stene a co si o tomhle inzeratu pan doktor mysli. Co si pan doktor mysli jim bylo durazne vysvetleno, pry i nejaka ta sprosta slova na adresu “chovatele” padla.
A co myslite? Ano - vcera dorazili dotycni lide se stenatkem. Stene zacerveny, chovatele pry cikani, krmili odstrikanym mlikem od cikanky (!!!) … ale lidi spokojeni, ze cenu stenete ukecali ze 13 na 6 tisic.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 03.11.2025, 15:18:11
No tak to už je fakt do nebe volající…tak dokonce se přijdou s někým poradit, ten někdo řekne, že ne a to tak expresivně, že to musí být jasný a oni stejně štěně koupí…já nevim, mi přijde, že někteří lidé, po té, co vidí v inzerátu fotku štěněte, tak jim vypadne mozek…
vcera dorazili dotycni lide se stenatkem.
Profesionální etika asi nedovolila panu doktorovi použít velmi vybraná slova.? Já bych se na jeho místě musela několikrát velmi zhluboka nadechnout. A že jsem člověk klidné letory, kterého nerozhází ani třída puberťáků.
Tak proč se ptaj? Hovada?? Ach bože.
Nicméně tohle nakouknutí do větší hloubky příběhu mi potvrdilo, že moje odhady při studování inzerátu byly velmi trefné. Netušila jsem tedy, že o štěňata bude “postaráno” takto nestandardním způsobem, ale naprosto přesně jsem odhadla, v jakých rukou se štěňata budou nacházet i tu národnost jsem trefila.
Profesionální etika asi nedovolila panu doktorovi použít velmi vybraná slova.? Já bych se na jeho místě musela několikrát velmi zhluboka nadechnout. A že jsem člověk klidné letory, kterého nerozhází ani třída puberťáků.
Tohle je jeden z duvodu, proc jsem i pres svuj velky sen ustoupila od moznosti jit studovat veterinu. Pac ja se svou naturou bych si velmi brzy sla sednout bud za ublizeni na zdravi, nebo do polstrovane cely. Dle mych pozorovani musi byt veterinar masochisticky zamereny zenovy mistr. Nebo alkoholik.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 04.11.2025, 13:08:42
a nebo alkoholicky zaměřený zenový mistr v masochismu. 😀
Ne, čest a obdiv všem těm dobrým a poctivým, kterým na zvířatech záleží. Mám ve svým okolí jednoho veta - ne na přímo, zprostředkovaně, který měl hodně slušně našlápnuto k problémům s alkoholem. Zachránilo ho to, že ho v tý době shodou okolností sbalila baba do nepohody, která je mu oporou. Je to hrozná práce, opravdu. A i já jsem ráda, že se mi ta veterina nesplnila. Můj otec tvrdil, že je to těžká práce pro ženskou. Myslel fyzicky. Že horší je to po psychický stránce naprosto netušil.
edit - já bych asi taky s praxí velmi rychle nejspíš skončila, protože poté, co bych to těm hovadům vysvětlila, proč odsud zvíře nebrat a pak by mi ho přinesli do ordinace, tak bych prostě je vyhodila. A pak bych si to vyčítala, kvůli tomu drobkovi, kterej za nic nemůže, a……… no ne, já ne. nemohla bych, to už nějakou dobu vím.
Tohle, co psala Arosek , jsem přehlídla, a byla by o škoda, protože to je pravda a přesně to ono, proč to člověk dělá.
tak nejhezci myslenka pro me je, ze neodseli sami, opusteni a nechteni, ale s vedomim, ze je nekdo miloval, byl s nima v tu chvili a place pro ne. Ze tu maji nekoho, kdo na ne nikdy nezapomene
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.11.2025, 20:29:12
Tvo… odbarvit černý štěňata… to nevymyslíš…. teda spíš jak tady čtu, tak to někdo vymyslí…
Bože lidi čtěte takovýhle informace a přemejšlejte od koho koupíte štěně, to je jediná šance, jak takovýhle lidi zastavit, když jim tenhle byznys s psím utrpením nebude sypat korunky, tak se na to vykašlou…ale jak je vidět, pořád to sype…😢
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 05.11.2025, 08:03:20
To není hloupost, to je normálně pragmatické rozhodnutí dát za psa co nejmíň. A když jim pak z béžového psa vyroste černý, tak nad tím v lepším případě mávnou rukou, v horším jde pes pryč a pořídí se za pár korun jiný.
Fotka bez PP chovu někde na Kladensku, údajně. KVS prý nahlášeno a všechno v pohodě. Jo, je vidět, že hygiena v pořádku, psi hlady ani žízní netrpí a bez PP se v tomto případě neřeší. Pro mě je to ale furt množka pro prachy, nic víc.