Orionka: Ono nejde jen o psy. Velmi brzy jsem měla dítě naučené, že silnice je absolutně tabu. Ale po chodníku chodil na volno. Určitě jsem nepředpokládala ani já a už vůbec ne on, že se objeví starší dáma na kole na chodníku a ohrozí ho. Tak jako jsou cyklisti povinni dodržovat jiná pravidla…..Byla jsem svědkem toho, jak se rozjížděli cyklisti z koupaliště a u brány čekala policie a dávala foukat. Dost si jich odjezd rozmyslelo a mnozí asi tahali kola přes plot 😀
že se objeví starší dáma na kole na chodníku a ohrozí ho
Nebudu tady obhajovat cyklisty a ani ježdění po chodníku…nejsem cyklista a rozhodně nebudu za cyklisty “bojovat”, protože když to vezmu čistě sobecky, ať už jako řidič nebo jako pejskař, tak se mi prostě pletou do života a to i když jsou slušní a všechno dodržují.
Ale přeci jen mi to prostě nedá…zrovínka k tomu dítěti, které chodí po chodníku na volno…ta slušná starší dáma vám to dítě neohrozí, protože vaše dítě se na chodníku chová samozřejmě slušně a jde po správné straně chodníku…a jestli ne, tak sorry, ale vaše dítě může být nebezpečné pro ostatní…do mojí maminky takhle narazilo děcko, které nečumělo a zničehož nic se rozběhlo opačným směrem…přímo do mojí malé, křehké maminky, v té době o berlích…kdybych jí nechytila, tak neudrží rovnováhu a určitě by zbuchla a vzhledem ke své křehkosti by si mohla něco zlomit…o tom, jak se chovají rodiče s dětmi na cyklostezkách, to ani nemluvím….
Nemyslím teď nic osobně…ve své podstatě patřím do všech skupin…jsem matka a opravdu kdysi byli moje děti malé, jsem pejskařka, byla jsem v minulosti cyklistka, jsem řidička a chodkyně….a pořád si myslím, že je to všechno jen o lidech…a pořád si myslím, že každá z těchto skupin může být za určitých okolností nebezpečná…i to malé děcko na chodníku na volno, i když se to na první pohled nezdá.
No myslím, že náše vyhlášky chrání děti…teď nevím do kolika let, ale vím, že můžou jezdit po chodníku, protože je to pro ně na silnici nebezpečné…teda jestli neproběhla nějaká změna….a co si budem, ty děcka můžou bý nebezpečnější než stará dáma a přitom jsou na tom chodníku legálně….mě teď, jako chodce, nejvíc sejří děcka na elektrokoloběžkách, to ,i přijde na chodníku nejnebezpečnější pro mě jako pro chodce a když mě srazí, tak co si na něm vemu….