Aktuálně: 2 742 inzerátů262 027 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Psi v médiích

Kilian
Kilian 05.06.2025, 13:46:04 xxx:xxx.ac4a:780d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.06.2025, 13:04:47

..byl , je a bude to pojem v kynologii, je ho strašná škoda a odešel opravdu předčasně….

Orionka (neregistrovaný) 05.06.2025, 15:01:45 xxx:xxx.f199:63fb
rapotačka:

A ještě dodám: jela jsem  za autem po kruháči,  vjížděla tam baba osobákem, byla otázka vteřiny, že mě nesejmula. Pustila auto přede mnou a vyrazila. Prostě silnice je fakt nebezpečná  a já na kole volím chodník.

Když je jízda po ulici nebezpečná, měl by asi cyklista kolo po dobu nutnou na chodníku vést. Ne udělat z chodníku místo nebezpečné pro pěší. Je to už dávno, na chodníku mě seřval cyklista, protože se kolem mě a mých dvou psů nestačil protáhnout a musel z kola slézt. O cyklistech, dětech a psech v Jizerkách, by mohli Xerxovi napsat román. A to se drží mimo turistické cesty.

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 16:17:48 xxx.xxx.221.216

K tomu ježdění po chodníku…ano nesmí se to, ale já v tom nevidím zas až takový problém…někde jsou chodníky dostatečně široké, abychom se tam vešli všicí…někde by holt cyklista musel kolo vést, pokud by byl na chodníku větší pohyb chodců….ono jde vždycky o to být ohleduplný. On není cyklista jako cyklista..ono něco jiného je, když kolem pomalu projíždí starší dáma na svém městském kole a něco jiného, když se po chodníku bude prohánět a nahánět a jezdit slalom mezi chodci dvojice nezvedených mladíků….například….

Prostě možná, kdyby lidi používali víc mozek a byli empatičtější, tak bychom se v tom našem prostoru nějak porovnali ..ať už by šlo o řidiče, cyklisty, pejskaře, chodce atd atd…

Orionka (neregistrovaný) 05.06.2025, 16:58:21 xxx:xxx.f199:63fb
Sardullah:

K tomu ježdění po chodníku…ano nesmí se to, ale já v tom nevidím zas až takový problém…někde jsou chodníky dostatečně široké, abychom se tam vešli všicí…někde by holt cyklista musel kolo vést, pokud by byl na chodníku větší pohyb chodců….ono jde vždycky o to být ohleduplný. On není cyklista jako cyklista..ono něco jiného je, když kolem pomalu projíždí starší dáma na svém městském kole a něco jiného, když se po chodníku bude prohánět a nahánět a jezdit slalom mezi chodci dvojice nezvedených mladíků….například….

Prostě možná, kdyby lidi používali víc mozek a byli empatičtější, tak bychom se v tom našem prostoru nějak porovnali ..ať už by šlo o řidiče, cyklisty, pejskaře, chodce atd atd…

Ono nejde jen o psy. Velmi brzy jsem měla dítě naučené, že silnice je absolutně tabu. Ale po chodníku chodil na volno. Určitě jsem nepředpokládala ani já a už vůbec ne on, že se objeví starší dáma na kole na chodníku a ohrozí ho. Tak jako jsou cyklisti povinni dodržovat jiná pravidla…..Byla jsem svědkem toho, jak se rozjížděli cyklisti z koupaliště a u brány čekala policie a dávala foukat. Dost si jich odjezd rozmyslelo a mnozí asi tahali kola přes plot 😀

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 18:19:44 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Ono nejde jen o psy. Velmi brzy jsem měla dítě naučené, že silnice je absolutně tabu. Ale po chodníku chodil na volno. Určitě jsem nepředpokládala ani já a už vůbec ne on, že se objeví starší dáma na kole na chodníku a ohrozí ho. Tak jako jsou cyklisti povinni dodržovat jiná pravidla…..Byla jsem svědkem toho, jak se rozjížděli cyklisti z koupaliště a u brány čekala policie a dávala foukat. Dost si jich odjezd rozmyslelo a mnozí asi tahali kola přes plot 😀

že se objeví starší dáma na kole na chodníku a ohrozí ho

Nebudu tady obhajovat cyklisty a ani ježdění po chodníku…nejsem cyklista a rozhodně nebudu za cyklisty “bojovat”, protože když to vezmu čistě sobecky, ať už jako řidič nebo jako pejskař, tak se mi prostě pletou do života a to i když jsou slušní a všechno dodržují.

