Aktuálně: 2 741 inzerátů262 239 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci

Doron
Doron 02.04.2025, 15:06:20 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 02.04.2025, 14:12:00

A Vy byste dělala na místě toho kluka ?

Buggyra
Buggyra 02.04.2025, 15:09:50 xxx.xxx.198.226

Mně teda ten vlk z videa nepřišel jako chudák, byl jen zvědavý, nic se mu nestalo… No a když už se Doron ptá, asi bych si přebarvila spodky na hnědo…

Nacck (neregistrovaný) 02.04.2025, 16:48:44 xxx:xxx.e65d:2e07
mastnacek:

Ty se prezentujes jako zelenej d****. Co rikas na mrtvyho bez hlavy mimo NP? Ci to  byla chyba tentokrat?

No, tak trochu si za to můžou sami

Našli jsme větřidlo plné kukuřice a medvědích stop. Samotný incident se stal asi 400 metrů od něj. Jen 20 metrů od místa neštěstí jsme pak nalezli medvědí brloh a všude kolem byl medvědí trus plný kukuřice," uvedli ochranáři. Dodali, že případ okamžitě nahlásili policii, která ještě za jejich přítomnosti na místě veškeré důkazy zdokumentovala. ​

Nález vnadidla vyvolal v okolí města, kde k tragédii došlo, silné pobouření. Přestože jsou z důvodu snižování stavu divoké zvěře taková zařízení oficiálně povolena, příkaz tamního okresního přednosty Imricha Gužmera nabádá k jejich odstraňování. Zodpovědnost za to pak naleží příslušným starostům a primátorům, na jejichž území se větřidla nacházejí. Web Pluska.sk uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení 

Sardullah
Sardullah 02.04.2025, 17:26:22 xxx.xxx.221.216
Buggyra:

Mně teda ten vlk z videa nepřišel jako chudák, byl jen zvědavý, nic se mu nestalo… No a když už se Doron ptá, asi bych si přebarvila spodky na hnědo…

Taky si myslím, že útok vypadá jinak.

A co bych dělala já? Vzhledem k tomu, že v lese se vyskytuju jen a pouze v doprovodu psů, tak bych o tom neměla čas přemýšlet, myslím, že bych měla plný ruce práce s tím, abych udržela Ginu a nej strach by byl, že jí neudržím. Na druhou stranu myslím, že k nám by se vlk takhle nepřiblížil, pokud by byl zdravý a v pořádku…pořád zastávám názor, že vlk není blbej, tak proč by to dělal.

kometa
kometa správce
02.04.2025, 18:20:44 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.04.2025, 17:55:22

Bojí, protože utekl. Nejdřív převládla zvědavost, pak raději vyklidil pole.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.04.2025, 19:23:02 xxx.xxx.171.143

Utekl, protože ten kluk měl pepřový sprej, pocákal ho  a zjevně věděl jak se chovat. Co kdyby tam místo toho bylo dítě a začalo utíkat? Já od svých 8 -9 let běžně chodila do lesa, obvykle v doprovodu 5leté sestry a malého pudla. A rozhodně ne na kraj lesa. Dostala jsem od babičky hodinky a klidně o nás 5, 6 hodin nevěděla. 

Lupus4
Lupus4 02.04.2025, 19:27:40 xxx.xxx.205.61
kometa:

Bojí, protože utekl. Nejdřív převládla zvědavost, pak raději vyklidil pole.

Nejdřív převládla zvědavost, 

😉jasná zpráva, ten nagelovanej fríkulín nejspíš vydával tak záhadný oblak smradu, že to prostě vlček musel prozkoumat blíž

tuhle mne míjela podobná skupinka a nevidět je, tak jsem vyhlížel ruskej zájezd😂

kometa
kometa správce
02.04.2025, 19:39:10 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.04.2025, 19:23:02

ten kluk měl pepřový sprej, pocákal ho

Já tam použití spreje nevidím ani neslyším. A kdyby ano, ten vlk by se choval jinak. 

a zjevně věděl jak se chovat.

V tom případě by použil sprej hned a rozhodně by neměl čas natáčet.

Je to stejně pofidérní video, jako to, kdy se muž statečně ubrání před “medvědicí”. A jaká náhoda - zrovna před fotopastí a s připravenou sekerou.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.04.2025, 20:04:26 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 19:39:10

Je mi celkem jedno, jak to video vzniklo. Pro mě je důležité, že to zvíře se nebojí a jde směrem k člověku ho prozkoumat. To není chování plachého zvířete. O pepřovém spreji tam mluví, na videu není , to je pravda.

