Aktuálně: 1 980 inzerátů276 185 diskuzních příspěvků19 635 uživatelů

Všeobecný pokec

Fiona.Praha
Fiona.Praha 31.03.2026, 21:15:41 xxx:xxx.1bf5:85a5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.03.2026, 14:54:58

Lézt do skupin “plemeno” bez PP je čistý mentální masochismus. Jde tam o to, aby si našli jejich miláčkové, zlatíčka a lásenky své nevěsty a ženichy a měli ta krásná ňuňánková miminka z čisté lásky. Nebo aby se pochlubili svými krasavci bez PP, kteří jsou samozřejmě hezčí než ti přešlechtění PP. Nikomu z majitelů těch čistokrevných psů bez PP nevadí, že každý vypadá kapáček jinak, stejně ho mají rádi. Každý má přece nárok na život a lásku. Nejhorší je to u jormutů a čibab. Tam je jedno, že mají 10 kilo, uši dolů, čivava velkou hlavu a vykulené oči, jorkmut dlouhé nohy, ideálně když je to merle. Vůbec nemá smysl se snažit o osvětu nebo si rýpnout ohledně třeba vzhledu nebo řešit zdravotní testy při domlouvání mimísků. Buď člověk dostane děsnou bídu za to, že je určitě množírna s těmi nemocnými PP psy a bojí o své kšefty. A každý tam má mnoho známých se psy s PP, kteří jsou imrvére na veterině nebo umřeli brzy na nějakou nemoc. Ale všichni bez PP z okolí jsou zdraví jako řípa. Dotaz, jak je možné, že se těm nemocným, přešlechtěným psům s PP narodí naprosto zdravá štěňata PP, je statečně všemi ignorován (mám podezření, že nechápou pointu). Zatím jsem teda nikde odpověď nedostala.  

Sardullah
Sardullah 31.03.2026, 23:43:36 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 30.03.2026, 09:29:50

No ono jde asi i o náturu psa… Ginu baví prochajda, tak max nejdýl hoďku, když má dobrou náladu a chodím tam, kde vím, že jí to baví. A když jsem nemocná, tak se mnou klidně týden bude ležet v posteli a čučet na televizi, protože pastevec a tudíž mistr v šetření energií, aby jí měla dost až přijde zlý vlk.

Když tak pozoruju dceřina lapiňáka, tak jsem unavená jen z toho, že je defakto furt v pohybu, furt něco dělá. Naštěstí mám Máťu, kterej odsupluje honičky, přetahovačky, mordovačky a naštěstí je lapiňák tak zlatej, že si vyhraje i sám… když mu dám jablíčko, tak si s ním bude házet, kutálet, okusovat a je od něj třeba na 20 minut pokoj nebo si vezme plyšáka, lehne si na záda, drží si ho pacinama a hraje si, jinak by mi z té jeho energie asi hráblo.

Tvl… zlatej pastevec…🤪

assil
assil 01.04.2026, 14:44:48 xxx:xxx.1cbe:d601
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 31.03.2026, 23:43:36

Jestli vám lapiňák přijde furt v pohybu, tak jste asi ještě neviděla borderu. 😀 Já mám tiky z borderáka a blahořečím mému klidnému lapiňákovi. 😀

Ale pravda je, že u lapin ten dospělácký klid přijde až tak kolem tří ket, do tý doby jsou to rozverný štěnátečka.

Sardullah
Sardullah 02.04.2026, 15:59:51 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 01.04.2026, 14:44:48

Aneb všechno je relativní…na bordery měla Gina už jako malá jasný názor…že určitě mají o kolečko víc….já zase, že jsou tak pracovité, až jim z toho hrabe….nic pro mojí povahu, já radši toho kočkopsa. To radši budu s Ginou deset minut někde stát a něco po ní chtít a vona bude říkat “a just ne” a já “a just jo”…někomu by určitě hráblo z tý umíněný a trucovitý pastevecký palice….ale pro mě je bordera naprosto jinej vesmír, jiná energie, naprosto neslučitelná a nekompatibilní s mojí.

Když jsem s malou Ginou byla na návštěvě u kamarádky co měla mladýho borderáka, tak nakonec usoudila, že bude lepší se jít kamarádit s kocourem. 

