Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.04.2025, 14:54:15
Ona věděla,že honí zvěř.Jenže zajíc,srnka zatím vždy utekli.Alan tedy poslechne,ale napnutý byl jak luk.Doma rozhání kocoury,když se perou,honí kohouta ze slepic,běda když se trkají kozy nebo začnou honit králíci v králíkárně.On štěká i když se perou vrabci nebo kosáci.Jenže on v takovéto situaci nemá problém ani kousnout člověka a tak si musím dávat pozor.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.04.2025, 15:01:54
No to je druhá věc…věděla, že honí srnky…fakt by mě z takových lidí šlak trefil, hlavně, že ty její borderky jsou nejšikovnější a umí tři zadele triků, ale přivolání od zvěře nic…ale na volno je pouštět ano. Kurňa, buď má pes přivolání nebo ho povelem jsem schopná stopnout a můžu ho mít na volno a nebo přivolání nemá, tak potom nemá na volno co dělat a přivolání je u mě pouze, když pes poslouchá na stopro…ne že z 10 přivolání pes přijde 9x…takhle to má Gina a bez stopky ani ránu a to ani zvěř nehoní, lidi si nevšímá, cyklistů si nevšímá, to si jenom odkluše…no to ani není odklusání, ale rychle odchází a nereaguje na povel, klusat začíná, až když já klusala za ní, očmuchat křoví daleko ode mne a sama se i vrátí a nebo počká…ale to je prostě nepřijatelné.
Ne už to nebudu komentovat, se mi z toho otvírá kudla v kapse.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.04.2025, 14:13:13
Proč se bojíte zbraní? Vždyť ta zbraň sama nevystřelí, musí ji mít někdo v ruce. Nějaký takový debil, o kterém píšete, že zabil koně. To nebyl normální člověk, to byl psychopat.
N (neregistrovaný)11.04.2025, 19:20:26xxx.xxx.189.103
Lidi a zbraně je téma staré jak lidstvo samo.😐 Je to jako se vším co “debil” dostane do ruky. Se taky samozřejmě bojím zbraní v rukách blbce či snad ještě ochlastaného. Ale to se bojím i auta ve stejných rukách a jak víte i vlak řídí klidně “idiot”. Je to těžký…
O tom, jak regulují spárkatou vypovídají její stavy. Jediné co spolehlivě regulují jsou stavy drobné zvěře. Fakt mě to hlava nebere, když vidím zorané pole obstoupené ze třech stran zelenými mužíčky se psy, nebo jak pročesávají těch pár miniremízků v polích. Co tam asi loví? Těch pár zajíců a bažantů, kteří měli to štěstí a přežili sezonu polních prací. O zastřeleném koni přímo na její pastvině psala i paní na ifauně.
Nenávist až za hrob ne, spíš averze. Píšete průměrný věk 60 - 65? Tak to už snad brzy vymřou.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.04.2025, 20:42:18
To sice nebola brokovnica, ale lovecka puska, ale asi tak, no.
Povedzme si rovno, kto poluje? VIP ludia vacsinou a potom taki ti typci v zelenom, ktorych stretavam kazdu sobotu vecer na pumpe, ked idem z pozemku.
Je to spolok, co ma vlastne pravidla. Poznala som iba normalnych polovnikov, nastastie, maso z ulovenych zvierat som s chutou konzumovala, takze som sa po case odhodlala ist s priatelom na posed.
Vysiel diviak, jedna rana, padol mrtvy. Za mna ok.
Narodny park je posiaty posedmi, nie je to cudne?
Zver je premnozena a plna streckov, jelene vyzeraju doslova choro. Parozie ale maju kvalitne, tazke, uplne ine, ako v Kojsove.
Raz mi na nejakom rodeu pri stole typek bez varovania strelil rovno pri hlave z pistole.
Tak mam traumu.
Nevím, jaký máte na SK zákon o zbraních, ale tento člověk porušil základní pravidlo použivání. Udělat to tady a poškozený to hlásit na PČR, tak dotyčný o zbraň přijde. Možná na čas, ale přijde.
