Aktuálně: 2 751 inzerátů262 193 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci

drvodelkafialova
drvodelkafialova 11.04.2025, 07:24:40 xxx:xxx.d15c:eb9f

Autor článku rozhodně neníněkdo, kdo by měl upřímný zájem o řešení problémů – spíš jde dobře zajištěného příživníka, kterého štědře živí tzv. neziskový sektor. Podobné štvavé texty publikuje pravidelně, protože rozdmýchávání konfliktů a cílené vyvolávání emocí je jeho hlavní pracovní náplní. Díky tomu si zajišťuje pozornost, vliv a přísun financí od různých "sponzorů".

Anonymní (neregistrovaný) 11.04.2025, 09:20:57 xxx.xxx.83.66
Horsana:

Och, polovnici pod vplyvom a strelne zbrane….mno, o tom nieco viem…☹️

Ale při sobě nedrží, vůbec.

Ladd
Ladd 11.04.2025, 09:29:50 xxx:xxx.9dd3:7ab0

Holt tady všechny hájíte myslivce, které máte doma.  
Už je to moc let zpátky (psal jsem to uz i na starý ifauně). Na potoce vyvedly dvě březňačky mladé. Asi tedy hejno 20 dost krotkých kačenek. Jednou takhle vybíráme brambory a najednou slyšíme střelbu a řev: “má ji svině” , “napal jí to” a podobně. A k nám postupně přllétaly ty kachny. Proti proudu, asi 300 mezrů od nás stali na každém břehu hned u sene asi 4 myslivci a střileli do těch kachen na hladině. Když jsem tam na ně vletěl, tak s nadávkami a vyhrožováním odtáhli. Nikdo mi. Nevymluví, že nebyli ožralí. Tohle přece střízlivej člověk neudělá. 
Jeden z nich pak na honu zastřelil ve vzteku vlastního psa, když ihned nezareagoval na povel.  
A mohl bych se rozepsat více, tohle ale asi bylo nejhorší. 
Osobně bych ten spolek rozpustil hned.

Orionka (neregistrovaný) 11.04.2025, 09:30:35 xxx:xxx.c130:31d

Nejvíc při tom asi vadí těch zmíněných 88 000 zbraní. Hrozná drzost. Počítal špatně, dost myslivců nemá jen jednu.

Dnes kdy zbraň má každý jouda (nové slovo 😀), a nosí ji na ulici a použije, když se cítí ohrožen. Nedávno psali, jak ten stařík střelil NO. (Nesoudím jestli právem).

Orionka (neregistrovaný) 11.04.2025, 09:53:09 xxx:xxx.c130:31d
Ladd:

Už je to moc let zpátky (psal jsem to uz i na starý ifauně). Na potoce vyvedly dvě březňačky mladé. Asi tedy hejno 20 dost krotkých kačenek. Jednou takhle vybíráme brambory a najednou slyšíme střelbu a řev: “má ji svině” , “napal jí to” a podobně. A k nám postupně přllétaly ty kachny. Proti proudu, asi 300 mezrů od nás stali na každém břehu hned u sene asi 4 myslivci a střileli do těch kachen na hladině. Když jsem tam na ně vletěl, tak s nadávkami a vyhrožováním odtáhli. Nikdo mi. Nevymluví, že nebyli ožralí. Tohle přece střízlivej člověk neudělá. 
Jeden z nich pak na honu zastřelil ve vzteku vlastního psa, když ihned nezareagoval na povel.  

Sám píšete, že je to hodně let zpátky a vy byste rozpustil všechny myslivce. Takže nenávist “až za hrob” kvůli pár pitomcům. 

To je přesně stejné, jako když někdo na chodníku šlápne do …… a objeví se nenávistné články “zakázat všechny čokly”. A když někomu pes potrhá slepice, tak “všechny čokly postřílet”

Máte smůlu, že jste narazil na ty špatné. U nás ve sdružení jsou slušní, místní pijí na pouti, jako všichni ostatní, psy nestřílí…..skupina lidí stejná, jako všechny jiné.

A ještě dodám - mohl jste to ohlásit na policii. Střílet na vodě je proti zákonu.

