acher:
Krmení kachen - zvlášť pečivem - má ještě jeden aspekt. Kachny nejsou na podzim schopné odletět, protože jsou tlusté. Celé léto jen popocházejí. Nevím, jestli třeba v Praze i zimují, ale v přírodě jsou ještě stále tažné.
acher:
Krmení kachen - zvlášť pečivem - má ještě jeden aspekt. Kachny nejsou na podzim schopné odletět, protože jsou tlusté. Celé léto jen popocházejí. Nevím, jestli třeba v Praze i zimují, ale v přírodě jsou ještě stále tažné.
Orionka:Krmení kachen - zvlášť pečivem - má ještě jeden aspekt. Kachny nejsou na podzim schopné odletět, protože jsou tlusté. Celé léto jen popocházejí. Nevím, jestli třeba v Praze i zimují, ale v přírodě jsou ještě stále tažné.
Nepochopila jsem reakci.Video není o kachnách.
acher:Nepochopila jsem reakci.Video není o kachnách.
Reakce byla na předchozí krmení nutrií a i kachen. Citace se tam jenom připletla.
ok
https://budejcka.drbna.cz/zpravy/45533-bilou-srnu-si-v-litvinovicich-oblibili-o-vikendu-ji-zardousil-pes-incident-rozpoutal-debatu.html#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Pořád dokola…..
bambule:https://budejcka.drbna.cz/zpravy/45533-bilou-srnu-si-v-litvinovicich-oblibili-o-vikendu-ji-zardousil-pes-incident-rozpoutal-debatu.html#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Pořád dokola…..
Bohužel, pes ji zardousit neměl, dávno měla být na pekáči…..no dobře, tak tedy v oboře….a pod. Asi není žádouci, aby srna lesní nakonec byla “puntíkovaná”. Třeba se k tomu vyjádří myslivci mezi námi.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rotvajler-pokousal-dva-lidi-majitel-u-soudu-tvrdil-ze-jeho-pes-nezna-povel-trhej-40525933#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Doron:To by bylo jako zkrmovat potkany..
Viz výše.
Nutrie mají vynikající maso. Kdyby se lovily jako jiná zvěř, klidně si jídelníček obohatím.
Já nevím. U nás na chalupě pár let žila bílá srna. Nic puntikatýho se tam nevyskytovalo. A že jsem se v těch místech pohybovala furt.
Nebudu s vámi polemizovat, ale i chov lesní zvěře je do jisté míry řízený a taková odchylka jakou je bílá srna, by v něm neměla zůstávat. Ale je i možné, že takové zvíře není reprodukce schopné, pak by nebylo co řešit.
Doron:To by bylo jako zkrmovat potkany..
Spíš snad jako morčata a tady jsem se kdysi dočetla, že se chovají i na maso. Nutrie mají maso výborné a vysoce dietní.
že takové zvíře není reprodukce schopné,
Je. Spíš jde o to, že se reprodukčního věku často nedožije.
Bílé srny jsou většinou albíni. Reprodukce můžou a nemusí být schopné,ale většinou jsou. Mají normální srnče. Nic jako flekatý srnčí se fakt neobjeví. Btw myslivci je většinou nestřílí,páč pověra, že kdo zastřelí bílou srnu,srnce,do roka zemře. Nikdo tomu nevěří,ale co kdyby,že🤣
Ano, ano, přesně tak 🙂. A tou pověrou jsem se uklidňovala, když jsem ji prvně viděla a šla si hledat detaily. Bála jsem se, že si ji někdo upytlačí nebo tak, ale ne-e. Ten další rok měla -pravděpodobně -i vodiče. Teda vodičku, srnu. Bylo vidět, že se orientuje podle ní. Když jsem ji viděla prvně, myslela jsem, že někomu utekla koza do polí 😀 😀 . A když jsem to hlásila doma, drahá půle se na mne blahosklonně usmál a pravil: “Koláče, Ty už to prosim Tě nepij!” 😀
jj,albíni často špatně vidí,takže je to logický
no jistě,nechlasteeeej😂
jj,albíni často špatně vidí,takže je to logický
no přesně. Bylo hezký je takhle pozorovat.
No, prej, "Normální notoři viděj myši a ty hned bílou srnu!"
…myslela jsem, že někomu utekla koza…
Když jsem na albína narazila na koni v lese u nás poprvé, myslela jsem si to samý 😀
U Kuřivod dlouhej čas chodila bílá daněla,taky jsem si nejdřív myslela něco o koze,zvlášť,když chodila až do vesnice
myslela jsem si to samý 😀
😀 😀 a taky Vás nařkli z alkehůlismu?
No to je vona, co jsem jí vídala na koni. Už pár let jsem jí neviděla.