Mě se hodně líbí v té neupravené podobě, vyhovoval by mi povahou, aktivitou.
Taky se mně líbí víc neupravený, velikost tak akorát. Jen nemám představu, jak by potom vypadala péče o tu srst. Líbí se mně i Lagotto Romagnolo, tam ta srst nevypadá ani moc náročná na úpravu a velikost je podobná.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.03.2025, 11:45:55
Nemají podsadu, existují dvě varianty, kdy může být srst delší zvlněná nebo krátká kudrnatá. Péče asi nebude nic hrozně náročného. Přece jen je to “rybářský”pes.
Četla jsem na FB tu komedii, kterou kolem fenky rozpoutal ten spolek. Nemají svěřovat psy takovým lidem, to fakt nechápu. Jinde se dělají dotazníky a tady těmto je to evidentně jedno. A ještě budou lhát o tom, jak to vlastně bylo.
Četla jsem na FB tu komedii, kterou kolem fenky rozpoutal ten spolek. Nemají svěřovat psy takovým lidem, to fakt nechápu. Jinde se dělají dotazníky a tady těmto je to evidentně jedno. A ještě budou lhát o tom, jak to vlastně bylo.
Když ono je to těžký, no. Pokud chlap nebyl zjevně alkáč, tak zas u adopce psa požadovat výpis z RT by asi nebyla moc oslavovaná činnost. 😂
Ale já teda lautr vůbec nevěřím tomu, že by jakýkoliv policista střílel jen tak z plezíru. Je s tím takovýho papírování a ještě jim pak klečí za krkem GIBS.
Když ono je to těžký, no. Pokud chlap nebyl zjevně alkáč, tak zas u adopce psa požadovat výpis z RT by asi nebyla moc oslavovaná činnost. 😂
Ale já teda lautr vůbec nevěřím tomu, že by jakýkoliv policista střílel jen tak z plezíru. Je s tím takovýho papírování a ještě jim pak klečí za krkem GIBS.
Já co četla napříč FB od toho spolku, tak že policajt si prý dovolil zastřelit psa na soukromém pozemku a pes byl na vodítku. Což je podle mě blbost, četla jsem i vyjádření policie a ti tvrdí něco úplně jinýho a taky si myslím to samé, proč by policajt střílel na psa jen tak z plezíru, když pak bude vyšetřovanej do aleluja. Jo, fenky je mně líto, ale zbytečně to jitří emoce, lidi tam téměř svorně nadávají na policii, jak samozřejmě vždycky, když se něco musí nebo nesmí a nedejbože když vyfasují pokutu. No a na fenku se teď budou škemrat peníze, protože potřebuje vozíček a drahou operaci.
Ona je to nějaká organizace,co má k adopci na stránkách fakt jako desítky,možná i stovku psů. Si neumím v tomhle množství nějakou opravdovou kontrolu,kam ty psi jdou. A většina těch psů je dotáhlá ze zahraničí. Jinak taky nevěřím,že na čubu stříleli jen tak z plezíru.
5 ran do psa? Jako fakt chcete tvrdit že po prvnim výstřelu útočil dál?
Já fakt nic tvrdit nechci. Nebyla jsem u toho a nemám ve zvyku tvrdit cokoliv o čemkoliv, u čeho jsem nebyla.
Nicméně to, že agresor i po postřelení útočí dál, není nic neobvyklého. Stačí se podívat na postřelené prase nebo medvěda a nebo si načíst něco o tom, jak v Americe střílí policie do útočníků a dotyčný se ani nezastaví. Pokud nemá vysloveně ránu na srdce nebo středem mozku.
Přivádíte mne tím ale na myšlenku, že ta fena opravdu agresivní být musela. Protože neagresivní a adrenalinem nenapumpovaný pes by po prvním škrábnutí kulkou nejspíš s ječením zdrhal pryč.