Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.11.2025, 09:47:08
Jo je to množka pro prachy, jsou takový i s PP, obvykle to má i zaměstnance. Ano bohužel z hlediska zákona je to v pořádku. Dost často tyhle štěňata jsou cíleně na výkup a prodeje tady jednotlivým lidem jsou minimálně, s tím je hodně crcání.
No oni se takhle bohužel chovají i psi s PP. A je jen pár km od tady toho .
Jj, já vím. A jsou to taky jen množky pro peníze. Když se člověk podívá na rodiče (a u PP to dohledatelný je), tak tam není žádný chovatelský záměr, nic.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.11.2025, 10:10:31
Hele tady jsou schopní mít zároveň dva vrhy maďarů, dva vrhy germánů a vrh poláků. Takže….. Ne, ti psi nestrádají nedostatkem, ale je to prostě pro mě sprostá továrna na prachy, kde ani není možná udělat socializace jakou mají psi odchovaní doma. Jsou v kotcích a nazdar bazar.
Tam není ani výhoda toho, že kolem sebe mají jiné psy - tak jako to naopak bylo u Rumíčka, kdy štěnda byla doma a pak už s nima šup vždycky na chvíli ven, kolem nich strejda maďar, kterej si s nima hrál a měl je pod dozorem /ten byl fakt výbornej vychovatel/ teta foxlice, která byla březí a přísná jak žiletka, takže se naučili respektovat dospělý. Prostě psi jsou na výdělek ať už jako štěňata, nebo odprodej nepotřebných, výcvik.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.11.2025, 10:19:35
ale je to prostě pro mě sprostá továrna na prachy,
Ale bohužel zákonem nepostižitelná. Jak píšete, ti psi nestrádají hlady ani žízní. Takže je to jenom na kupujícím, jestli si z takových podmínek štěndo veme nebo ne.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.11.2025, 10:27:57
No ono je to tady už při výběru vyšší dívčí, aby si člověk dal věci do souvislostí a přemýšlel nad tím víc. Tam je opravdu všechno v pořádku, když se na to kouknete prvním pohledem a nezamyslíte se nad dalšíma věcma. Nedostanete nemocné štěně, nebo tak něco.
Ale taky nedostanete štěně, které umí bydlet doma, zná spoustu různých věcí a hlavně… zná dobře člověka a je na něj navázaný. To si pak musíte oddřít sami. A ten pohled, který je vlastně jakoby pro lidi úplně bokem nákupu je to, že se takhle chrlí další a další psy na trh, který už tak je přesycený a že ta štěnda nežijou tak, jak by mohla, znají kotec, ohrádku. ale nikdo si s nima nehraje, protože na ně není čas, nemazlí je, není čas, jen čekají, až si přijde kupec jak do akvárka v Hornbachu. Všechno to není z lásky ke zvířatům, proto, aby se chov někam posunul, aby měli ti psi toho nej páníčka. Ne, důležité jsou ceny - jak ceny zboží - tedy štěněte, to hlavně, to především, proto jich sekaj tolik, jak baťa cvičky, tak prezentace - výstavy, soutěže.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 05.11.2025, 11:22:44
No však, proto říkám, vyšší dívčí. Člověk tam vidí, že štěnda jsou krásný - to jsou, v čistotě - to jsou, dlabanec, vodu mají, vidí ch. stanici, úspěchy. Ten velký počet psů ho nezarazí prostě.
Lidi si představují koupi štěněte jako nákup potravin v supermarketu, dost často. Nějak se nepočítá s tím, že štěně je živá bytost. Vím, že srovnávání s lidmi pokulhává, ale na druhou stranu srovnat to třeba s adopcí dítěte by někdy nebylo tak úplně od věci asi.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.11.2025, 12:01:38
Ať si klidně hloupne, když je tak blbé a prodává svůj rozum takhle virtualitě v domnění, že je to pro něj skvělý. Vadí mi na tom, že na to doplatí tvrdě ta zvířata.
Ať si klidně hloupne, když je tak blbé a prodává svůj rozum takhle virtualitě v domnění, že je to pro něj skvělý. Vadí mi na tom, že na to doplatí tvrdě ta zvířata.
To mně taky. Jen nevím, jestli se s tím ještě dá něco dělat.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.11.2025, 12:01:38
Přitom když se zeptáte AI, dá Vám celkem rozumnou odpověď, jak se kupuje štěně.
Není problém, že lidi nemyslí. Problémem je, mají nulovou představivost. Neumí si představit, že by se mohlo něco pokazit zrovna jim. Že by oni mohli naletět, že by jejich štěně bylo nemocné, že by zrovna oni měli třicetikilového jezevčíka.
A pak je problém nezájem. No a co, že mám jiného psa, než jsem vlastně chtěla. No a co, že není úplně zdravý. No a co, že mě podvedli. Přece ho nebudu vracet, děti si ho už oblíbily, co by řekli sousedi, a obíhat soudy a policii se mi taky nechce…
Informací je všude dost, kdo chce, potřebné se dozví. Myslet netřeba, někdo či něco Vám vše potřebné naservíruje na stříbrném podnose.
Já to svým způsobem chápu. Kdybych věděla, co všechno se může pokazit, tak asi ani nemám děti. Ale holt je to o té rovnováze rizika a toho, co můžu získat. Kdyby se děti daly normálně koupit, myslíte, že by lidi chodili nakupovat do cikánské množky dětí?
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 05.11.2025, 15:43:37
Asi jim nedochází, že pořizovací cena je ten nejmenší výdaj. A že i tady platí - za málo peněz málo muziky. Neboli - když chci ušetřit, tak projedu útulky - ano, vím, že vzhledem k různým podivným zachraňovacím spolkům je to někdy problém.
Já bych už z principu psa bez PP nekoupila. A když bych ho jóó moc chtěla, tak si na něj ušetřím. Lidi dávají za dovolenou desetitisíce, tak proč si takhle neodložit na štěně? Které tu se mnou bude třeba 15 let.
Fotka bez PP chovu někde na Kladensku, údajně. KVS prý nahlášeno a všechno v pohodě. Jo, je vidět, že hygiena v pořádku, psi hlady ani žízní netrpí a bez PP se v tomto případě neřeší. Pro mě je to ale furt množka pro prachy, nic víc.
No jasně…tady je vše ok…tohle určitě na první pohled nevypadá jako ty děsivé množírny ve sklepeních a stodolách…
Já jako zájemce o štěně bych z takového zařízení štěně teda nechtěla…a je úplně jedno jestli by bylo s PP nebo bez PP…já chci přeci štěňátko to “vymazlené” štěňátko, na které měl chovatel dle možností čas. Ideálně totál rozmazlené chovatelčino protežé….
Moje známá před x-lety chtěla koupit výmara (nebudu vůbec komentovat jak a proč…protože je hezký), dojeli si pro něj a nakonec přijeli s retrívrem, protože chovatelka (teď zpětně si myslím, že to byli asi bezpapoši..) měla ještě dva vrhy retrívrů k odběru.
Jako to jsem jí teda říkala, že si neumím představit, jak dokáže někdo vypiplat najednou třeba 25 štěňat, nějak zodpovědně, že to je sci-fi, pokud se tím nezabývá celá rodina…nejsem chovatel, ale myslím si to. A že bych asi šla kupovat štěndo jinam.