Aktuálně: 2 743 inzerátů262 260 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Všeobecný pokec

hmn
hmn 02.05.2025, 11:26:15 xxx.xxx.2.23

Moira je profesionální somrák 😎
odtažitý pastevec…..😄

Fíkovnice (neregistrovaný) 03.05.2025, 12:33:40 xxx.xxx.34.251
Sardullah:

A já vezmu vidličku a jdu Ginu nakrmit 😉

Jani, tak Floček jídával z kávové lžičky a pamatuji, jak jej teta honila s plnou lžičkou po baráku!!!😄 Pamatuji i prosby typu:"No tak, žerynkej…" S tou lžičkou to jednou viděl tetin soused a suše poznamenal:"Vy jej naučíte jíst samotného příborem!"🤣

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 12:46:29 xxx.xxx.189.104
Fíkovnice:

Jani, tak Floček jídával z kávové lžičky a pamatuji, jak jej teta honila s plnou lžičkou po baráku!!!😄 Pamatuji i prosby typu:"No tak, žerynkej…" S tou lžičkou to jednou viděl tetin soused a suše poznamenal:"Vy jej naučíte jíst samotného příborem!"🤣

Já teď hlídala dceři pesana….a já jsem chronickěj krmič resp. někdy jím kolektivně se psy. Udělala jsem k snídani míchaný vajíčka…to si vezmu talíř na stolek v obýváku…Gina zalehne vedle mě na gauč, Maťula si sedne z druhý strany a provozujeme “královské dělení”…krmím z vidličky a dojde řada na mýho psího vnoučka a on neumí jíst z vidličky 😲…no naučila jsem. …Pak jsme si udělali krupicovou kaši…tu krmím ze lžíce a světe div se, on neumí jíst ani ze lžíce a to jsem ho teda nezvládla naučit, nepochopil, že musí otevřít chlebárnu a udělat ham…pořád chtěl lžíci vylizovat.

Jsem pak říkala dceři, že fakt nechápu, co ty psy učej, že Árčí vůbec neumí jíst příborem. Že já si teda myslím, že je to základ slušného vychování…🙄😛

Fikovnice
Fikovnice 03.05.2025, 12:55:31 xxx.xxx.34.251
Sardullah:

Já teď hlídala dceři pesana….a já jsem chronickěj krmič resp. někdy jím kolektivně se psy. Udělala jsem k snídani míchaný vajíčka…to si vezmu talíř na stolek v obýváku…Gina zalehne vedle mě na gauč, Maťula si sedne z druhý strany a provozujeme “královské dělení”…krmím z vidličky a dojde řada na mýho psího vnoučka a on neumí jíst z vidličky 😲…no naučila jsem. …Pak jsme si udělali krupicovou kaši…tu krmím ze lžíce a světe div se, on neumí jíst ani ze lžíce a to jsem ho teda nezvládla naučit, nepochopil, že musí otevřít chlebárnu a udělat ham…pořád chtěl lžíci vylizovat.

Jsem pak říkala dceři, že fakt nechápu, co ty psy učej, že Árčí vůbec neumí jíst příborem. Že já si teda myslím, že je to základ slušného vychování…🙄😛

😄🤣

No jo, Flokáč teda uměl jen z té lžičky, ale perfektně - lžička do huby a on fakt jak člověk vše z lžičky sebral, zuby se ani nedotkl kovu té lžičky…

Prej:"Světe div se, on neumí jíst ani ze lžíce…"🤣😂

efe
efe 04.05.2025, 08:49:24 xxx.xxx.64.15

Tak to u nás krmení smečky trvá všehovšudy 15 vteřin… všichni to vdechnou a pak rotujou a vzájemně si kontrolujou prázdný misky. Jedinou výjimku má Pan Bečka, ten žere na stole, je to už starší pán a potřebuje klid. 
Já vlastně nikdy neměla nežravce…

Orionka (neregistrovaný) 04.05.2025, 17:35:14 xxx:xxx.c855:ffa4
Fíkovnice:

V sídlišti jedni krmili kolii skotskou lžící. Prý nepapala sama. Vykrmili z ní dokonalé  kanape.

Orionka (neregistrovaný) 04.05.2025, 17:38:12 xxx:xxx.c855:ffa4
Orionka:

V sídlišti jedni krmili kolii skotskou lžící. Prý nepapala sama. Vykrmili z ní dokonalé  kanape.

Neptejte se, jak vypadá skotská lžíce, skotská byla kolie.

Tenurri
Tenurri 05.05.2025, 10:42:38 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.04.2025, 23:05:35

tak on to nebyl nácvik smíš/nesmíš, ale spíš ve smyslu, že aby pes vydržel čekat na místě v klidu a nesápal se na lidi, do misky jak urvanej a počkal na pokyn. Já si spíš myslím, že byla potom nějaká chyba v našem provedení doma, nebo že si to potom nějak blbě spojil s jiným cvičením ve školičce, kde jsme procházeli kolem misek s mňamkama…no ale to je teď jedno. Z kočičí misky mi žere 😀

Jako já už jsem zjistila, že není těžké naučit něco úplně blbě 😀…stejně jako jsme ho učili otírat si packy “hrabáním” do rohožky. No a pak byl problém ho odnaučit hrabat do všeho ostatního, protože to byla jeho první reakce na cokoliv nového 😀…"nevím, tak hrabu". Což bylo vtipný, ve chvíli kdy jsme mu poprvé ukázali aport, tak to toho prostě flákl packou a bylo pomalu jedno jak vysoko nebo kde jsem to držela, jestli to bylo na zemi, atd…nebo jsem ho neúmyslně naučila ten aport házet po mě, takže když už ho přinesl, švihnul mi ho do klína, ale vyloženě způsobem, že ho po mě hodil, ne že by ho jen pustil 😀 a moje reakce vždycky byla že jsem se začala smát, protože to bylo extrémně vtipný, takže o to víc to dělal…
Nebo při “panáčkování” jsme ho naučili omylem vyskakovat do vzduchu…a takových věcí bylo víc.
Učit kraviny, to by nám šlo…

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 11:11:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.05.2025, 10:42:38

To mi připomnělo, jak jsem učila berbera Jacka netahat na vodítku…zatáhneš, udělám v čelem vzad, chvilinku jdu opačným směrem a pak otočka a vracíme se na původní směr.