To sice nebola brokovnica, ale lovecka puska, ale asi tak, no.
Povedzme si rovno, kto poluje? VIP ludia vacsinou a potom taki ti typci v zelenom, ktorych stretavam kazdu sobotu vecer na pumpe, ked idem z pozemku.
Je to spolok, co ma vlastne pravidla. Poznala som iba normalnych polovnikov, nastastie, maso z ulovenych zvierat som s chutou konzumovala, takze som sa po case odhodlala ist s priatelom na posed.
Vysiel diviak, jedna rana, padol mrtvy. Za mna ok.
Narodny park je posiaty posedmi, nie je to cudne?
Zver je premnozena a plna streckov, jelene vyzeraju doslova choro. Parozie ale maju kvalitne, tazke, uplne ine, ako v Kojsove.
Znám několik myslivců, kteří vůbec neloví. Zbraň sice mají doma zamčenou v trezoru, ale nepoužívají ji, do lesa chodí zakrmovat a koukat na posedech. Fakt nekecám, jeden takový je můj kolega v práci, je mladší než já. V MS je registrovaný, ale v podstatě se činnosti spolku neúčastní. Pak mám jednoho myslivce naproti v ulici, hon bývá snad jenou za rok a jen na divočáky, byla jsem několikrát pozvaná na naháňku, ale nechodím. Posledně byl ještě můj manžel a žádné prase tehdy zastřeleno nebylo. Bažanty tu nemáme vůbec, zajíce jsem neviděla ani nepamatuju. Vidívám jen srnky a většinou jen na podzim, to chodí až na zahrady, ale nikdo je nestřílí. Sousedovi se jedna zamotala do pletiva, tak ji vysvobodil a pustil. Sám říkal, že jakmile se podívá do jejich očí, zastřelit nedokáže.
N (neregistrovaný)12.04.2025, 12:06:12xxx.xxx.206.236
Tak na Slovensku mají zbrojní zákon přísnější než v ČR. Když ono nic není o tvorbě přísnějších zákonů,ale spíše o jejich dodržování. Nepostihovat kolektivně nesmyslnými nařízeními,ale přísně trestat když se někdo proviní. Ale to je tak se vším. Co je platné, když třeba právě na Slovensku jsou “vzduchovky” omezeny na 7,5J? Nic..
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.04.2025, 12:07:46
Osobně ten záznam beru spíš jako zajímavost , že které nejsem nadšená. Kdo z nás má zabezpečená zvířata uvnitř vsi, tak aby byla chráněná před útokem tak velkého predátora.? A zvíře co bude hlavním chodem může být třeba pes.
Osobně ten záznam beru spíš jako zajímavost , že které nejsem nadšená. Kdo z nás má zabezpečená zvířata uvnitř vsi, tak aby byla chráněná před útokem tak velkého predátora.? A zvíře co bude hlavním chodem může být třeba pes.
No ono není vesnice jako vesnice…někde to už o domácích zvířatech skorem vůbec není a nebo jen drobné zvířectvo typu slepice, králíci, které je defakto pozavírané…no a pak tady máme psy…nejsem odborník na vlky, ale nevidím jediný důvod, proč by vlk lozil někam za plot, kde štěká pes, který evidentně nehlídá žádné ovce nebo jinou potenciální kořist.
Já nevim, mám na to možná jiný pohled…nebo spíš jiné měřítko strachu…vlk ve mně nevzbuzuje obavy, nějak mě neděsí projít územím, kde úřaduje vlčí smečka, ale některé lokality ve městech mi přijdou podstatně nebezpečnější a to tam žádní vlci nejsou.
Pořád mám podstatně větší vítr z divočáků, než z vlků, přijdou mi obecně nebezpečnější, jak pro lidi, tak pro psy…ale zase je to relativní pohled…pro ovce je bezpečnější divočák.