Aktuálně: 2 365 inzerátů268 795 diskuzních příspěvků19 310 uživatelů

Inzerce psů

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 19:17:56 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Přitom když se zeptáte AI, dá Vám celkem rozumnou odpověď, jak  se kupuje štěně. 

Není problém, že lidi nemyslí. Problémem je, mají nulovou představivost. Neumí si představit, že by se mohlo něco pokazit zrovna jim. Že by oni mohli naletět, že by jejich štěně bylo nemocné, že by zrovna oni měli třicetikilového jezevčíka. 

A pak je problém nezájem. No a co, že mám jiného psa, než jsem vlastně chtěla. No a co, že není úplně zdravý. No a co, že mě podvedli. Přece ho nebudu vracet, děti si ho už oblíbily, co by řekli sousedi, a obíhat soudy a policii se mi taky nechce… 

Informací je všude dost, kdo chce, potřebné se dozví. Myslet netřeba, někdo či něco Vám vše potřebné naservíruje na stříbrném podnose. 

Já to svým způsobem chápu. Kdybych věděla, co všechno se může pokazit, tak asi ani nemám děti. Ale holt je to o té rovnováze rizika a toho, co můžu získat. Kdyby se děti daly normálně koupit, myslíte, že by lidi chodili nakupovat do cikánské množky dětí? 

Myslím, že lidi se AI v tomto případě vůbec neptají. Spoustu takových, co jim štěně koupený někde v množce a předaný na ulici umřelo, jsem slyšela říkat nebo viděla psát na FB: Ale my jsme nevěděli, jak se kupuje štěně, příp. My za to ale nemůžeme, za to může ten, co nám to štěně prodal. A nebo ještě taky My jsme ho chtěli zachránit. Jako nevím, jestli jsou to výmluvy a fakt šlo jen o peníze, protože to byli i takoví, kteří teda nouzí vůbec netrpěli.

Kdyby se děti daly koupit, tak do cikánské množky by lidi asi nešli, tmavý dítě by asi nechtěli, určitě tedy ne všichni, ale věřím tomu, že kdyby se to stalo běžným jak koupě psa, tak by to asi vypadalo úplně stejně….předání na ulici, rodiče vidět nepotřebuju, hlavně že mám dítě levně a jak je roztomilý ťuťuťu, na rodný list by zapomněli. 🙂

Buggyra
Buggyra 06.11.2025, 06:24:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.11.2025, 15:09:11

Já jsem přesvědčená, že prvorodiče vědí o těch dětech zhusta jako tihle zájemci o psech.

A kdyby mohli pořídit to dítě levněji, tak by do té množky šli. Však nepotřebují určitou rasu dítěte, nebudou s ním chodit na výstavy. Přesně tak by to bylo.

Když si někdo pořizuje dítě, přemýšlí o tom, že to může být taky závazek na padesát let, a co ho to v takovém případě může stát za neskutečný peníze?

Arbora
Arbora 06.11.2025, 08:18:29 xxx.xxx.200.216
Varaxi:

Přitom když se zeptáte AI, dá Vám celkem rozumnou odpověď, jak  se kupuje štěně. 

Není problém, že lidi nemyslí. Problémem je, mají nulovou představivost. Neumí si představit, že by se mohlo něco pokazit zrovna jim. Že by oni mohli naletět, že by jejich štěně bylo nemocné, že by zrovna oni měli třicetikilového jezevčíka. 

A pak je problém nezájem. No a co, že mám jiného psa, než jsem vlastně chtěla. No a co, že není úplně zdravý. No a co, že mě podvedli. Přece ho nebudu vracet, děti si ho už oblíbily, co by řekli sousedi, a obíhat soudy a policii se mi taky nechce… 

Informací je všude dost, kdo chce, potřebné se dozví. Myslet netřeba, někdo či něco Vám vše potřebné naservíruje na stříbrném podnose. 

