Aktuálně: 1 982 inzerátů276 190 diskuzních příspěvků19 635 uživatelů

Všeobecný pokec

Sarah01
Sarah01 27.03.2026, 12:21:26 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Nojo, kdyby to bylo “koupit hned a letět hned”, tak jo, jenže já mám pocit, že efe má dovču za nějakou dobu (za měsíce třeba) a pak koupit teď letenku můžou být vyhozené peníze, jestli pak třeba budou lety všechny v té oblasti zrušené.

Tak to asi ano. Kolega většinou kupuje na poslední chvíli a za dva dny letí. Vždycky lítá mimo hlavní sezónu a loni na podzim mu to nevyšlo, bylo to 2x tak drahé.

efe
efe 27.03.2026, 12:55:33 xxx.xxx.199.5

Letím až koncem srpna a navíc cestou “líznu” inkriminovanou oblast… 

Sardullah
Sardullah 28.03.2026, 14:54:58 xxx.xxx.221.235

Následující příspěvek je takové okénko do světa lidí, kteří odchovávají čistokrevná štěňata bez PP…ne klasické množky, ale takové ty domácí odchovy..tak koho to nezajímá, tak to ani nečtěte…

Jako holky, musím si vylíp srdíčko…resp. jestli jsem měla nějaký iluze o tom, že by lidi mohli používat mozek a chovat se zodpovědně, tak jsem je fakt ztratila…

Nějakým nedopatřením a ne vlastní snahou jsem se na FB ocitla ve skupině berňáků bez PP. Ve své podstatě jsem si všila, že jsem členem, až když na mě občas vyskočil nějaký příspěvek…já se na FB diskuzí moc neůčastním resp zcela vyjímečně. Už jednou jsem se tady podělila o nabídku krytí křížencem berňáka….no a nedávno další příspěvek…nabídka ke krytí berňáka bez PP a teda že by si jeho majitel chtěl nechat štěndo…nějakou dobu jsem si seděla na rukách a pak mi to nedalo a napsala jsem:

Lidi, mějte rozum… copak nestačí, jak jsou berňáci jako plemeno se zdravím a délkou dožití dost v zadeli, ale ještě budete množit dva random jedince, bez jakéhokoliv zodpovědného výběru, resp. jen takového, že si myslím, že moje fena je ta nej a majitel psa si myslí, že jeho pes je nej a hlavně, že nebydlíme daleko… vůbec se nebere v potaz, jestli budoucí rodičové nejsou blízce příbuzní, jestli nejsou z nějaké zdravotně problematické linie, bez zdravotních testů a to jen proto, že si chci nechat jedno štěňátko… obecně si nemyslím, že by měla mít štěňata každá uchovněná PP fena a ani každý chovný pes…. natož psi bez PP… prosím promyslete to ještě a štěndo si raději kupte…

na to by bylo odpovězeno  “a vy víte o čem si píšeme mimo tento příspěvek?”

No napsala jsem, že nechápu souvislost mezi jejich soukromou konverzací a tím, že by se lidi měli chovat zodpovědně při výběru rodičů budoucích štěňat.

no a následovala odpověď 

tohle je skupina s bernaky bez papírů, to že zjistime odkud nasi psi pochází je u normálních lidí samozřejmé

Říkám si, že je to marný, je to marný, je to marný…nicméně jsem teda napsala ještě jeden apel na selský rozum a odpovědnost..

nechci se v tom už patlat, co jsem chtěla, to jsem napsala… jen teda ještě technická… teoreticky mám psa bez PP po rodičích s PP a teoreticky teda vím, jaký rodokmen měli rodiče mého psa a teoreticky to ví i majitel feny, tedy v případě, že mi odchovatel mého psa řekl pravdivé informace, no a odchovám štěňata, která jsou po rodičích s PP a co když se na tomto odchovu rozhodne někdo odchovat další generaci a další generaci, ti už vědí kulový… no prostě ať si to každej přebere jak chce… neberte můj příspěvek osobně, za mě to platí obecně …u všech plemen a všech lidí, co odchovávají čistokrevná štěňata bez PP.