Sarah01
Sarah01 11.04.2025, 10:30:40 xxx.xxx.11.197
Ladd:

Žádnýho doma nemám a ani já nejsem myslivec. Jen proto, že máte z kdysi dávno špatnou zkušenost, jsou všichni myslivci a už navěky špatní? Dnes to dělají mladší a mezi nimi už často nejsou takoví kreténi, kteří si potřebují střelit a je jedno do čeho. Já sama mám hodně špatnou zkušenost a myslím si, že daleko horší, než vy. Když mi bylo 11, zastřelil mně myslivec psa a málem se trefil i do mě. Už je ale dávno na pravdě boží. 

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 11:28:06 xxx.xxx.189.104

Debulové jsou všude a odnášejí to ti slušní a je jedno, jestli se jedná o myslivce, pejskaře, cyklisty, řidiče…lidi pak mají tendence házet všechny do jednoho pytle.

Takže si myslím, že myslivci nebudou vyjímka a myslím, že spíš jde o osobní zkušenost…u nás jsou myslivci jako paní Colombová…za třicet let, co tady bydlím a se psy chodím na louky, do lesů, kde je několik posedů, jsem nepotkala ani jednoho a ani jsem neslyšela, že by měl s myslivci u nás někdo nějakej problém.

Nemáme v krajině vrcholové predátory, těch pár vlků to rozhodně nevytrhne a je teda na nás lidech, abychom regulovali stavy zvěře…no a z tohoto hlediska tu myslivost prostě potřebujeme. Nemám ráda lov, nechápu, jak někdo může mít potěšení a radost z toho, když střelí živého bezbranného tvora….ale přesto všechno vím, že je to potřeba, protože příroda tu regulaci v našich podmínkách sama nezvládne.

acher
acher 11.04.2025, 13:14:42 xxx.xxx.222.196

Když se tady tak píše o honech a myslivcích.Tak dnes musí být každý hon nahlášený.Musí se hlásit ikdyž se hon zruší.Před honem dává hlídka policie dýchat a mohou i kdykoliv v průběhu honu a i po zkončení.Kdo by nadýchal přijde o lovecký lístek a i zbroják.

A ještě o zastřelených psech.Vloni jsem se nachomýtla k útoku dvou boderek na srnče.Chudák brečelo ,srna stála opodál.Nářek úplně trhal trhal uši.Bordery sice cvičené.Dělají agility,tanec ,frisbee a přesto na odvolání neposlechly.Přitom to je ovčák,který by tohle vůbec neměl dělat.Srnče snad přežilo,nenašla jsem ho nikde mrtvé,ale ten úpěnlivý nářek slyším často.Majitelce jsem řekla,že tohle udělat můj pes,tak ho jednak seřežu a pak by dostal košík a vodítko.Bohužel bordery běhají na volno stále.A řeknu upřímně,že mít zbrań,tak je zastřelím taky.

Janae (neregistrovaný) 11.04.2025, 13:45:05 xxx.xxx.163.38

Nedělají to mladší, jsou to pořád ti stejní nerudní a protivní dědci jak za našeho mládí. A těch pár mladých to nespasí. 

Kopíruji informaci z roky 2022

„Průměrný celorepublikový věk myslivců je 60 až 65 let a stále stoupá. Poslední dobou s rozvojem počítačové techniky jsou lidé raději doma u počítačů a kontakt s přírodou se ztrácí,“ doplňuje jednatel Českomoravské myslivecké jednoty v Českých Budějovicích Pavel Pletka.

J (neregistrovaný) 11.04.2025, 13:52:32 xxx.xxx.83.66

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/otraveni-dravci-orel-myslivec-vydry-ryby-chov-soud-trest.A240808_115755_praha-zpravy_pari

Okresní soud v Příbrami uložil dvouletý podmíněný trest a pokutu 250 000 korun myslivci a chovateli, který u Sedlčan otrávil orly mořské. Jed podle svých slov cílit na vydry, které požíraly ryby z jeho chovu. Konzumaci otrávených návnad ale nepřežili dva orli mořští a další dravci a šelmy.

V roce 2021 soud vyměřil rybníkáři z Klatovska trest 2,5 roku podmíněně za otrávení dvou orlů mořských a dvou krkavců velkých karbofuranem u Mečichova na Strakonicku v roce 2019. Muž vinu odmítl. 

V roce 2022 byl odsouzen chovatel drůbeže a myslivec z Břeclavska na tři roky podmíněně za otrávení dvou luňáků červených a dalších živočichů v roce 2021 v Milovicích. Přišel také o zbrojní průkaz. K trávení se přiznal. 