Ale přeci jen mi to prostě nedá…zrovínka k tomu dítěti, které chodí po chodníku na volno…ta slušná starší dáma vám to dítě neohrozí, protože vaše dítě se na chodníku chová samozřejmě slušně a jde po správné straně chodníku…a jestli ne, tak sorry, ale vaše dítě může být nebezpečné pro ostatní…do mojí maminky takhle narazilo děcko, které nečumělo a zničehož nic se rozběhlo opačným směrem…přímo do mojí malé, křehké maminky, v té době o berlích…kdybych jí nechytila, tak neudrží rovnováhu a určitě by zbuchla a vzhledem ke své křehkosti by si mohla něco zlomit…o tom, jak se chovají rodiče s dětmi na cyklostezkách, to ani nemluvím….

Nemyslím teď nic osobně…ve své podstatě patřím do všech skupin…jsem matka a opravdu kdysi byli moje děti malé, jsem pejskařka, byla jsem v minulosti cyklistka, jsem řidička a chodkyně….a pořád si myslím, že je to všechno jen o lidech…a pořád si myslím, že každá z těchto skupin může být za určitých okolností nebezpečná…i to malé děcko na chodníku na volno, i když se to na první pohled nezdá.

No myslím, že náše vyhlášky chrání děti…teď nevím do kolika let, ale vím, že můžou jezdit po chodníku, protože je to pro ně na silnici nebezpečné…teda jestli neproběhla nějaká změna….a co si budem, ty děcka můžou bý nebezpečnější než stará dáma a přitom jsou na tom chodníku legálně….mě teď, jako chodce, nejvíc sejří děcka na elektrokoloběžkách, to ,i přijde na chodníku nejnebezpečnější pro mě jako pro chodce a když mě srazí, tak co si na něm vemu….

rapotačka (neregistrovaný) 05.06.2025, 19:25:55 xxx:xxx.2546:9c4b

Samozřejmě máme děti a víme, co se může stát. Já konkrétně jezdím po chodníku,

podle tovární zdi.  A fakt jsem tam na děcko nenarazila.  Jedu od  semaforu

k semaforu a dál už je  cyklosteska. 

orionka-2
orionka-2 05.06.2025, 20:43:52 xxx:xxx.3aa9:d298
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.06.2025, 18:19:44

Tak elektrokoloběžky už nemají vůbec na chodníku co dělat ! 

orionka-2
orionka-2 05.06.2025, 20:45:48 xxx:xxx.3aa9:d298
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 05.06.2025, 19:25:55

Určitě jste zodpovědný cyklista a nikoho neohrožujete. Taky nemíním chování níkoho posuzovat jednotlivě. Jen chodník - už podle toho slova je pro chůzi. A ještě dodám : “nejlepší ” jsou rozvozci s bednou na zádech. Ti ohrožují kde koho, hlavně sebe. V Huse na provázku dávají hru o jednom, který se z toho tak trochu zbláznil.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.06.2025, 20:47:19 xxx.xxx.171.139

Cyklista má kolo po chodníku vétst, je mi líto, ale je to tak. Po chodníku chodí třeba lidé s dětmi nebo starší lidé apod. Nikdo z nich nemá být omezován lidmi jedoucími na dopravních prostředcích od kol po různé koloběžky. 

Sardullah
Sardullah 05.06.2025, 21:13:31 xxx.xxx.221.216

Mě ty elektroběžky připadají nebezpečné všude..jak na chodníku, tak na silnici…

U nás v sezoně se provozujou takový ty sdílený…takže k tomu všemu ještě lidi ty kolobrndy odstaví klidně uprostřed chodníku nebo naštorc nebo dvě vedle sebe…invalida na vozejku by asi neprojel. Jezdí to kde chce a i ty slabý koloběžky dokážou jet docela rychle…není to slyšet…jako chápu, že je to možná praktická záležitost, ale za mě teda děs…

rapotačka (neregistrovaný) 05.06.2025, 21:26:08 xxx:xxx.2546:9c4b

Je mi to taky líto, ale musím. Moje nohy jsou v hrozným stavu, pěšky to nejde.

