Aktuálně: 1 932 inzerátů278 182 diskuzních příspěvků19 845 uživatelů

Psi v médiích

Varaxi
Varaxi 13.04.2025, 08:48:28 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.04.2025, 19:43:53

Útočila, milá zlatá. Útočila.

Kavalírovi šlo o život. Strejda si to nevymislel, měl na to svědky, což článek nezmiňuje. 

A lajknout komentář, že je můj strýc protivný dědek už od pohledu, no, já vím, že jste zvláštní, ale tohle už přesahuje hranici slušnosti.

Varaxi
Varaxi 13.04.2025, 08:51:19 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 12.04.2025, 20:49:18

Ona útočila v ten okamžik, kdy ji strýc zastřelil. Přiřítila se a šla kavalírovi po krku. Bylo to buď kavalír, nebo ovčák. Tak si holt vybral svého psa.

janaa
janaa 13.04.2025, 08:52:40 xxx.xxx.174.209
Sarah01:

A žádná změna i po tom pokousání, běhá nadále bez košíku? Tohleto fakt nepochopím a už vůbec ne to, že to někomu připadá normální.

Co myslíš?🤣 pak jsme jí ještě potkaly,když měla dalšího NO navíc,že ho někomu hlídá,naštěstí holky byly ještě v autě, takže čoklové skákali na auto,nebyla je schopná odvolat,takže jsem jí je musela pochytat já. To už jsem řvala jak prokopnutá. Díkybohu se pak asi odstěhovali,protože tady byli někde jen v pronájmu, a přestala jsem je vídat. Ale být tehdy s náma skříťata,tak ty by pes zabil. Takže pak chápu,že někomu rupne cévka a psa zastřelí

Varaxi
Varaxi 13.04.2025, 08:53:00 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.04.2025, 21:03:22

Vy jste fakt hloupá, nebo neumíte číst, nebo jste se neobtěžovala hledat nic, co jsem k tomu napsala, ale hlavně, že máte jasno, jak to bylo. 

Já doufám, že nikdy na procházce nepotkám vás. 

impact
impact 13.04.2025, 09:16:57 xxx.xxx.34.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.04.2025, 19:43:53

A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila?

Nikdo jsme u toho nebyli. Ale nečetla jsem “fena útočila na psa/fenu střelce”…  

Nebyla jste u toho a vycházíte jen z toho, co jste někde četla. A na základě toho je děda viník a ovčanda nevinnej chudák, co to odsral. Zajímavá logika.

Nicméně já zase v jednom místním plátku četla (a nemám to od Varaxi, protože jsem doteď netušila, že to byl příbuzný), že ta ovčanda je napadla několikrát a tohle už byla pověstná poslední kapka. Na základě toho taky právník dědy usoudil, že kdyby se odvolal, nakonec vyjde jako úplně nevinný. Protože ovčanda byla svojí agresivitou a neschopností majitelů v místě obecně známa. 

Je to smutné, když to odsere v podstatě nevinný pes. Ale štěně, jako Vy byste nechtěla žít v místě, kde pejskaři nosí kvéry, tak já bych nechtěla žít v místě, kde je pro někoho normální mít agresivního ovčáka na volno sto metrů od sebe.

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 10:16:13 xxx.xxx.221.216
BaLu:

Zavedení fyzických trestů - o kolik století zpět nebo kam na východ se chcete dostat? 

Uvědomujete si, po čem voláte? 

Já jsem povahově pacifista, fyzický tresty jsou mi proti srsti, ale sorry, někdy mi přijde, že slušný člověk proti tomu neslušnému nemá dovolání.

A konkrétně v těch případech, když už jsme na diskuzích o psech…co s takovým člověkem, jehož pes terorizuje okolí, napadá a zraňuje ostatní psy…co s takovým člověkem náš systém dělá, aby mu v tomto chování zabránil…upřímně nic.