Já to svým způsobem chápu. Kdybych věděla, co všechno se může pokazit, tak asi ani nemám děti. Ale holt je to o té rovnováze rizika a toho, co můžu získat. Kdyby se děti daly normálně koupit, myslíte, že by lidi chodili nakupovat do cikánské množky dětí? 

K tomuto by som ešte doplnila, že ľudia často ani netušia, že majú nejaké právo na “reklamáciu”.
No a samozrejme, sa k tomu ešte pridáva ešte faktor hanby, pretože pred ostatnými znie ďaleko lepšie “zachránil som šteňa z množky” než “ ja blbec som vzal nezdravého kriplíka, lebo som šiel po cene”. 

A často ani ľudia netušia, že plemená majú nejaký štandard, majú nejaké výškové maximá. Jazvečík je všetko, čo má krátne nohy a dlhé telo, NO zas všetko, čo je čierne s pálením a šteká za plotom. A svojím spôsobom to chápem, ja tiež vidím “vlak”, kým niekto zainteresovaný vidí lokomotívu nejakého vzácneho typu, ktorá už jazdí len na dvoch miestach, bla bla. Skrátka, ďaleko zmysluplnejšie by bolo ísť po množkách, po daňových podvodníkoch, po veciach, kde sa strácajú štátu peniaze. To by mal byť prvý krok. Oni by sa tí extrémni množitelia trochu preriedili, keby po nich šlapala KVS, ďanový úrad, atď…Čím netvrdím, že osveta nie je dôležitá. 

Sarah01
Sarah01 06.11.2025, 08:32:12 xxx.xxx.11.197
Arbora:

K tomuto by som ešte doplnila, že ľudia často ani netušia, že majú nejaké právo na “reklamáciu”.
No a samozrejme, sa k tomu ešte pridáva ešte faktor hanby, pretože pred ostatnými znie ďaleko lepšie “zachránil som šteňa z množky” než “ ja blbec som vzal nezdravého kriplíka, lebo som šiel po cene”. 

A často ani ľudia netušia, že plemená majú nejaký štandard, majú nejaké výškové maximá. Jazvečík je všetko, čo má krátne nohy a dlhé telo, NO zas všetko, čo je čierne s pálením a šteká za plotom. A svojím spôsobom to chápem, ja tiež vidím “vlak”, kým niekto zainteresovaný vidí lokomotívu nejakého vzácneho typu, ktorá už jazdí len na dvoch miestach, bla bla. Skrátka, ďaleko zmysluplnejšie by bolo ísť po množkách, po daňových podvodníkoch, po veciach, kde sa strácajú štátu peniaze. To by mal byť prvý krok. Oni by sa tí extrémni množitelia trochu preriedili, keby po nich šlapala KVS, ďanový úrad, atď…Čím netvrdím, že osveta nie je dôležitá. 

Oni už občas i o té možnosti reklamace vědí, ale buď není kde reklamovat, když zvíře převzali na ulici, telefon na prodejce je už nefunkční a smlouva jaksi neexistuje, nebo ke štěňátku tak přilnuli, že se ho nedokážou vzdát.

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 08:50:15 xxx.xxx.2.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.11.2025, 08:32:12

Jo to je přesně ono… ke štěněti už mají citový vztah, tak by ho nevrátili ani kdyby to šlo… tomu teda rozumím, na to bych asi taky psychicky neměla a dostat z takových prodejců nějakou finanční kompenzaci je sci-fi.

assil
assil 06.11.2025, 09:59:29 xxx.xxx.121.3
kometa:

Asi jim nedochází, že pořizovací cena je ten nejmenší výdaj. A že i tady platí - za málo peněz málo muziky. Neboli - když chci ušetřit, tak projedu útulky - ano, vím, že vzhledem k různým podivným zachraňovacím spolkům je to někdy problém. 

Já bych už z principu psa bez PP nekoupila. A když bych ho jóó moc chtěla, tak si na něj ušetřím. Lidi dávají za dovolenou desetitisíce, tak proč si takhle neodložit na štěně? Které tu se mnou bude třeba 15 let.