Janae (neregistrovaný) 02.04.2025, 20:15:47 xxx.xxx.163.38
Nacck:

No, tak trochu si za to můžou sami

Našli jsme větřidlo plné kukuřice a medvědích stop. Samotný incident se stal asi 400 metrů od něj. Jen 20 metrů od místa neštěstí jsme pak nalezli medvědí brloh a všude kolem byl medvědí trus plný kukuřice," uvedli ochranáři. Dodali, že případ okamžitě nahlásili policii, která ještě za jejich přítomnosti na místě veškeré důkazy zdokumentovala. ​

Nález vnadidla vyvolal v okolí města, kde k tragédii došlo, silné pobouření. Přestože jsou z důvodu snižování stavu divoké zvěře taková zařízení oficiálně povolena, příkaz tamního okresního přednosty Imricha Gužmera nabádá k jejich odstraňování. Zodpovědnost za to pak naleží příslušným starostům a primátorům, na jejichž území se větřidla nacházejí. Web Pluska.sk uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení 

Teď říkali, že mrtvé tělo našli poblíž domu, kde rodina bydlí. Takže medvěd evidentně ztratil plachost a udělal si  brloh vedle lidí. V tomto případě nelze obvinit napadeného, za to si fakt nemůže, evidentně se pohyboval jen kolem baráku.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.04.2025, 20:23:05 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 19:39:10

Ostatně, znovu se ptám, co až příště v podobné situaci bude dítě a začne utíkat?

kometa
kometa správce
02.04.2025, 20:40:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.04.2025, 20:23:05

On dneska někdo pustí samotné dítě do lesa?

kometa
kometa správce
02.04.2025, 20:45:56 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.04.2025, 20:04:26

že to zvíře se nebojí a jde směrem k člověku ho prozkoumat. 

Mlaďoši jsou obecně zvědaví a nebojí se. Platí i pro lidi.

Osobně bych se víc bála divočáka nebo jelena, na Slovensku i medvěda. 

Lupus4
Lupus4 02.04.2025, 21:00:00 xxx.xxx.205.61
Janae:

Teď říkali, že mrtvé tělo našli poblíž domu, kde rodina bydlí. Takže medvěd evidentně ztratil plachost a udělal si  brloh vedle lidí. V tomto případě nelze obvinit napadeného, za to si fakt nemůže, evidentně se pohyboval jen kolem baráku.

…uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení…

Janae (neregistrovaný) 02.04.2025, 21:03:34 xxx.xxx.163.38
kometa:

On dneska někdo pustí samotné dítě do lesa?

To je dobrý alibismus.😀

Bez problému děti do lesa pustím. 

Na této diskuzi zaznělo, že vlk je plachý, nepotkáme ho. A také bylo zpochybňováno, že na videu je vlk. Teď už víme, že to je vlk a plachý nebyl, ale najednou si za to mladík  může sám, protože smrděl (voněl) a to plaché zvíře, které mělo zůstat skryté a neviditelné, bylo zvědavé a šlo se na něj podívat.  

Tak to se na mě nezlobte, ale nějak se nám divá zvěř socializuje a evidentně už moc plachá není.  

A mladíka obdivuji, já bych nevydala hlásku. 

Janae (neregistrovaný) 02.04.2025, 21:09:32 xxx.xxx.163.38
lupus4:

…uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení…

Kvuli návnadě téměř půl kilometru daleko si udělal brloh poblíž lidí, jako když mohl dojít 400 metrů k návnadě, už nemohl bydlet  někde trošku dál od lidí?

Ne, prostě se mu u lidí líbí, kromě kukuřice ve vnadidle to nese i jiné krmení. Evidentně to soužití člověka s mědvědem moc nefunguje, Slovensko je moc obydlené na tolik medvědů. Když to nebude vnadidlo, budou to popelnice, úly, domácí zvířecvo, ovocné sady…….

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.04.2025, 21:53:13 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 20:40:45

Zjevně děti nemáte. Děti běžně chodí do lesa, ne všechny žijí ve městě v paneláku. A jestli jim kvůli podobným zvířatům má v tom lese hrozit nebezpečí, pak  ať podobná zvířata v lese nejsou. Napřed nám tu ochranáři tvrdí, jak jsou bázliví, pak jsou jen zvědaví, pak si za vše můžeme sami. No jistě že můžeme. Příliš mnoho lidí uvěřilo ekologistům  a dalo jim příliš velkou moc. 

Anonymní (neregistrovaný) 02.04.2025, 22:33:19 xxx:xxx.e65d:2e07
Janae:

Prosím odkaz, nemůžu to najít. Všude píšou kousek za Detvou" a nic bližšího 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.