Bylo popsáno i výše s těma borderkama…napadly jiného psa…a výsledek? Ony lítaj stále na volno a majitelka napadeného psa se bojí vystrčit čumák, její pes se bojí psů…super…a co by se stalo, kdyby se to někam nahlásilo…tak max to bude nějakej přestupek, tak max majitelka borderek dostane pokutu a myslíte si, že teda od té doby bude čuby vodit na vodítku ….velký kulový s přehazovačkou…

Takže pokud máte v okolí nějakého takového ignoranta, tak vy jste ten, kdo se bude modlit, aby je nepotkal, vy jste ten, co i třeba změní trasu a čas venčení, aby se s dotyčnýma nepotkal…a ignorant si jede furt svoje.

Ono ještě když máte po boku psa, který je schopen z útočníka udělat dva malý do psí školky, tak třeba takovej strach nemáte, to potom můžete použít výhružky typu “pochytejte si ty potvory nebo taky svého psa pustím a nedopadne to dobře”, ale když máte malýho pejska, navíc jste slabý člověk, který není schopný fyzicky zabránit útoku psa, tak to potom ten strach je.

Orionka (neregistrovaný) 13.04.2025, 10:33:17 xxx.xxx.226.32
Sardullah:

Já jsem povahově pacifista, fyzický tresty jsou mi proti srsti, ale sorry, někdy mi přijde, že slušný člověk proti tomu neslušnému nemá dovolání.

A konkrétně v těch případech, když už jsme na diskuzích o psech…co s takovým člověkem, jehož pes terorizuje okolí, napadá a zraňuje ostatní psy…co s takovým člověkem náš systém dělá, aby mu v tomto chování zabránil…upřímně nic.

Bylo popsáno i výše s těma borderkama…napadly jiného psa…a výsledek? Ony lítaj stále na volno a majitelka napadeného psa se bojí vystrčit čumák, její pes se bojí psů…super…a co by se stalo, kdyby se to někam nahlásilo…tak max to bude nějakej přestupek, tak max majitelka borderek dostane pokutu a myslíte si, že teda od té doby bude čuby vodit na vodítku ….velký kulový s přehazovačkou…

Takže pokud máte v okolí nějakého takového ignoranta, tak vy jste ten, kdo se bude modlit, aby je nepotkal, vy jste ten, co i třeba změní trasu a čas venčení, aby se s dotyčnýma nepotkal…a ignorant si jede furt svoje.

Ono ještě když máte po boku psa, který je schopen z útočníka udělat dva malý do psí školky, tak třeba takovej strach nemáte, to potom můžete použít výhružky typu “pochytejte si ty potvory nebo taky svého psa pustím a nedopadne to dobře”, ale když máte malýho pejska, navíc jste slabý člověk, který není schopný fyzicky zabránit útoku psa, tak to potom ten strach je.

Ono to nakonec fyzickými tresty skončí. Jenom nelegálními. Pes/psi takového člověka budou terorizovat okolí tak dlouho, než se místní chlapi ( tedy jestli ještě jsou ) nase…. A až budou mít zbraň obě strany, tak to teprv bude fičák. V ranném mladí jsem obdivovala hrdiny divokého západu. Ale mít je na stáří doma - nějak netoužím.

Aby to nevyznělo proti staříkovi z příběhu - toho nemám na mysli. I když mě udivilo, že má zbroják a nosil zbraň.

Sarah01
Sarah01 13.04.2025, 10:36:02 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Ono to nakonec fyzickými tresty skončí. Jenom nelegálními. Pes/psi takového člověka budou terorizovat okolí tak dlouho, než se místní chlapi ( tedy jestli ještě jsou ) nase…. A až budou mít zbraň obě strany, tak to teprv bude fičák. V ranném mladí jsem obdivovala hrdiny divokého západu. Ale mít je na stáří doma - nějak netoužím.