Ti kidi nechtějí vopruz s pořízením psa jako návštěva předem a nějakou lustraci, což i útulky požadují a nechtějí random psa z útulku, chtějí  třeba jorka, nejlíp někde poblíž kam dojedou, nalezený na první dobrou na bazosi, vezmou psa, nikdo se jich na nic neptá, zaplatí a maj psa. Že jim z toho pak vyroste jorkmut je jim jedno, bajvoko to trochu jak jork vypadá, tak jsou spokojený a nemají žádný důvod to dělat jinak nebo si vůbec zjišťovat jestli by se to náhodou nedalo dělat jinak.

A co si budem, těch případů, kdy je na tom štěně z množky fakt blbě nebo přímo umře, je v tom množství prodaných štěňat minimum, většina je začervená neočkovaná nečipovaná, ale to vyřeší jednou návštěvou veteriny.

assil
assil 06.11.2025, 10:07:51 xxx.xxx.121.3

Jo a ty výdaje potom samo taky neřeší, pytel granulí v supermarketu nestojí tak moc a malému psovi vydrží fakt dlouho. Plus se mu dává od stolu, to se do nákladů nepočítá.

Pes občas kulhá nebo zvedá zadní nohu? To nic není, to je normální, dělá to odmala a je to roztomilý jak chodí po třech (třeba tohle jsem slyšela osobně).

Takže výdaje na veterináře taky moc nejsou.

Ti lidi prostě uvažují úplně jinak než my a takových lidí je hromada a proto myslím, že nějaká osvěta kupujících proti množkám nikdy nepomůže.

kometa
kometa správce
06.11.2025, 10:12:30 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 06.11.2025, 08:18:29

ďanový úrad,

Tady to vidím jako první řešení. FÚ a daně. Ale zatím to stále nějak nefunguje.

kometa
kometa správce
06.11.2025, 10:16:22 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.11.2025, 10:07:51

že nějaká osvěta kupujících proti množkám nikdy nepomůže.

Pak jedině přes FÚ. Viz výše. Ale to aby měl každý úřad speciálního pracovníka, který bude hledat a ověřovat podezřelé inzeráty.

acher (neregistrovaný) 06.11.2025, 10:20:07 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.11.2025, 09:59:29

Tak ono je přeco jorků několik velikostí od mini po maxi😄 ne.To slyším dost často.

Arosek
Arosek 06.11.2025, 10:30:39 xxx.xxx.244.72
Sardullah:

No jasně…tady je vše ok…tohle určitě na první pohled nevypadá jako ty děsivé množírny ve sklepeních a stodolách…

Já jako zájemce o štěně bych z takového zařízení štěně teda nechtěla…a je úplně jedno jestli by bylo s PP nebo bez PP…já chci přeci štěňátko to “vymazlené” štěňátko, na které měl chovatel dle možností čas.  Ideálně totál rozmazlené chovatelčino protežé….

Moje známá před x-lety chtěla koupit výmara (nebudu vůbec komentovat jak a proč…protože je hezký), dojeli si pro něj a nakonec přijeli s retrívrem, protože chovatelka (teď zpětně si myslím, že to byli asi bezpapoši..) měla ještě dva vrhy retrívrů k odběru.

Jako to jsem jí teda říkala, že si neumím představit, jak dokáže někdo vypiplat najednou třeba 25 štěňat, nějak zodpovědně, že to je sci-fi, pokud se tím nezabývá celá rodina…nejsem chovatel, ale myslím si to. A že bych asi šla kupovat štěndo jinam.

Moje znama takhle koupila fenku. Pry LR.
Podle barvy i povahy v tom byl nakonec smrnclej vymar. Stene slo na peti tydnech, protoze odber pred stedrym dnem. “Majitelku” vubec nezajimalo ze je to brzo a spatne a stres pro stene. “Chovatelku” naproti tomu vubec nezajimalo, ze stene bude v dobe nepritomnosti majitelu bydlet ve vane, aby doma nenadelalo … 

Ty slova v uvozovkach bych radeji napsala jinak, ale to by me asi internet zablokoval. 

