Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.06.2025, 11:46:02
To jsou a ne jednou štěńata.Nám se jednou nacpalo kůzle do branky u chlíva až museli vzít flexu a jeden roxor přeříznout.Jak se mu to povedlo to jsme nepochopili.
Nutrie má výborné,kvalitní maso a dá se přepravit na řadu receptů podobně jako králík.Pěčená,marinovaná,guláš,svíčková,ale i grilovaná nebo vynikající klobásy.V dřívějších dobách ,když se u nás podstatně více chovaly,jejich maso vykupovaly i nemocnice.
Rodiče mojí spolužačky ze základky nutrie chovali…jedla jsem klobásy a pečený maso…
Myslím, že teda primárně byly chovány kvůlivá kožešině, vím, že kožky z nutrií a králíků pak prodávali někam do výkupu a maso se prostě zpracovalo k jídlu.
Jj, mají dobré maso, ale to městské prostředí kde žijou, mi přijde takový špinavý, potkani všude okolo, možná jsem moc útlocitná, ale já bych to nejedla.
Dneska jsme se byli s vnoučaty projet v dešti na loďce pod Karlovým mostem a Čertovkou a nutrií je tam dost, ale jsou celkem plaché.
V Podolí jsou naopak oprsklé a když jim člověk nemá co dát, jdou po něm docela drsně ☹️.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.06.2025, 20:33:57
Kožešina z nutrií byla poměrně levná. Ale nikdy se mi nelíbila. Obzvlášť, když někdo šel v nutriím kožichu a nutrií čepici, vypadal jak nutrie. A je fuk, jestli to byla žena nebo muž.
Jj .taky mi to přijde jako škoda dobrého krmení pro psa . Kdyby byly k mání, povolený odlov asi bych neváhala. Takhle je asi utratili injekcema. Nebo Bůh ví jak skončily, že jo.
Sice to nejsou psi ale v Plzni nám utratili 80 nutrií parchanti. Jak se na to díváte? Chodili jsme je tam s dětmi a jak jim to teď máme vysvětlit jako.
Já bych to dětem řekla, jak to je, nikdy jsem si nezvykla na to vymýšlet nějakou omáčku. Prostě sem nepatří a nemají přitrozeného predátora, tak ho musí zastoupit člověk. Nakonec sem je zase natahali jen lidi a že jsou nutrie přemnožené, za to můžou taky lidi. Choďte třeba krmit kačeny, ale ne pečivem, ale zeleninou.
Prosím Vás, nekrmte ani ty kačeny, u nás se zhruba před 13-ti lety nastěhovali na městský potok divoké kačeny v hojném počtu a lidí samo hrrr je krmit. Byla to docela kalamita, kačeny drzé, matky si stěžovali, že nalétávají do kočárků, drzé za vidinou nějakého žvance. Kačeny zastavovali dopravu, proháněli mini lidi a malé psy. Hodně se to fakt zvrhlo, město to řešilo s myslivci, ti samo ve městě odmítli cokoliv střílet. Nakonec pomohlo striktně dodržovat nekrmení. Trvalo to snad dva roky než se situace uklidnila.
Edit: Hele jsem matka, ale nechápu tu potřebu chodit s dětmi a krmit v okolí kde co.
Prosím Vás, nekrmte ani ty kačeny, u nás se zhruba před 13-ti lety nastěhovali na městský potok divoké kačeny v hojném počtu a lidí samo hrrr je krmit. Byla to docela kalamita, kačeny drzé, matky si stěžovali, že nalétávají do kočárků, drzé za vidinou nějakého žvance. Kačeny zastavovali dopravu, proháněli mini lidi a malé psy. Hodně se to fakt zvrhlo, město to řešilo s myslivci, ti samo ve městě odmítli cokoliv střílet. Nakonec pomohlo striktně dodržovat nekrmení. Trvalo to snad dva roky než se situace uklidnila.
Edit: Hele jsem matka, ale nechápu tu potřebu chodit s dětmi a krmit v okolí kde co.
To je pravda, my jsme nechodili krmit nikdy nic, a to mám děti tři. Stačilo krmítko pro ptáčky na okně.
Jednou jsem vzala kluky krmit kačenky. A ty byly zjevně tak rozmlsaný, že zeleninu nechtěly. Víckrát jsme nešli. Když mají kluci potřebu krmit, pomůžou doma nakrmit papouchy nebo psisko.
U nás v parku je takový lektnínový jezírko…no a na něm se nám usídlily kachny…teda v jezírku je i nějaká želva, možná vícero, kterou tam nějaký dobrák vypustil…
Lidi tam kachny krmí…ale musím říct, že ve své podstatě jsou pořád plaché a to už tam jsou xy let, připlavou ke břehu jen když někdo začne krmit. Když se setmí, tak vím, že se i couraj po parku, to mě kolikrát překvapily, když jsem šla se psy a vůbec nepočítala s tím, že by mohly být i jinde než jen v okolí jezírka. Myslím, že kdyby je lidi nechodily krmit, tak tam žádný kachny nebudou…
Minule, když jsem tam byla na procházce s mamkou, tak tam nějaký starší pár kačeny krmil a teda klasika rohlíkem…mamka říkala “škoda, že jsme nevzaly taky rohlík” a já jí říkám…dost nahlas, aby to ti lidi slyšeli, že rohlíkem se kachny krmit nesmí…že příště vezmeme nějakej salát, ovesný vločky a že jí koupím ve zveráči krmení přímo pro vodní ptactvo a že je pak může nakrmit….tak třeba si z toho ty lidi něco vemou a příště přinesou nějakou vhodnější stravu…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.06.2025, 15:52:57
Už se to zdravý krmení nějak mezi lidi dostalo, vidě la jsem, jak se po náplavce bez povšimnutí válí salát a strouhaná mrkev a bůhví co ještě a vedle toho se kačeny, potápky a racci prali o rohlíky.