Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.03.2026, 08:22:57
To je tak jeden z milionu, u většiny to je tak, že fena vyprdne štěňata, někdy i někde v boudě, pak kojí, očkování, čipování se neřeší a jak se to má začít dokrmovat, jdou z domu, ti lepší si je tedy nechají do 8 týdnů, ale stěňatům přece stačí rohlík v mlíce.
Náklady skoro nic. A i když prodá jen 3 štěňata po 15, tak je to do kapsy 45 tisíc, pro člověka, co obvykle vydělává 20. A to těch štěňat je obvykle spíš víc, tak má třeba 70 a za půl roku to může zopakovat, daně samozřejmě neřeší.
A to nemluvím o množkách, ale o normálních lidech, co mají jednu fenu, doma nebo na zahradě a prostě jen zjistili, že je to pěkný celkem bezpracný přivýdělek a že kecy typu chtěli jsme jen jednou po naší úžasné Fifince štěňátka, my na tom nevyděláváme, dost dobře na zájemce zabírají.
Vím, že tu řada z vás má přehled i o právních úkonech.Tak na vás bych měla dotaz. Řešíme stále ještě dědictví po mamce. Notářka, co řešila dědictví po tátovi po nás nic nechtěla. Cenu nemovitosti a pozemků určila z cen obvyklých pro naši oblast a na zaplacení notářských poplatků poslala fakturu. Mámu má na starosti jiná a tam už jsme museli dodat odhad tržní ceny a teď nám poslala předvolání a tam je napsáno, že si máme vzít sebou hotovost na uhrazení notářských poplatků a částku. Nevíte někdo, jestli je naší povinností to platit hotově přímo u ní. Není to zrovna malá částka. Pokud někdo ví, děkuji za info.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 31.03.2026, 10:56:34
Zeptala jsem se intronéta:
Platba v hotovosti je možná, nikoliv však povinná. Bankovní převod je i preferovaný pro transparentnost dědického řízení, píšou. Takže bych zavoalal notářce a řekla jí, že nechci takovou sumu nosit v hotovosti a provedeme převod na bankovní účet, a kdyby se cukala, tak volám na komoru.
Vím, že tu řada z vás má přehled i o právních úkonech.Tak na vás bych měla dotaz. Řešíme stále ještě dědictví po mamce. Notářka, co řešila dědictví po tátovi po nás nic nechtěla. Cenu nemovitosti a pozemků určila z cen obvyklých pro naši oblast a na zaplacení notářských poplatků poslala fakturu. Mámu má na starosti jiná a tam už jsme museli dodat odhad tržní ceny a teď nám poslala předvolání a tam je napsáno, že si máme vzít sebou hotovost na uhrazení notářských poplatků a částku. Nevíte někdo, jestli je naší povinností to platit hotově přímo u ní. Není to zrovna malá částka. Pokud někdo ví, děkuji za info.
Před pěti lety. Jme museli taky k notářce, když táta umřel. A tenkrát jsme museli sjednat odhadce nemovitostí, za což jsme zaplatili. A u notářky, jsme platili hotově. Možná bych na Vašem místě, se s ní domluvila a poslala to převodem.
Tak mám novou zprávu. Jezevčice byla v pátek na veterině a březí není……
A vypadalo to tak slibně, pěkně přibrala. Odpočívala, kulatila se.
No nedá se nic dělat. Hlavně že je zdravá. Teď nastane dietka. A pracovní kolotoč. Hlavně už zase může na dosledy a to jí baví. Možná by mohli s páníčkem absolvovat, ještě jedny zkoušky. A uvidíme na podzim, jestli to tentokrát vyjde. Necháme to na přírodě. A možná když ne, tak by jsme si časem k ní pořídili další. Ve dvou se ten lov lépe táhne.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2026, 11:56:16
Když odpálím všechno ostatní, tak jestli se tam povalujou zbytky prasat, tak jsou to extra hovada. Chápu, že se nepodaří dohledat, dobrý, však jako jo, příroda si poradí, prostředný stůl…. ale takhle hromadně? 😲 bych na to fakt i chtěla narazit.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 30.03.2026, 12:36:53
Tohle domaci mnozenicko strasne rozjel covid. Jak byla obrovska poptavka po psech - ty stenatka po Fifince, co ma mit jednou za zivot kazda fenka a jedno si nechame - mizeli rychlosti blesku. Tak se nakrylo podruhe, potreti … a najednou se trh zastavil, ale ten prijem ze stenat byl preci tak prijemny. Tak se pokracovalo... Ted to konci tak, ze neprodana stenata si rozeberou utulky ☹️a zase neni duvod s tim prestat
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.03.2026, 12:07:49
Nejen hromadne to neni prijemne.
O vikendu -na stopach -na kraji pole lezela cerstva, ocistena zebra - podle me srnec. Nasla je segra a ze -jestli nejsou lidska 😄Jsem ji rekla, ze jestli nejsou oblecena, tak na to kaslu 😀
Nicmene -konec srandy. O kus dal po stromech rozvesene kuze, opodal dalsi kosti. A nebylo to z jednoho kusu. Nic prijemneho.
mě fascinujou ty spolky , kde v podstatě člověk na jinýho psa, než štěně nenarazí, to je vám taková zajímavost…. a penízky se sypou a sypou….. halt i na psím neštěstí se dá tvrdě vydělávat. A dneska i ten, co si chce vybrat psa s útulku musí být setsakramentsky v pozoru a bádat odkud ano a odkud ne.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.03.2026, 12:30:45
Nahlásila bych to hospodáři - mysliveckýmu - pokud toho sám není účasten, bude rád, že ví, si tak myslím. Já jsem podivný nálezy vždy takhle hlásila, buď věděli, nebo byli rádi, že se dozvěděli.
Honitba u Mimoně, jsem se lekla, že je to u nás, ale ono je to u Zákup, tak ufff. Jinak já před týdnem u nás u lesní cesty našla padlý dančí kus, naštěstí jsem ho viděla dřív, než psi. Nahlásila jsem vojákům a hned zmizel, takže cajk. Celkem mě překvapilo, že na pohled úplně zdravý, nepostřelený kus takhle padne blízko vesnice.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.03.2026, 12:33:17
Já bych to teda hlásila policii, protože tohle je v podstatě nelegální skládka odpadu, ještě biologického materiálu, jen ať to jde přes ně, ať je o tom záznam. Mysl. hospodář se to jistě rád dozví a za nález pochválí a půjde to řešit, protože jak vidíme z novinového článku, kdyby se provalilo, že některá z jeho “oveček” je pytlák, padne stín na celý spolek…
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 31.03.2026, 10:56:34
Že se k tomu ještě vracím - vůbec nemáte povinnost platit hotově. Peníze s sebou neberte. A tam, u notářky, si vyžádejte platební údaje pro převod.
Cena, hodnota nemovitosti se při dědickém řízení určuje buď cenou obvyklou, nebo dle znaleckého odhadu, nebo dle odhadu realitního makléře. Znalecký bývá podrobnější a přesnější, odbornější. My jsme měli pro účely dědického řízení ten od realitky, byl lacinější než by byl znalecký a odhad byl nižší než kdyby se stanovil cenou obvyklou. Od výše odhadu, tedy od součtu celkové hodnoty celého dědictví, se počítá odměna notáři.
Platila jsem to převodem, tolik peněz s sebou zásadně nenosím, bylo to tuším 24 tisíc.