A k te posledi otazce … Nedokazou vypiplat nekolik vrhu naraz. Cest vyjimkam ktery si na to fakt vemou dovolenou, zapojej celou rodinu a jeste prizvou pani na hlidani. Jinak to nejde. 
I s deviti malejma hydrama, par dospelcema, dvema detma a beznym provozem je to zahul na celou rodinu. 

Sarah01
Sarah01 06.11.2025, 10:52:59 xxx.xxx.11.197

Pes občas kulhá nebo zvedá zadní nohu? To nic není, to je normální, dělá to odmala a je to roztomilý jak chodí po třech (třeba tohle jsem slyšela osobně).

Jj, z těch lidí vypadnou věci, že se člověk nestačí divit. Já zase na FB četla: Kulíška jsme objednali na kompletní prohlídku na vetkliniku (!), dysplazie u velkých plemen je normální, s operací počítáme. 🙄 Jsem si málem vykroutila oči. Byl to nějaký mixretrívr.

assil
assil 06.11.2025, 10:56:49 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.11.2025, 10:16:22

Za současného stavu to přes FÚ s inzeráty nelze, ty pokusy už byly, ti lidi tvrdí, že oni ty inzeráty nepodávali. Není prostě jak jim dokázat ty prodeje.

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 12:53:41 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.11.2025, 10:07:51

Tohle mě fascinuje taky…vidět pejska, co zvedá zadní nohu a defakto chodí po třech, není úplně neobvyklé…a protože to občas fakt vidím, tak mě zajímalo, čím to je, co má pejsek za problém (myslala jsem jestli to třeba není patela)…ptala jsem se 2x a oba majitelé odpověděli, že neví, že to dělá od mala….a samozřejmě, že takových pejsků potkají vícero, tak to není nic zvláštního.

No dámy, mně skákat pes po třech, tak si neumím představit, že bych se tím nezabývala…

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:01:00 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.11.2025, 10:52:59

No vidíš a mně zase přijde, že spousta lidí vůbec neví, že nějaká dysplazie existuje a že by se tím měli nějak před koupí psa zabývat.

Na druhou jsem zjistila, že majitelé čivav bez PP automaticky počítají s tím, že pes bude mít problém s luxací patel…to tihle psi mají prý všichni a počítají s tím, že možná se bude muset operovat.

kometa
kometa správce
06.11.2025, 13:08:50 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.11.2025, 10:52:59

dysplazie u velkých plemen je normální, s operací počítáme.

Takže ušetřili na kupní ceně a pak vrazí třikrát tolik do operace. Ať žije logika!

kometa
kometa správce
06.11.2025, 13:10:18 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.11.2025, 13:01:00

automaticky počítají s tím, že pes bude mít problém s luxací patel

Viz výše.

Asi si lidstvo nezaslouží nic jiného než vyhynout. Kvůli degeneraci (hlavně mozku).

Sardullah
Sardullah 06.11.2025, 13:19:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.11.2025, 13:10:18

No oni si myslí, že to mají všicí…i s PP a tak by je ta operace čekala stejně, akorát ta pořizovací cena štěněte by byla vyšší.

A to by člověk neřekl, kde tyhle informace načerpali…no jak jinak, než u prodejce štěněte…😴

kometa
kometa správce
06.11.2025, 13:22:07 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.11.2025, 13:19:35

To je mi jasné. Že si to myslí. A nechají si to nakukat.

Blahoslaveni chudí duchem.

efe
efe 06.11.2025, 13:30:30 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.11.2025, 13:19:35

Mopsové se na luxaci patel začli před několika lety povinně testovat, taky to u nich byl častý problém. Takže ano, u malých plemen je běhání po třech většinou tento problém.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.