Tak ono je přeco jorků několik velikostí od mini po maxi😄 ne.To slyším dost často.
Varaxi:Přitom když se zeptáte AI, dá Vám celkem rozumnou odpověď, jak se kupuje štěně.
Není problém, že lidi nemyslí. Problémem je, mají nulovou představivost. Neumí si představit, že by se mohlo něco pokazit zrovna jim. Že by oni mohli naletět, že by jejich štěně bylo nemocné, že by zrovna oni měli třicetikilového jezevčíka.
A pak je problém nezájem. No a co, že mám jiného psa, než jsem vlastně chtěla. No a co, že není úplně zdravý. No a co, že mě podvedli. Přece ho nebudu vracet, děti si ho už oblíbily, co by řekli sousedi, a obíhat soudy a policii se mi taky nechce…
Informací je všude dost, kdo chce, potřebné se dozví. Myslet netřeba, někdo či něco Vám vše potřebné naservíruje na stříbrném podnose.
Já to svým způsobem chápu. Kdybych věděla, co všechno se může pokazit, tak asi ani nemám děti. Ale holt je to o té rovnováze rizika a toho, co můžu získat. Kdyby se děti daly normálně koupit, myslíte, že by lidi chodili nakupovat do cikánské množky dětí?
Myslím, že lidi se AI v tomto případě vůbec neptají. Spoustu takových, co jim štěně koupený někde v množce a předaný na ulici umřelo, jsem slyšela říkat nebo viděla psát na FB: Ale my jsme nevěděli, jak se kupuje štěně, příp. My za to ale nemůžeme, za to může ten, co nám to štěně prodal. A nebo ještě taky My jsme ho chtěli zachránit. Jako nevím, jestli jsou to výmluvy a fakt šlo jen o peníze, protože to byli i takoví, kteří teda nouzí vůbec netrpěli.
Kdyby se děti daly koupit, tak do cikánské množky by lidi asi nešli, tmavý dítě by asi nechtěli, určitě tedy ne všichni, ale věřím tomu, že kdyby se to stalo běžným jak koupě psa, tak by to asi vypadalo úplně stejně….předání na ulici, rodiče vidět nepotřebuju, hlavně že mám dítě levně a jak je roztomilý ťuťuťu, na rodný list by zapomněli. 🙂