Jste zapomněly, že přiletí holoubci a Popelku, lehkou jako pírko,
z jámy lehko vysvobodí. Hlavně proto, že mají pro podobné věci potencionál.
Všeobecný pokec
Tap:Jste zapomněly, že přiletí holoubci a Popelku, lehkou jako pírko,
z jámy lehko vysvobodí. Hlavně proto, že mají pro podobné věci potencionál.
přiletí holoubci
Jo…to určo…velký kulový s přehazovačkou…na mojí zahradu holoubci nelítaj, jenom hrdličky a ty čůzy šedivý se na ní vyprdnou, ty koukaj jenom, jak si nacpat banďoch a narvou se kolikrát i do krmítka.😄
20.04.2025, 12:37:23 xxx.xxx.147.163
rapotačka:Kdo my?
Bylo by blbý někoho nenaštvat, venku je tak hezky, trochu to tedy po….. 👎
Schválně, jestli se trojčlověk Tap přizná…
20.04.2025, 12:39:23 xxx.xxx.147.163
a Albert to nazval pastí na popelku.
Vida, to mi uniklo. Pravda, když se manželka v podání Jany Šulcové na konci vynořila, tak “tváře umouněné od popela” měla velmi.🙂
👍…no tohle mi vlastně vůbec nedocvaklo..😄
Hele holky nevíte někdo, jak se v současnosti cca pohybují ceny štěňat saluki?…
U tohodle plemene jsem úplně mimo mísu..
Netuším, loni jsme se bavily s jednou chovatelkou na výstavě a byly od 35 tis výš. Ale 3.5. je na Konopišti chrtí klubovka, tak pokud chcete, provedu průzkum 😉
Dublinbarzoj:Netuším, loni jsme se bavily s jednou chovatelkou na výstavě a byly od 35 tis výš. Ale 3.5. je na Konopišti chrtí klubovka, tak pokud chcete, provedu průzkum 😉
To jste hodná, ale tohle mi asi stačí, díky …volala mi známá, že prý jsem přes ty chrty (ano opravdu jsem si před 27 lety pořídila afgána😜), tak si myslela, že vím všecko. Přemýšlejí o pořízení saluki, ale ona je něco jako já…nemá problém zavolat do chovky a všecko s nima probrat, ale je jí trapně se zeptat na cenu…tedy spíš se bojí, aby nebyla zaskočena, aby nemusela říct po “hodinovém” hovoru…"no tak nic, to je moc peněz", manžel jí dal finanční limit na psa 40 tisíc, tak teoreticky by se do toho mohla vejít.
Já si to tak nějak i myslela…30-40 tis, ale pak jsem si říkala, bůh ví, jak to s těma cenama je, u některých plemen mě cena fakt dokáže překvapit…tak aby to nakonec nebylo 50+ přeci jen to nebude úplně početné plemeno.
Jenom takové zamyšlení…
Kdyby někdo chtěl přidat názor, myšlenku, úhel pohledu - přečteme si.
Na Vánoce jsme poslali tchyni krásnou dárkovou tašku.
Od ní zpět přišla prošlá čokoláda.
Stane se..
K Velikonocům dostala balíček za 400,- a opět - čoko do září 2024.
To už asi není náhoda.
Nebo je? Co tím sleduje?
Nic, jen blbě vidí, jako já. 😢
Ale čokolády jsou obecně hnusný, mazlavý, nekvalitní , nedávám je nikomu.
Co tím sleduje a jestli vůbec něco, nevím.
Ale určitě by měla mnohem větší radost, kdybyste ji navštívili a věnovali jí svůj čas.
Vím to podle sebe, od určitého věku člověku vůbec nejde o to, jaké dárky, jak drahé, dostane, ale o to, aby mohl strávit čas se svými nejbližšími, což jsou většinou děti a jejich rodiny.
Tak jestli to má rozumně daleko, tak ať 3. května na Konopiště přijede mrknout, saluk tam bude přes 30 a výstavy tam jsou krásný. Tam se dozví úplně všechno a na pohodu.
Dublinbarzoj:Tak jestli to má rozumně daleko, tak ať 3. května na Konopiště přijede mrknout, saluk tam bude přes 30 a výstavy tam jsou krásný. Tam se dozví úplně všechno a na pohodu.
Vyřídím… ona si saluku vybrala proto, že jsou to i vytrvalci a může s ní vhodit běhat, ale pak spolu můžou vegetit na gauči, zároveň nechtěla “ normálního” psa, kterému bude muset vymýšlet extra zábavu a dle toho, co si pozjišťovala, tak to nejsou extra hlídači, co by za plotem řvali na procházející.. tak kvůlivá sousedům. A chrti se jí moc líběj.Ona měla vždycky kočeny, tak si myslím, že asi dobrá volba.
No zatím jsou pořád ve fázi.. “ pořádně to promyslíme, než si psa pořídíme” tak na té výstavě by jim to mohlo pomoci v rozhodování.
Pokud přijedou, tak ať se klidně přihlásí, budu tam s malým i se Satánkem a chovatelka s částí smečky,+spousta známých. Třeba jim můžem být nápomocni. Se mi líbí třeba i dlouhosrstý whipet, ti tam taky budou, a je to ještě klidnější.
Díky… informace předám, tak potom už je to na nich… na toho vipeta to moc nevidím… líbí se jí orientálci, ale co člověk ví…jak říkám, zatím je to ve fázi výhledového výběru…
Tap:Jenom takové zamyšlení…
Kdyby někdo chtěl přidat názor, myšlenku, úhel pohledu - přečteme si.
