Ďakujem
Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci
Ďakujem
Jenom ještě k té myslivosti a nákladech.
Pane R ujišťuji vás že Lupus4 zcela jistě nevede prázdné řeči a nevede je po celou tu dobu se kterou se na různých diskusích setkáváme a to je opravdu velice dlouhá doba. Doporučuji proto pozorně a bez emocí číst co píše, byť se v názorech můžete rozcházet.
Ospravedlňujem sa, aj som sa trošku rozhorčil, aj súhlasím s niektorými faktami, no prazdne reči som myslel ako reči ktoré pre prírodu nič neurobia, sú vypustené do vetra, to ze tu bude pan Lupus rozpravat o porovnavani pindiku nijak nepomoze prirode. Bez emocii sa snazim citat vacsinu sprav pana Lupuse, ale ked proste spravu s faktom napise tak, ze v nej musi urazat polovnikov, tak je to dost tazke.
No, je to koníček, no. Raději nebudu zmiňovat, co mě stojí moje koníčky… A stejně jako jsem já vázána ve svých koníčcích legislativou a stanovami spolků, ve kterých se sdružuji, tak jsou legislativou a stanovami spolků vázáni i myslivci. Přidávám-li se k nějakému spolku, musím dodržovat, co mi ukládá. Nechci-li dodržovat, nepřidávám se. Jednoduché, ne?
Buggyra: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/u-protivina-na-pisecku-je-ptaci-chripka-veterinari-naridili-likvidaci-vsech-10_2511201802_jkd
v podstatě farma na ho.no, tisíce bažantů na pár m2, jen aby si mohl někdo pak “bouchnout” , to jsou ty “krásy myslivosti” …👎
Buggyra:No, je to koníček, no. Raději nebudu zmiňovat, co mě stojí moje koníčky… A stejně jako jsem já vázána ve svých koníčcích legislativou a stanovami spolků, ve kterých se sdružuji, tak jsou legislativou a stanovami spolků vázáni i myslivci. Přidávám-li se k nějakému spolku, musím dodržovat, co mi ukládá. Nechci-li dodržovat, nepřidávám se. Jednoduché, ne?
Souhlas,ale já spíš myslel na to jak to myslivci dělají kvůli masu zdarma.😀 To by si ho mohli kupovat a ještě by jim zbylo a nemrzli by kvůli tomu na posedu.😀 Jinak jasný že většina z nás má své koníčky a stojí je to peníze i čas. Vždyť víte jak mnozí lidé nahlížejí na “koňáky”. A přitom jsou mezi nimi také skvělí lidé. Tak je to i u těch myslivců. Já osobně jsem nic nikdy nezabil.. Tedy zvíře myslím a tak to i zůstane. Znám tyhle pohledy jak na nás někteří lidé nahlíželi po návratu z misí.😐 Jste vrah a děláte to jen pro peníze. Njn, nemá cenu jim to vyvracet.🙂
Pane Lupus,
Neodpovedal ste na moju otazku, co ste urobili pre prírodu.
To jako mám vám vypočítávat, kolik jsem zasadil stromů, zkrmil v krmítkách ptákům, vyvěsil budek, založil či vyčistil mokřadů a tůněk atd …? Vy to prokádrujete a usoudíte zda jsem hoden s vámi diskutovat ? OMG. srandisto…
Už nepruďte, nebo bude po příměří. S těma pindíkama měl L pravdu.
Nezapomeňme hlavně, že myslivci “nehospodaří” na svém a skutecným vlastníkům “hospodaří” na pozemcích přemnožená spárkatá.
Řekl bych, že majitelé lesů by mohli návrat vlků i vítat.
Ladd:Nezapomeňme hlavně, že myslivci “nehospodaří” na svém a skutecným vlastníkům “hospodaří” na pozemcích přemnožená spárkatá.
Řekl bych, že majitelé lesů by mohli návrat vlků i vítat.
Tak samozřejmě že hospodaří a platí či odpracovávají škody způsobenou zvěří. Vlastně já bych se rád tedy zeptal vás, co nebo jak byste to dělal vy? Dobrá, nebudou myslivci. Zvěř ale nezmizí, spíš naopak. Co nemoci?Třeba lišky, které očkovali u nás myslivci co si pamatuju.Pamatujte taky na to, že do lesa by rádi i lidi občas chodili a do pralesa plného dravců bez kontroly nevím komu by se chtělo chodit. Hele ale ne žádný dlouhý nudle, stručně a jasně.😀
Ladd:Už nepruďte, nebo bude po příměří. S těma pindíkama měl L pravdu.
😀původně jsem se chtěl R optat slovy klasika “…a čo vy si R tak predstavujetě pod slovom absurdný…” , ale zřejmě by se zase nechytal, takže klííídek a s Terazkym ho nebuděm zatěžovať 😉
Právo myslivosti vrátit do rukou majitelů pozemků.
Je to dostatecně krátké?
Ladd:Právo myslivosti vrátit do rukou majitelů pozemků.
Je to dostatecně krátké?
Takže nic.🙂
Ohoho, tak to pozor, chodila som s priatelom na posed velmi rada, tak isto milujem divinu na lubovolny sposob a ludia v zdruzeni boli normalni, zlati ludia.
Len ja krmim tu skodnu, lenze vsetky liscata u nas zabije auto, ci rozpuci kamion, takze vo vysledku su prirastky nulove.
Macku na pozemku nemam, len obcas sa pride najest ta hlucha, v tom biotope by macka sposobila katastrofu, moje milovane vreckove varany by mali po chlebe a to by som nikdy nedopustila.
A na strazcov prirody mam alergiu, spojenu s koprivkou a zachvatmi tichej zurivosti.
Mojej kamoske, ked bola este s jednym dievcatom na vychadzke na konoch takto na jej pozemku, co malo od nej zdruzenie v najme, za bieleho dna kkt z posedu zastrelil dva psy, ktore sprevadzali jazdkyne.
To je mentalita polovnikov na Gemeri v kocke.
Cim vyssie v horach, tym normalnejsi ludia, kukuricnici su o nicom.
Okrem TO potom jej priatel dronom hladal nedohladane skapate diviaky v kukurici a ziadali kvoli AMO pitvu, diviak sa hmyril cervami, vtedy som videla, ze policajtom aj polovnikom riadne zredlo 😂
Oni boli dvaja, vyrovnali sa s majitelmi bez sudu, takze asi pekne solili.
Ale ta arogancia toho cinu, iste potencovana nejakym alkoholom a/alebo kvalitnym filakovskym pikom a ta spust, co zostala tym ubohym ludom…a na Novy rok to bolo, no, nic moc.
To su kukuriciari taki, ludia z hor byvaju normalni.
Iny vyraz som v zivote nepouzila a ani nikto na nasej alma mater 😏