Aby to nevyznělo proti staříkovi z příběhu - toho nemám na mysli. I když mě udivilo, že má zbroják a nosil zbraň.

Spousta lidí nosí zbraň, legálně a skrytě, ani o tom nevíme.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 13.04.2025, 11:05:02 xxx.xxx.119.6

Varaxi tu situaci popisovala už dřív a v jiným vlákně. Znovu jsem si to našla, už tehdy mi to připomínalo situaci u nás. Nic se nezměnilo.

Je to neštěstí mít v okolí takovýho člověka s takovým psem.

Co ještě napíšu, kdyby tu četl někdo, kdo neví…prosím, napadení HLAŠTE, i kdybyste se dozvěděli, že se nedá nic dělat, i tak to může být nápomocné vám nebo jinému majiteli.

impact
impact 13.04.2025, 11:18:28 xxx.xxx.34.94
Sarah01:

Spousta lidí nosí zbraň, legálně a skrytě, ani o tom nevíme.

To je na tom to vtipný právě. V dnešní době má legálně zbraň v pouzdře za pasem kde kdo. Ale normální je, aby to nikdo neviděl…

Zrzavci
Zrzavci 13.04.2025, 12:03:26 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.04.2025, 21:03:22

Špatně čtete? Vyhodnocujete pouze na základě toho, co si přečtete v novinách? V novinách, které si věci upravují podle svého a podle toho, jak to bude čtivé? Mluvila jste s x a mluvila jste s y, abyste mohla dělat soudy? Ještě, než se rozjela debata tady jsem si při čtení článku říkala, že to s největší pravděpodobností byla přesně ta situace, kdy dojde k pověstné poslední kapce, protože nikdo neznáme pozadí a zpravidla to bývá tak, že ten kdo není v právu a je to xindl, si urve v novinách ten post toho, kdo je chudera největší, protože se neštítí ničeho, protože je to on, kdo na to, co se stalo upozorní. A když tady pak Varaxi zmínila, že to je její strýc, došlo mi o jakého psa se jedná, že je to opravdu pes průser, jak jsem o tom v  souvislosti  s tímto článkem debatovala s kamarádkou a říkala jí, že to s největší pravděpodobností byl typ psa, jakého v sousedství mít nechcete. A ne nechcete, moc dobře si pamatuju, jak o tom tady Varaxi psala a že jsem si tehdy říkala, že není otázkou zda, ale kdy.  A ač jsem milovník psů a zvířat obecně, tak v momentě, kdy mi mou starou útulkovou babičku napadl xindl z vedlejšího domu, tak mít tu zbraň, bylo by po něm, protože taky napadl, taky navolno.Tehdy měla Bubi štěstí, že měl aspoň košík - protože ho venčili cizí lidé, pes jako hovado,bull plemeno, šel po všem bez slitování.  A pak bych byla vláčena novinama pro nezodpovědnost nějakýho krypla hnusnýho, který měl v majetku psa, jehož nedokázal vychovat. Jen proto, že bych bránila starou fenku . A hodnotili by mě podobní znalci jako vy 😀 . Což by mi teda naštěstí bylo dost fučík, ale tomu starému člověku pochopitelně není.  Jste buď totálně bez empatie, nebo hloupá, že věříte všemu, co si přečtete na první dobou. a ještě si to přečtete špatně, protože tam bylo jasně napsáno, že to nebylo poprvé. 

impact
impact 13.04.2025, 13:02:17 xxx.xxx.34.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.04.2025, 12:03:26

Hm. A to jsem si říkala, že jsem se já rozohnila. 😂 Takovej čoud tvl. 😂

Zrzavci
Zrzavci 13.04.2025, 13:15:53 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 13.04.2025, 13:02:17