No a to byste nevěřili…tenhle můj příspěvek vůbec nebyl uveřejněn, prostě mi ho neschválili.

Někteří se taky snažili apelovat na nemnožení bezpapíráků…a co jim bylo odpovězeno?…

je tady spoustu lidí kteří hledají psa k fene, nikoho do toho nenutim, pokud vy nechcete , nevidím důvod proč se k tomu vyjadřujete, takový idioty fakt miluju

a další pokus …

podívejte se na Berňáci v nouzi kolik tam je psů jen kvůli takovým jako Vy. Jen proto, že chtěli štěně, ale už nepočítali s tím že jich bude třeba i 10 a víc a že je těžké jim najít ten správný domov. Zkuste se nad tím zastavit a trochu se zamyslet.

a odpověď na něj..

myslím si, že by se měl každý starat sám o sebe

Prostě můžete mít bambilion dle mého rozumných argumentů, diskutovat slušně a ti lidi jsou prostě zabejčený a přesvědčený o tom, že nic špatnýho nedělají.

Jako hodně jsem si musela sedět na rukách, abych nenapsala, že ještě chybí argument o tom, jak jsou bez PP berňáci  zdravější a jak jsou ti papíroví nemocní, protože zdegenerovaní chovem…ale upřímně si po zkušenosti s neuveřejněním mého slušnějšího příspěvku nemyslím, že by byl zveřejněn…

kometa
kometa správce
28.03.2026, 15:09:29 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.03.2026, 14:54:58

Je to marný, je to marný, je to…

Dál už to znáš. Kdo nechce, tak se nepoučí.

acher (neregistrovaný) 28.03.2026, 15:17:02 xxx.xxx.222.196
»

Sardullah, škoda si ničit nervy pro blbost jiných. Ještěže nemám fb a na takovéto skupiny nechodím. Úplně mně stačí, co mi občas pošle chovatel Alana ze skupin čuvačů.To taky hraničí se zdravým rozumem. Už jsem tohleto vzdala. Pak si o tobě myslí, jak si hraješ na chytrou a přitom tomu vůbec nerozumíš. Už ani neradím ohledně třeba výchovy psa. To jsem se snažila jednou zpočátku poradit tý, co chodí s tím bílým ovčákem. Zbytečná ztráta času, nepochopila nic a teď má asi dvouletýho psa, se kterým neví kam by se uhnula a jak ho zalehnout aby ho vůbec udržela když se má potkat s jiným psem.

Varaxi
Varaxi 28.03.2026, 15:38:19 xxx.xxx.129.250

Já Vás chápu a ohledně množení s Vámi souhlasím. Ale taky chápu to, že Vám ten příspěvek neuveřejnili.

Můžeme si stokrát vědecky i praxí ověřit, že jíst maso je zdravé - přesto budou existovat vegetariáni a vegani a chodit na jejich stránky jim to rozmlouvat je zbytečné. Prostě jsou lidé s vnitřním přesvědčením a mentálním nastavením, který pracuje svou vlastní logikou. 

Koneckonců všichni víme, jak je doprava neekologická, přesto většina z nás má auto a jezdí jím, ač by veřejná doprava byla lepší. Všichni víme, oč je domácí strava zdravější, přesto občas kupujeme hotovky. A to máte všechno, porodnost (kdo z nás má víc než dvě děti?), pravidelné vstávání (kdo si o víkendu nepřispí?), přetápění (kdo má doma 18 stupňů?), barvení vlasů (kdo si nikdy vlasy nebarvil?) atd. 

Pokud se nejedná o pravé množky, kde dochází k týrání zvířat, tak ti lidé prostě jen využívají svého práva. Pokud poctivě daní, těžko proti tomu něco namítat jinak než filosoficky. 

A filosofické diskuze beru, zejména tady na fóru. Ale na diskuzi zaměřené na domácí odchovy bezPP psů, kde se předpokládá, že s tím problém nemáte? Prostě, já nevím. Je to jako jít na diskuzi zaměřenou na zdravé stravování a psát tam, že kobliha jednou týdně neublíží. Taky to bude pravda, jako máte Vy ohledně toho množení bezpapíráků, ale na úrodnou půdu to prostě nepadne a akorát to spoustu lidí nakrkne úplně zbytečně. Taky mi vadí lupusovy komentáře o jediné správné stravě masem, i když je dotaz položený ve stylu Které granule a ne Granule ano či ne. 

