Ty se prezentujes jako zelenej d****. Co rikas na mrtvyho bez hlavy mimo NP? Ci to byla chyba tentokrat?
No, tak trochu si za to můžou sami
Našli jsme větřidlo plné kukuřice a medvědích stop. Samotný incident se stal asi 400 metrů od něj. Jen 20 metrů od místa neštěstí jsme pak nalezli medvědí brloh a všude kolem byl medvědí trus plný kukuřice," uvedli ochranáři. Dodali, že případ okamžitě nahlásili policii, která ještě za jejich přítomnosti na místě veškeré důkazy zdokumentovala.
Nález vnadidla vyvolal v okolí města, kde k tragédii došlo, silné pobouření. Přestože jsou z důvodu snižování stavu divoké zvěře taková zařízení oficiálně povolena, příkaz tamního okresního přednosty Imricha Gužmera nabádá k jejich odstraňování. Zodpovědnost za to pak naleží příslušným starostům a primátorům, na jejichž území se větřidla nacházejí. Web Pluska.sk uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení
Mně teda ten vlk z videa nepřišel jako chudák, byl jen zvědavý, nic se mu nestalo… No a když už se Doron ptá, asi bych si přebarvila spodky na hnědo…
Taky si myslím, že útok vypadá jinak.
A co bych dělala já? Vzhledem k tomu, že v lese se vyskytuju jen a pouze v doprovodu psů, tak bych o tom neměla čas přemýšlet, myslím, že bych měla plný ruce práce s tím, abych udržela Ginu a nej strach by byl, že jí neudržím. Na druhou stranu myslím, že k nám by se vlk takhle nepřiblížil, pokud by byl zdravý a v pořádku…pořád zastávám názor, že vlk není blbej, tak proč by to dělal.
Utekl, protože ten kluk měl pepřový sprej, pocákal ho a zjevně věděl jak se chovat. Co kdyby tam místo toho bylo dítě a začalo utíkat? Já od svých 8 -9 let běžně chodila do lesa, obvykle v doprovodu 5leté sestry a malého pudla. A rozhodně ne na kraj lesa. Dostala jsem od babičky hodinky a klidně o nás 5, 6 hodin nevěděla.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 19:39:10
Je mi celkem jedno, jak to video vzniklo. Pro mě je důležité, že to zvíře se nebojí a jde směrem k člověku ho prozkoumat. To není chování plachého zvířete. O pepřovém spreji tam mluví, na videu není , to je pravda.
Našli jsme větřidlo plné kukuřice a medvědích stop. Samotný incident se stal asi 400 metrů od něj. Jen 20 metrů od místa neštěstí jsme pak nalezli medvědí brloh a všude kolem byl medvědí trus plný kukuřice," uvedli ochranáři. Dodali, že případ okamžitě nahlásili policii, která ještě za jejich přítomnosti na místě veškeré důkazy zdokumentovala.
Nález vnadidla vyvolal v okolí města, kde k tragédii došlo, silné pobouření. Přestože jsou z důvodu snižování stavu divoké zvěře taková zařízení oficiálně povolena, příkaz tamního okresního přednosty Imricha Gužmera nabádá k jejich odstraňování. Zodpovědnost za to pak naleží příslušným starostům a primátorům, na jejichž území se větřidla nacházejí. Web Pluska.sk uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení
Teď říkali, že mrtvé tělo našli poblíž domu, kde rodina bydlí. Takže medvěd evidentně ztratil plachost a udělal si brloh vedle lidí. V tomto případě nelze obvinit napadeného, za to si fakt nemůže, evidentně se pohyboval jen kolem baráku.
Teď říkali, že mrtvé tělo našli poblíž domu, kde rodina bydlí. Takže medvěd evidentně ztratil plachost a udělal si brloh vedle lidí. V tomto případě nelze obvinit napadeného, za to si fakt nemůže, evidentně se pohyboval jen kolem baráku.
…uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení…
Na této diskuzi zaznělo, že vlk je plachý, nepotkáme ho. A také bylo zpochybňováno, že na videu je vlk. Teď už víme, že to je vlk a plachý nebyl, ale najednou si za to mladík může sám, protože smrděl (voněl) a to plaché zvíře, které mělo zůstat skryté a neviditelné, bylo zvědavé a šlo se na něj podívat.
Tak to se na mě nezlobte, ale nějak se nám divá zvěř socializuje a evidentně už moc plachá není.
…uvádí, že zdejší obyvatelé se kloní k názoru, že by se medvěd v lokalitě vůbec nevyskytoval, nebýt právě návnadného zařízení…
Kvuli návnadě téměř půl kilometru daleko si udělal brloh poblíž lidí, jako když mohl dojít 400 metrů k návnadě, už nemohl bydlet někde trošku dál od lidí?
Ne, prostě se mu u lidí líbí, kromě kukuřice ve vnadidle to nese i jiné krmení. Evidentně to soužití člověka s mědvědem moc nefunguje, Slovensko je moc obydlené na tolik medvědů. Když to nebude vnadidlo, budou to popelnice, úly, domácí zvířecvo, ovocné sady…….
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2025, 20:40:45
Zjevně děti nemáte. Děti běžně chodí do lesa, ne všechny žijí ve městě v paneláku. A jestli jim kvůli podobným zvířatům má v tom lese hrozit nebezpečí, pak ať podobná zvířata v lese nejsou. Napřed nám tu ochranáři tvrdí, jak jsou bázliví, pak jsou jen zvědaví, pak si za vše můžeme sami. No jistě že můžeme. Příliš mnoho lidí uvěřilo ekologistům a dalo jim příliš velkou moc.
Prosím odkaz, nemůžu to najít. Všude píšou kousek za Detvou" a nic bližšího