No taky mě nanapadlo, že to pobere jinak, než bylo zamýšleno. Defakto jsem ho naučila chodit na vodítku stylem…táhnu, táhnu a pak v čelem vzad a udělám kolečko kolem paničky… 

Orionka (neregistrovaný) 06.05.2025, 09:22:51 xxx:xxx.c855:ffa4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.05.2025, 10:42:38

Naší fence kdysi splynuly povely “čekej” a “štěkej". Na oba povely vzorně seděla s důležitým výrazem (štěně) a rozštěkat ji na povel pak dalo docela práci. 

Tenurri
Tenurri 06.05.2025, 09:38:13 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.05.2025, 09:22:51

To chápu, zní to podobně 😀
Jack štěkat na povel neumí. On vlastně neštěká. Vydává spoustu různých zvuků, to jo, ale nejblíž štěkání má jeho docela tiché “buffff”, když jde někdo po chodbě. Ale to je spíš takové brblání si pod vousy. 

Vahine
Vahine 06.05.2025, 16:18:25 xxx.xxx.250.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.05.2025, 09:38:13

Jacka si představuji, jako převážně přemýšlivého submisivního pejska. Už je dospělý? Ztratila jsem přehled. 🤔 posílám mu pohlazení.

Tenurri
Tenurri 06.05.2025, 18:02:46 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 06.05.2025, 16:18:25

Tento měsíc mu bude 14 měsíců. Submisivní je, přemýšlivý docela taky. Teda když není s polobráškou, to dělají strašný vylomeniny 😄. 

Jinak i tak trochu fňukna a mamánek 😀. Miluje lidi, miluje kontakt, cpe se na klín…i kolegům v práci 😄. Jakmile na něj někdo na ulici promluví, celej se rozvlní a může se ukroutit.

Přikládám fotku z minulého víkendu.

Obrázek
Vahine
Vahine 06.05.2025, 21:14:43 xxx.xxx.160.110
Tenurri:

Tento měsíc mu bude 14 měsíců. Submisivní je, přemýšlivý docela taky. Teda když není s polobráškou, to dělají strašný vylomeniny 😄. 

Jinak i tak trochu fňukna a mamánek 😀. Miluje lidi, miluje kontakt, cpe se na klín…i kolegům v práci 😄. Jakmile na něj někdo na ulici promluví, celej se rozvlní a může se ukroutit.

Přikládám fotku z minulého víkendu.

Obrázek

Je nádherný a ještě k tomu nekomplikovaný! Zn.ideál 🌷

Tenurri
Tenurri 07.05.2025, 07:51:48 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 06.05.2025, 21:14:43

Jojo, mám ve výsledku přesně to, co jsem si představovala. Kraťanda je fakt ideální pes pro začátečníka. Tak akorát velkej, tak akorát do všeho, co si člověk vymyslí, snaží se vyhovět, lehce se cvičí,…ten náš byl i velmi hodné štěňátko, ale vím, že to neplatí u všech. Na druhou stranu, co se potkávám s majiteli kraťand, má to hodně z nich + - stejně. Jen bývají citlivější.

Sem tam se potkáváme i s dospělými psi a fenkami a všichni jsou v pohodě i k našemu puberťákovi. Až na jednu chuděru, která se s dvojkou Jack + jeho polobrácha nechce vůbec bavit, páč do ní jednou při hře (fenka si nehrála, ta jen šla nic netušíc po cestě) nabourali a všichni skončili na jedné hromadě…vždycky, když ji potkáme, tak fenka dělá, že nás nezná a nevidí a kouká na paničku, ať jdou pryč 😀….prý ten den po procházce měli doma tichou domácnost, že kam ji to přivedla mezi nevycválaný puberťáky.

Anonymní (neregistrovaný) 10.05.2025, 13:31:07 xxx:xxx.d49a:89ea
Fikovnice:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zmije-na-sumave-ustkla-psa-40520364?fbclid=IwY2xjawKJ2p1leHRuA2FlbQIxMAABHplb4zNei9so-TiE4hrwxA9IvZoHMQpcCKJOB-pCn8W6tw7suS_GqeTf8cWS_aem_4FRrG-geb_9yiEsCILIflQ#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Toto mi před chhvílí poslala kámoška, tak to sem pro zajímavost dávám. Pes snad (dle článku) přežil…

Hodně jsem bývala se psy v lese. I na volno, na cestě, v lese kolem mě, sem tam i kus dál. Když jsme ale procházeli po pasece nebo stráni úzkou pěšinou, v letním dni a na sluníčku, šli psi za paty.

bambule
bambule 10.05.2025, 20:29:58 xxx.xxx.72.39
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 10.05.2025, 19:51:52

To je krása… radost koukat. 💐🏵️💮🌸🌼

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.