Na Vánoce jsme poslali tchyni krásnou dárkovou tašku.
Od ní zpět přišla prošlá čokoláda.
Stane se..
K Velikonocům dostala balíček za 400,- a opět - čoko do září 2024.
To už asi není náhoda.
Nebo je? Co tím sleduje?
Znám rodinu, kde si napřed pěkně přopočtou, co by chtěli a kolik to stojí, pak se domluví a nakonec si dárky vymění. Mají jistotu, že nikdo nebude škodný. Zkuste to taky tak. Mně se takový způsob obdarovávání zda přinejmenším poněkud podivný.
Co se jí třeba zeptat,co by potřebovala.Je možné,že to,co dostane v balíčku nespotřebuje. Také říkám dětem,nekupujte to a to,to my nespotřebujeme,kupte tohle,to se u nás využije.Není to o penězích,ale o domluvě.
Tak děti už mám dospělý…a tak jsme se dohodli, že přestaneme dělat z vánoc svátky utrácení a kupování zbytečností…že si chceme vánoce opravdu užít.
Takže jsme si dali limit 200,- Kč…teda vlivem zdražování máme nyní 500,- Kč a musíme vymyslet něco, aby to bylo i vtipný…já miluju překvapení a navíc takový, že to člověk rozbalí a fakt se potom nasmějeme…
Jako jsou to fakt blbosti…ale třeba jeden rok se nám nezávisle na sobě povedlo nadělit si vzájemně ježky v kleci a pak jsme soutěžili, kdo ho dřív vyndá…
Když dám někomu dárek, tak mu ho dávám proto, abych mu udělala radost…a ve své podstatě už nejsem dítě, tak mi dělá větší radost dárky dávat než dostávat. A neočekávám, že protistrana mi dá dárek v podobné hodnotě…..jakože když mámě koupím novou televizi, tak fakt nečekám, že mi něco koupí v té hodnotě.
Tap:
Takže čert vem prošlou čokošku…mě tohle spíš přijde jako putovní dárek, někdo to někde koupí v akci, pak jí jeden daruje druhému, druhý třetímu a dostane se k tchýni, která tu čokošku taky nejí, tak jí daruje vám…no a v tu chvíli už je čokoška prošlá.
Měla tchýně radost z vašich dárků, líbily se jí?…to je důležité, čokošku si kupte sami.
A jestli jste dotčení tím, že jste jako protidárek neobrželi něco v adekvátní hodnotě, no tak jí příště nedávejte vůbec nic a přijeďte k ní s prázdnýma rukama na pokec u kafíčka…možná to nakonec bude víc, než ta nejkrásnější dárková taštička na světě.
no,tak to je dobrá myšlenka-kterou já propaguju odmalička-fakt nekecám-já od okolí vyžaduju čas-od přátel,rodiny,přítele,dárky si můžou….no dárky být nemusí,ale čas jo….
čas chcu hodně
su závislá na kamarádkách,příteli a rodiči-moje nejčastější věta v životě byla-proč na mě nemáš čas????
no a každej měsíc jezdím na 2-3 dny k tatínkovi,kde s ním jdu občas na vycházku ze psem,občas na kafe,čučím s ním na tv+se scházím s kamarádkami co mám roky-s nimi jdu na kafe/oběd+vycházky s Dafi,+s tou mou 4 slavíme 4 krát ročně narozky…
no a roky k nám jezdil tatínek můj-s rodiči přítele jsme jezdily na výlety celodenní,když jsme s přítelem neměly ještě auto….
s náma chodil kdysi na velký vycházky po okolí,
s rodiči se vysedávalo na terase,šlo se na pivko,,slavily narozky,Vánoce,+s rodičem přtíele dělal dřevo,kolem baráku,natíral a tak,-prostě byly kamoši,
nejdýl u nás byl měsíc v létě,jinak býval 10 dní a běžně 5 dní….
jednou přijel dělat dřevo,když jsem já jela k němu do BK,on u nás a já s Dafi u něj,pak on dojel dom do BK….😀
pak jsel občas na menší výlety s náma+na oběd
no a před rokem tchán umřel,takže tatka jezdí min,ak ho to zde nebaví,
a jo,jako říkal,že jezdil hlavně kvůli tchánovi…
jo má roky špatný koleno,ted už chodí o hůlce na podzim snad!!!-termín má-půjde na operaci,
ale do obchodu dojde,byly jsme za ním v neděli,tak jsme ho vytáhly kousek na Výlet na Veselici,
ale když jsme mu nabídly,že ho k nám dovezem,a odvezem-jestli nechce na 2-3 dny k nám-tak ne,on je doma spokojenej,co by u nás dělal???
no,nic,byl by s náma,že….prostě by se díval na tv,poseděly by jsme na terase…byl by ze psama….
no,takže u nás su to já-co hučí-tatti dojed,dyt je jedno,jestli čučíš na tv tady,nebo doma,a je fuk,že nemůžeš nic dělat.
jednou řekl-že už je k ničemu☹️
tak mu dávám doma drobné úkoly-třeba šmiká pamlsky psům…..dělá mi obal na knížku…-prostě občas na něj vymyslím něco co mu nevadí,a mě třeba zrovna šmikání vadí na klouby…..prstů-mu ne….,
chápu,že ho to tady bez tchána nebaví,ale tak tady má ještě mě,že…no,takže občas se můžou děti vnucovatr rodičům😀
Jééé to je tak hezký napsáno😉.
Moc milé👍.