Aktuálně: 2 610 inzerátů264 270 diskuzních příspěvků19 205 uživatelů

Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci

Sardullah
Sardullah 29.12.2025, 20:32:31 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 29.12.2025, 17:56:39

Tak to je masakr…😢

Mě jako naprostého laika překvapilo, že tam byla několikadenní jehňata, jsem si fakticky naivně myslela, že ovce rodí v nějakém zázemí …prostě že jsou ty ovce s jehňaty někde zavřené…

Oveček je mi hodně líto…ale co mě dál překvapilo, že to nebyl první útok, vlci v té oblasti jsou (teda pokud to byli opravdu vlci a ne nějací psi)…a že co jsem pochopila, tak plot asi nebyl žádná hitparáda v ochraně proti vlkovi…no jestli to tak je a jestli chovatelé opravdu spoléhali jen na to, že žádný vlk prostě nepřijde, tak je to o to smutnější…

Sarah01
Sarah01 29.12.2025, 20:40:20 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak to je masakr…😢

Mě jako naprostého laika překvapilo, že tam byla několikadenní jehňata, jsem si fakticky naivně myslela, že ovce rodí v nějakém zázemí …prostě že jsou ty ovce s jehňaty někde zavřené…

Oveček je mi hodně líto…ale co mě dál překvapilo, že to nebyl první útok, vlci v té oblasti jsou (teda pokud to byli opravdu vlci a ne nějací psi)…a že co jsem pochopila, tak plot asi nebyl žádná hitparáda v ochraně proti vlkovi…no jestli to tak je a jestli chovatelé opravdu spoléhali jen na to, že žádný vlk prostě nepřijde, tak je to o to smutnější…

Ani v článku není nic o psovi, který by stádo hlídal.

Sardullah
Sardullah 29.12.2025, 21:08:02 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.12.2025, 20:40:20

Jako já chápu, že ne každej může nebo chce mít u ovcí psa, chápu, že není jednoduchý úplně jednoduchý vychovat si pastevce…ale asi jsem se naivně domnívala, že na oplocení jsou nějaké dotace…navíc bych předpokládala, že když jsem chovatel ovcí a chovám v oblasti, kde ti vlci jsou, tak se nějak zajímám o to, jak je efektivně ochránit a třeba bych zkusila ty oslíky…

U těch ovcí je hrozný, že to povětšinou není jedna ovce, kterou by ti vlci “ulovili”, aby se nažrali a šli by po svém, ale že toho dost potrhaj, zabijou…

Pamatuju si…ale už je to drahně let, jak někde měli zase problém s krkavci, že prostě vyklovali jehňatům oči…to bylo taky hrozný…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.