Pro nás je akční náš berňák, ale oproti lapině je to teda dost stacionární pes😂

Trickyvoo
Trickyvoo 03.04.2026, 01:24:56 xxx.xxx.188.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.04.2026, 15:59:51

Já bych řekla, že Malina jako štěně byla hráblá jako borderka a paličatá jako pastevec. To je tak když si člověk domů vezme vořecha a pak jen kouká, co z toho leze za plemena. Pořád se umí velmi snadno přetočit. Naštěstí, když jí vysvětlím, co se po ní chce, tak mi v podstatě ve všem vyhoví, ale musela jsem si to zasloužit. 

Některý její nápady pořád nechápu. Když někam jedeme, tak jí musíme trochu přemlouvat, aby nastoupila do auta, nevypadala ani, že by cestovala ráda vlakem, busem nebo tramvají. Přesto, když s ní někde jdu, tak se mi cpe do každého auta, busu, tramvaje, která u nás přibrzdí nebo nedej bože otevře dveře. “Hele, vypadá to, že nás svezou, tak jedem”, přitom chodí ráda, tak proč leze do každého dopravního prostředku?

Verun
Verun 04.04.2026, 00:37:46 xxx.xxx.220.9

Asi chce být přemlouvaná a když u toho  přemlouvaní z vás něco padá.spoji si to. Dopravní prostředek rovná se zábava/pozornost/dobrota.

Nebožka erdela nastupovala taky .jak viděla otevřené i cizí auto…šup tam. Ale ta jezdila ráda.

Trickyvoo
Trickyvoo 05.04.2026, 01:01:39 xxx.xxx.188.59
Verun:

Asi chce být přemlouvaná a když u toho  přemlouvaní z vás něco padá.spoji si to. Dopravní prostředek rovná se zábava/pozornost/dobrota.

Nebožka erdela nastupovala taky .jak viděla otevřené i cizí auto…šup tam. Ale ta jezdila ráda.

Tím bych si to dokázala vysvětlit, kdyby byla šance, že z toho něco kápne. Jenže pamlsky nosím sebou málokdy. U nástupu do busu nebo tramvaje nasadím honem náhubek a šup dovnitř. Na kecy není čas, to by mi asi řidič nepočkal. Nástup do dopravního prostředku po x km už je konec procházky. Tím procházky prostě většinou buď začnou nebo končí. Nechá se přemlouvat jen do auta u baráku a taky teda z toho nic nekápne. Ani speciální chválení. 

keriton
keriton 05.04.2026, 07:33:00 xxx.xxx.80.20

Náš pes se taky do autobusů hrne, když jdeme kolem, a taky mi nepřijde, že by si jízdu kdovíjak užíval. Prostě mu to asi přijde zajímavé, zajímavé pachy, lidi, ..

Trickyvoo
Trickyvoo 07.04.2026, 09:42:15 xxx:xxx.4427:972
keriton:

Náš pes se taky do autobusů hrne, když jdeme kolem, a taky mi nepřijde, že by si jízdu kdovíjak užíval. Prostě mu to asi přijde zajímavé, zajímavé pachy, lidi, ..

To máte nejspíš pravdu. Ona se Malina se stejnou vervou cpe do každé hospody, kavárny, bistra. Kdybych chodila podle ní, tak jen jezdím busem a sedím v kavárnách 😄.

Sardullah
Sardullah 07.04.2026, 17:49:06 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 07.04.2026, 09:42:15

No takže takovej ideální pes po kavárenského štamgasta…😂…

Chudák Malina, musí chodit na procházky..🤣

keriton
keriton 08.04.2026, 06:48:40 xxx.xxx.80.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.04.2026, 17:49:06

Jako chudák náš pes musí chodit do lesa… on je nejšťastnější ve městě, v ulicích, v Praze, …. 😀 

Trickyvoo
Trickyvoo 08.04.2026, 07:18:32 xxx.xxx.188.59
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.04.2026, 17:49:06

Panička si libuje, že v lese byli úplné sami a Malina , že to zas byla nuda, žádná hospoda, žádný bus a ještě tam nikdo nebyl 😄. Tejraná chudinka a ještě budu dávat kázání, jak je pes nejšťastnější na dlouhých procházkách.

Sardullah
Sardullah 08.04.2026, 07:59:20 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 08.04.2026, 07:18:32

Jo jo…Gina je myslím ráda, že panička pochopila, že její představa o ideální procházce a Ginina představa o ideální procházce, se diametrálně liší… 

Tak si myslím, že je ráda, že jsem to vzdala, že jí už nebudu načuřelou tahat přírodou, ale prostě se budu motat po malém městském parku, kde jí to óbr baví… teda pokud jdeme kam chce a děláme co chce. A jsou tam dětičky a pejsci.