Jo, kdyby se někdo ptal, co je lepší, jestli PP, nebo bPP, tak chápu, že jste to tam napsala. Ale hodit to tam jen tak do pléna, to prostě nedává smysl. 

kometa
kometa správce
28.03.2026, 17:29:41 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 28.03.2026, 15:17:02

škoda si ničit nervy pro blbost jiných.

Přesně tak.

Sarah01
Sarah01 28.03.2026, 21:13:00 xxx.xxx.162.253
»

Jani, do takových skupin nemá smysl přispívat, ty jsou založený za jediným účelem, a to množení dalších chudáků. Jo, chudáků, protože se kryje jen kvůli tomu jednomu štěněti, kteří ti majitelé feny nebo psa strašně moc chtějí, ale co bude s těma dalšíma, je vůbec nezajímá. “Kdyby se každej staral o sebe” je oblíbená hláška na všechno, ale jen do té doby, než je potřeba na něco vybrat peníze, případně jiná pomoc. Popravdě mě už docela štvou i různé příspěvky na FB, kde se věčně škemrá o peníze na to a tamto, jinak ti chudáci psi nepřežijí. Dnes jsem četla příspěvek, kdy jeden pes, buldoček, byl do útulku vrácen 4x (!) a hledají dalšího majitele, zkušeného, protože pes už je dost vystreslej, čemuž se teda vůbec nedivím. Proboha, kdy toto skončí, to nekonečný množení jakýchkoliv psů a nekonečná nezodpovědnost. ☹️

Sarah01
Sarah01 28.03.2026, 21:14:46 xxx.xxx.162.253

Mimo diskuzi: taky na vás pořád vyskakuje ta nechutná reklama, co dělat se spánkovou apnoí? Mně pokaždý, když sem přijdu, nechápu, nic takovýho nemám.

Chingis
Chingis 29.03.2026, 11:44:51 xxx.xxx.105.47
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 28.03.2026, 21:14:46

Ne. Mně to tu včera ukazovalo reklamu asi na nějaký e-shop, bylo tam víc obrázků, na jednom legíny, na dalších nevím, ale na jednom byla pověšená srna za zadní, ale vypadalo to jak by byla přikurtovaná za stehna, vedle ní stál chlap v pracovním oděvu, protihluková sluchátka na uších a v ruce něco jako fén a mířil tím srně na hrudník, ale spíš za ní. Jak od kovidu (vakcíny) blbě vidím, vůbec jsem nepochopila co tam má být. 🤣

Sarah01
Sarah01 29.03.2026, 11:48:38 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 29.03.2026, 11:44:51

Šmarjá, tak to jsem ještě naštěstí neviděla. 🙄 Ta jakási reklama na řešení apnoe na mě vykukuje jen na PC, na mobilu naštěstí ne. Ještě jsem na to neklikla, nemám odvahu, kdoví co to zase je.

BaLu
BaLu 29.03.2026, 11:56:23 xxx.xxx.230.124

Na reklamy, které vyskakují zde i jinde, neklikám, neotvírám je. A ani je moc nevnímám, natož abych si pamatovala, co propagují.

Sarah01
Sarah01 29.03.2026, 12:21:19 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 29.03.2026, 11:56:23

Já většinou taky ne, ale tahle je echt nechutná. Neklikam vlastně na žádnou, protože pokud opravdu něco sháním, hledám úplně jinde.

assil
assil 29.03.2026, 12:34:41 xxx:xxx.1cbe:d601
»

Jak jde o prachy tak žádné logické nebo etické argumenty neplatí. Si vemte, že za ten vrh bezpapíráků má ten člověk několik měsíčních platů, to prostě ničím nepřebijete.