🙂 Vim, no. Ale -nu a je něco z toho, co jsem napsala nepravda? Myslím, ze není.A upřímně bych každému  takovému soudiči přála to zažít, strach z toho, že něco takového mám ve svém okolí. Opakovaný a každodenní strach. A pak to, že ten pes na mě nastoupí. Aby si ochutnali tu polívčičku, do který tak moudře foukaj, aniž by ochutnali. Paní Balu and comp by, já vím,vystoupili proti takovému psu a gestem jak Krokadýl Dándý by ho skolili jak toho bejka a von by ten pejsáček poslušně odklusal za svým majitelem a tam by zpytoval svědomí. Na tuhle možnost jsem ve svém uvažování zapomněla.  Až by každej takovej mudrlant tu polívčičku ochutnal, velmi rychle změní svoje názory a převlíkne je jak špinavou košili. Jdu pokračovat v drcení malinových prutů a házet  je do záhonu, než se tu rozčilovat nad tím,že ani dlouholetý pejskař , jak se paní Balů staví- asi spíš pejskař, než kynolog, když má tyhle náhledy, není schopen dohlédnout za roh svýho paneláka.

Orionka (neregistrovaný) 13.04.2025, 13:27:44 xxx:xxx.c130:31d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.04.2025, 13:15:53

Já tedy odbočím. Zajímají mě ty malinové pruty. Tím způsobem je sázíte - množíte?

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 13:28:08 xxx.xxx.221.216
»

Jdu pokračovat v drcení malinových prutů a házet je do záhonu

No koukám, že máme podobný program na neděli…teda já už od soboty likviduju ostružiny a koukám, že jsem idiot, protože mě vůbec nenapadlo, že bych to mohla prohnat drtičkou…to né…to já debil to rozstříhávám na malý kousky, aby se toho co nejvíc vešlo do popelnice na bioodpad.

No a pakže ty diskuze zde nemají žádný smysl…teď mají pejsci polední klid, pak vytáhnem drtičku a hurá do toho…🤗

impact
impact 13.04.2025, 13:28:33 xxx.xxx.34.94
»

Hele já s tím naprosto souhlasím… 

A od minulýho tejdne se taky řadím mezi ty, co “to” nosej permanentně u sebe. 🙃 I když zatím jen v té odlehčené variantě. 😂

acher
acher 13.04.2025, 13:46:54 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.04.2025, 13:28:08

A u nás ostříhané maliníky a ostružiny prošly králíkáma.

Sardullah
Sardullah 13.04.2025, 14:30:08 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.04.2025, 13:46:54

No tak králíky nemám…a teda překvapuje mě, že se to dá zužitkovat takhle…svině pichlavý, to by mě nanapadlo, že to králíci zkonzumujou, jsem celá podrápaná, opichlovaná, děs…no vzhledem k tomu, že nemám žádný králíky, tak holt drtič větví se bude muset postarat…

BaLu
BaLu 13.04.2025, 14:38:21 xxx.xxx.130.168

Varaxi se ptát nebudu, protože je na tom osobně zainteresovaná. 

Ale vám ostatním fakt případne  normální chodit venčit s nabitou pistolí? A neváhat střílet na přibíhajícího psa? (Ptám se obecně, ne na ten konkrétní případ. Jaká je reakční doba od zaregistrování běžícího psa na vytáhnutí pistole, zamíření a výstřel?). 

Já už jsem se divila v diskuzích  o pepřácích a taseru, ale toto je další level, a popravdě mě to znepokojuje víc, než možnost, že potkám agresivního psa. Protože tu zbraň nemusí mít jen střízlivě a odpovědně uvažující člověk, ale labil, nebo člověk, který si chce vystřelit. Vždyť něco podobného známe z případů psů zastřelených myslivci v blízkosti obydlí a i v blízkosti majitelů. 

Zrzavci
Zrzavci 13.04.2025, 14:48:00 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 13.04.2025, 13:28:33

souhlasím

jojo, to jsem pochopila. já se furt zatím nebyla schopná dokopak pořídit si něco, ale fakt člověk prostě musí.bohužel.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.