No a až bude hic, tak k tomu přidáme ještě cachtání v potoce.

A budu ta ženská, co její chudák pes chodí na flexině v parku a vůbec s tím psím chudákem nechodí do lesa…😂

Sardullah
Sardullah 08.04.2026, 08:55:48 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.04.2026, 08:26:12

Zkráceně…tohle mi vyhovovalo u afgána. Málo času…nevadí, za 15-20 minut je pes vysprintovanej a to včetně cesty na sprintovací místo a zpět a připravenej se zase xy hodin válet a čučet na animal planet.

Pro rozlítanou matku s dvěmi dětmi naprostej ideál a bez špatnýho svědomí, že zanedbávám psa 😎…ale zase abych mu nekřivdila, zvládal v duševní pohodě i dlouhý procházky.

Buggyra
Buggyra 08.04.2026, 08:58:31 xxx.xxx.198.226

Já si snad natahám kolem nějaké ohrady to pletivo, aby pes nevytrysknul mimo, a pořídím chrta! To zní prostě jako ideál. Jen teda na vyjížďku se mnou nemůže… No vídám teď chrta nebo chrty, když je lidi berou na ty blešáky, a tak jako jo, je to “venku” (liberecký blešák je teda na parkovišti, takže studený asfalt, je to brzo ráno), ale ti psi vypadají značně nespokojeně. Jsou hodní, ale je jim asi zima (mají oblečky) a to množství lidí jim taky nedělá radost. Na blešák se dá vzít asi nějaký zvědavý špicíček, který se s každým zkamarádí, včechno očuch(r)á a bude relativně spokojený, no pro chrta zrovna mi to nepřijde top.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 08.04.2026, 09:11:13 xxx.xxx.119.6

Koukám, že chrt by byl ideální plemeno pro mého muže😁, jen má smůlu, že se mu nelíbí špičatí psi.

Hele, my zase když vyjedem do města - skvělá jsou sídliště (tam je toho na čmuchání spousta), tak zase chodíme se psem ke každýmu vchodu paneláku, nejradši by šel samozřejmě dovnitř, já si kolikrát říkám, že na nás někdo zavolá policii, že se tam pohybují nějací tipaři🙃, fakt trapný.

Jinak náš by taky rád lozil krom paneláků ještě do obchodů, restaurací, autobusů, kadeřnictví taky super…, prostě všude, kde se něco děje. Teď v pondělí byl v sedmým nebi, tolik dětí jsme na zahradě ještě neměli.

Sardullah
Sardullah 08.04.2026, 10:03:55 xxx.xxx.189.104

Mě teď tak napadlo jaký je to paradox…lidi z města naloží psy do aut a frčí s nimi do přírody…já, která bydlí na konci města a přírodu mám, dalo by se říct, co by kamenem dohodil, naložím psici do auta a frčím do centra.😎

Jako jasně v parku procházkujeme běžně…večer, když je v zimě brzy tma, když měl Máťa loni ty problémy s drápy, tak jsme tam taky hodně chodili, protože posekaná travička, nikde žádnej sajrajt, žádný klíšťata…ale takhle si připadám, že tam jezdím defakto bezdůvodně, že bych měla raději tu přírodu a pak se kouknu na tu mojí bílou spokojenou holku a říkám si, ať nám všichni políbí….škoda jen, že ten park není větší a není tam víc jezírek, protože motat se defakto jako nudle v bandě kolem jednoho jezírka je teda pro mě trošinku vopruz…na druhou stranu vidím, že i v tom malém parku Gina absolutně nemá potřebu ho projít celej. Možná taky proto, když jsem jí tahala křížem krážem, tak jsem si myslela, že je dost konzerva, že trvá na tom, aby se chodila stejná trasa…a teď mi zpětně přijde, že to zase bylo proto, aby ten vopruz s tím chození dle paničky měla za sebou….jakože…no tak dělej…jdeme rovně na hřiště, pak vnější okruh, pak středem, kolem kačenek a pak zpět směr parkoviště…a chci domu.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 08.04.2026, 12:27:34 xxx.xxx.119.6

No, náš by byl chudák, pokud bychom jezdili na výlety jen do přírody - já bych byla nejšťastnější, ale já taky nepotřebuju očmuchávat každý počuraný roh, že, o mě tu nejde a uznávám, že v přírodě těch rohů moc není.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.