Na kole je to perfekt, rychle a i těžký věci.  Horší je se na něj vydrápat. O nohu se 

nemůžu opřít. Až to nepůjde, tak … jo, je to můj silnej příběh. 

Semirah
Semirah 06.06.2025, 09:14:15 xxx.xxx.202.168
Bodlinka:

slováci? už mají vůbec zákon na ochranu zvířat proti týrání, nějak nevím. ještě před několika lety neměli. to je prostě východ, ne civilizace.

Máte pravdu, chodíme v krojoch, chlapi sa bijú valaškami a na posielanie listov používame holuby 🙄

https://www.aspi.sk/products/lawText/1/43068/135/2/zakon-c-115-1995-zz-o-ochrane-zvierat/zakon-c-115-1995-zz-o-ochrane-zvierat/zakon-c-115-1995-zz-o-ochrane-zvierat

https://www.pravnelisty.sk/zakony/a866-tyranie-zvierat-narodna-rad-sr-schvalila-zmeny-v-trestnom-zakone

https://www.mpsr.sk/aktualne/od-1-septembra-zviera-uz-nie-je-vec/13332/

Sardullah
Sardullah 06.06.2025, 17:21:34 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 06.06.2025, 16:04:32

No koukám, že množitelé na Slovensku nejsou žádní žabaři…to snad ani není možný…

Tady je asi vidět, že i když se postavíme na hlavu a nebudeme kupovat štěňata bez PP, tak množírny si prostě najdou odbyt jinde…možná nebude tolik malých množitelů, ale množky které budou více spolupracovat s překupníky a štěňata prodávat v zahraničí…

Anonymní (neregistrovaný) 07.06.2025, 08:38:00 xxx.xxx.16.228

Sice to nejsou psi ale v Plzni nám utratili 80 nutrií parchanti. Jak se na to díváte? Chodili jsme je tam s dětmi a jak jim to teď máme vysvětlit jako.

Varaxi
Varaxi 07.06.2025, 09:49:29 xxx.xxx.103.21
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.06.2025, 08:38:00

Mno, řekla bych jim, že nutrie je nepůvodní, přemnožený a české přírodě škodící druh a je dobře, že s tím někdo něco udělal, pokud to bylo bezbolestné. Ale právě krmiči se na tom přemnožení z velké části podílejí, což vede k nucené likvidaci, takže… 

BaLu
BaLu 07.06.2025, 10:58:28 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.06.2025, 08:38:00

Myslím, že je to v pořádku. Je to nepůvodní druh, který do naší přírody nepatří. 

A pozor, pokud chodíte krmit, tak nutrie mohou být i nebezpečné, zvláště dětem. 

Zamyslete se také nad tím, že pokud krmíte nutrie, krmíte zároveň i potkany, vždycky nějaké zbytky zůstanou. 

Sardullah
Sardullah 07.06.2025, 11:44:34 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Sice to nejsou psi ale v Plzni nám utratili 80 nutrií parchanti. Jak se na to díváte? Chodili jsme je tam s dětmi a jak jim to teď máme vysvětlit jako.

Ono je to těžký…nutrie je roztomiloučké zvířátko a chápu, že to byla místní atrakce…že dětičky byly určitě z krmení těhle zvířátek nadšení.

Ale jak bylo psáno výše…nepůvodní druh, který škodí naší přírodě.

Ono by to možná nebylo tak dramatické, kdyby nutrie v téhle lokalitě měly nějakého přirozeného nepřítele, který by stavy zreguloval na jednotky jedinců, ale tolik zvířat, to už je velká kolonie.

Nutrií je mi samozřejmě taky líto, ale někdy to jinak prostě nejde.

Ono dětem se něco takového těžce vysvětluje, pokud jsou malé, tak to opravdu nepochopí…upřímně bych v tomhle případě použila nějakou milosrdnou lež, jakože je odvezli do domova pro nutrie, že jim tam bude líp. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.