Sardullah
Sardullah 29.03.2026, 20:25:42 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 29.03.2026, 12:34:41

Oni na tom přece nevydělávají, to dělají jen odchovatelé štěňat s PP…oni jen chtěli, aby jejich nejúžasnější Fifinka a nebo Alík měli potomky, třeba jen proto, že si po té Fifince a nebo Alíkovi chtějí jedno štěňátko nechat…to si myslím, že za tenhle argument “chcete vydělat” by mě roznesli na kopytech a vynesli v zubech…😂…a teda musím říct, že když tak vyhodnotím informace od lidí , kteří chtějí odchovat bez PP štěňátka, tak bych opravdu řekla, že prvotní důvod je, že každá fena by měla mít alespoň jednou za život štěňata nebo majitel chce alespoň jednou odchovat štěňata a nebo že si chce štěně nechat…a teda tí neříkám, že nejsou takoví, co jsou pro ně hlavní motivací finance.

Buggyra
Buggyra 30.03.2026, 08:22:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 29.03.2026, 12:34:41

To mi nějak nesedí, několik měsíčních “platů”. Však teda fena vyprdne třeba pět štěňat (třeba osm, třeba tři), a: potřebuju pelech, potřebuju zvýšit péči o psy, protože to smrdí (kdyby nic jiného), potřebuju ty štěňata něčím začít krmit, teda koupím granule navíc, ještě štěněcí, takže to stojí dvakrát víc než dospělácký. Dám jeden měsíční “plat” jen za to, že štěňata existují, taky nesmíme zapomenout na odčervení a očkování, dneska i čipování, protože nejsem množka, jen chovatel bezpapošů a mám přece všechno v pořádku (a on mi je vet asi bez čipování stejně nenaočkuje). A pak strávím čas inzercí, jednáním s odběrateli, cestami na benzínky, kde předávám štěně. Jedno štěně prodám za patnáct, tak dvě štěňata padnou jen abych byla na nule. Z těch tří zbylých si jedno nechám já, jedno majitel tatínka, no a čumim, nic tak fantastického jsem teda nevydělala, a to mám chválabohu porod bez komplikací a stálo mě to jen čas… 

Trickyvoo
Trickyvoo 30.03.2026, 09:29:50 xxx.xxx.188.59

Ještě se vrátím k tomu čuvačovi, nebo spíš k téma “dlouhá procházka”. Pro hodně lidí jsou to procházky kolem 3 km. Což někdy Malině i stačí, když jde o seriózní městskou čuchačku, ale pokud jsme nemocní a stane se tak třeba tři dny po sobě, tak nám začne Malina tancovat po hlavě a vymýšlet bejkárny. Jednou jsem potkala sousedku asi 1 km od domova a ta žasla, jak “daleko” chodíme. Občas potkám lidí i víc km od domova a u některých jsem za maniaka, který chodí možná i víc jak 5 km. Je pak sranda , když hlídají tchýňoví a nejdřív posílají fotky o kolo domu a nakonec se vzdáleností protahují….🤭

Sarah01
Sarah01 30.03.2026, 11:40:46 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

To mi nějak nesedí, několik měsíčních “platů”. Však teda fena vyprdne třeba pět štěňat (třeba osm, třeba tři), a: potřebuju pelech, potřebuju zvýšit péči o psy, protože to smrdí (kdyby nic jiného), potřebuju ty štěňata něčím začít krmit, teda koupím granule navíc, ještě štěněcí, takže to stojí dvakrát víc než dospělácký. Dám jeden měsíční “plat” jen za to, že štěňata existují, taky nesmíme zapomenout na odčervení a očkování, dneska i čipování, protože nejsem množka, jen chovatel bezpapošů a mám přece všechno v pořádku (a on mi je vet asi bez čipování stejně nenaočkuje). A pak strávím čas inzercí, jednáním s odběrateli, cestami na benzínky, kde předávám štěně. Jedno štěně prodám za patnáct, tak dvě štěňata padnou jen abych byla na nule. Z těch tří zbylých si jedno nechám já, jedno majitel tatínka, no a čumim, nic tak fantastického jsem teda nevydělala, a to mám chválabohu porod bez komplikací a stálo mě to jen čas… 

Já si myslím, že množitelé bezpapíráků se s tím často tak nese.ou, to jsou výjimky.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.