Anonymní (neregistrovaný) 11.04.2025, 13:53:41 xxx.xxx.83.66

Nálezy otrávených dravců hlaste myslivcům

Buggyra
Buggyra 11.04.2025, 13:56:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.04.2025, 13:14:42

To bych asi majitelce řekla něco hustějšího. A jak bych příště byla poblíž pištícího srnčete, hned bych naklusala s kamerou. U nás takhle pes nahnal srnče do plotu, srnčeti se nic nestalo, ale byla jsem hned na dosah a vyprostila ho. Kdyby se to stalo později večer a já tam nebyla, ta sfiňa zrzavá se v pletivu umlátí (a mně visí chcíplá srnka na plotě…).

Buggyra
Buggyra 11.04.2025, 14:00:15 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.04.2025, 13:53:41

e e, pěkně rovnou policii

kometa
kometa správce
11.04.2025, 14:07:16 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Nálezy otrávených dravců hlaste myslivcům

Viz výše.

Tohle se hlásí na policii a ČSO. Myslivci můžou být příčinou a pak to řešit nebudou.

Horsana
Horsana 11.04.2025, 14:13:13 xxx.xxx.51.17

Nuž, u nás na Silvestra poľovníci zastrelili pár koní, potom im asi došlo, že upsy, niekto si to všimne asi, tak v tých plusových teplotách, čo vtedy boli, prišli s nejakou vlečkou, naložili čo mohli a vydrbali to kamsi do škarpy.

A potom sa tak nejak udali starostovi. Ale potom to vlastne popreli.

Koľko promile, alebo niečoho iného na žile musí mať človek, čo toto urobí? 

A aký veľký kkt musí byť?

Jednu kobylu priniesli majitelia k nám, žila, bola gravidná, vstrel bol maličký, no mala samozrejme vnútornosti na kašu, predtým abortovala, z toho plodu sme museli vyberať strely, či ako sa to volá, pre kriminálku.

Mám niekde aj fotky.

☹️😢

Môj bývalý raz v Snine v krčme brokovnicou strelil do steny…nuž, je fakt, že to potom majiteľovi dal celé zrekonštruovať, ale…well….no, bývajú oni chlapci veselí. A v Snine je toto považované za pohodu, aspoň teda bolo, heh.

XYZ rokov po tomto incidente si kúpil nejakú novú výbavičku, odvtedy teda už k zbraniam pristupoval inak, skoro až paranoidne, ale aj tak keď mi potom v noci po nejakom robení klobás tú výbavičku chcel ukázať  in situ a mieril pritom susedom do okien, no, nebolo mi všetko jedno.

Bojím sa zbraní.

acher
acher 11.04.2025, 14:40:27 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.04.2025, 13:56:34

Tak to mělo štěstí.Kdyby u těch border nebyla už panička,tak jsem na ně pustila Alana,on jak něco brečí,tak to hned brání.Jenže takhle jsem měla obavy,že to špatně vyhodnotí a napadne i paničku. Neměla jsem ani mobil u sebe.

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 14:54:15 xxx.xxx.189.104
acher:

Tak to mělo štěstí.Kdyby u těch border nebyla už panička,tak jsem na ně pustila Alana,on jak něco brečí,tak to hned brání.Jenže takhle jsem měla obavy,že to špatně vyhodnotí a napadne i paničku. Neměla jsem ani mobil u sebe.

No myslím, že Gina by jim to šla hnedkoňs vysvětlit, má to stejně jako Alan…nevím, kdyby to srnče takhle naříkalo, jestli bych jí vůbec udržela, možná by tam doběhla se mnou v závěsu v poloze ležícího střelce. Ona je matka terezoid, ochránkyně všech mláďat na planetě a už jsem jí párkrát viděla přepnutou do bojovýho módu, když měla pocit, že nutně potřebuje zachránit tu plačící děcko, co dostalo od mámy na zadel…tu štěně čivavy, kterého páníček jen zvednul ze země a ječelo jak píchlé tele…ale to Ginu nezajímá, brečí mládě, tak hrrr na agresora dle hesla “nepřítele se nelekejme, na přesilu nehleďme”

By mě fakt zajímalo, co by majitelka border útočících na srnče dělala, kdyby si to s nima přiběhla vyřídit moje bílá medvědice… 

Jako já dokážu pochopit, když se něco takovýho stane poprvé…do té doby spolehliví psi a najednou zkrat…jako nemělo by, ale stalo se….ale jak je možný, že panička i po tomto incidentu nechá psy pořád běhat na volno, bez jištění nebo minimálně bez náhubků….to mi rozum nebere.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.