Aktuálně: 2 749 inzerátů261 912 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Psi v médiích

Janae (neregistrovaný) 26.06.2025, 14:33:39 xxx.xxx.163.38
Aurelia:

Svině!! Prej žena měla ke svému psu vřelý vztah.

V opilosti zabila žena v Plzni svého psa. Vyvázla s podmínkou

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-v-opilosti-zabila-zena-v-plzni-sveho-psa-vyvazla-s-podminkou-40527526#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Na druhou stranu, s podmínkou vyváznou i ti, kteří týrají dlouhodobě, ve velkém, promyšleně a jsou tam velké uniky na daních. Když se to porovná s tímto, tak je její trest vlastně celkem vysoký. A kdyby to byl třeba králík, tak to nikdo řešit nebude. Asi bych v tomto případě neřekla že vyvázla s podmínkou, vlastně dostala celkem odpovídající trest.

Jak vlastně dopadl ten magor z obory co nechutně týral kočky ve sklopci?

Zrzavci
Zrzavci 27.06.2025, 07:34:52 xxx.xxx.226.62
janaa:

Jestli nově,tak to může být jak daněk,tak jelen mlaďoch “špičák”

Už to vim!! už to vim a konečně se vyspim! Jsou to fakt jeleni. Dneska ráno jsem viděla, povalovat se jednoho, co už má rozpoznatelný paroží. Byl to jelen. Pokud to nebyl převlečenej kozel! 😀 😀Díky moc, mé zvědavosti se ulevilo.

a co je ale zajímavý, tak že jen tihle bílí exprti jsou schopný se za bílýho dne povalovat za plotem kousek od silnice. Normoš zvířata, co tam mají, tam člověk zahlédne jen občas a to v přirozenou dobu, brzo ráno po pátý, nebo pak k večeru, přes den, logicky, nikdy. Tihle jak jsou - asi??? - chovaní už jakou dobu lidma v oborách, tak to prostě neřešej. Hlavně ale, že já mám vyřešeno.

Sardullah
Sardullah 27.06.2025, 08:02:47 xxx.xxx.221.216
Aurelia:

Svině!! Prej žena měla ke svému psu vřelý vztah.

V opilosti zabila žena v Plzni svého psa. Vyvázla s podmínkou

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-v-opilosti-zabila-zena-v-plzni-sveho-psa-vyvazla-s-podminkou-40527526#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Alkohol je metla lidstva…není tak úplně vyjímečné, že podnapilý člověk přijde dom a zmydlí svojí manželku a nebo děti. Někdo má holt tu “opici” agresivní.

Tady to odnesl malý psí tvoreček…je to hodně smutný…psa prý milovala a měla ho jako děcko…jestli je to pravda, tak doufám, že to bude její doživotní trest, že umlátila svýho vlastního psa a že na to do smrti nezapomene.

Co se týče trestu, tak bychm asi všichni byli rádi, kdyby tresty byly tvrdší…ale myslím, že vzhledem k tomu, že je potřeba vyprázdnit věznice, tak si myslím, že teď už se vůbec nějakého nepodmíněného trestu nedočkáme.

A jak bylo psáno výše…jedná se “pouze” o jednoho pejska, který nebyl dlouhodobě týraný, tak podmínka…přestože podmínka mi jako trest vůbec nepřijde…je až překvapující…

assil
assil 27.06.2025, 15:33:41 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.06.2025, 08:02:47

Vzhledem k tomu, že se u nás běžně dávají podmínky i za dlouhodobé násilí na lidech, na dětech, tak podmínka za zabití psa mi ještě přijde slušná.

Anonymní (neregistrovaný) 30.06.2025, 08:02:35 xxx.xxx.120.233

Strašný, bez příchodu toho dospěláka by ho téměř určitě roztrhali na kusy.

Sarah01
Sarah01 30.06.2025, 10:36:56 xxx.xxx.162.253
Doron:

Ta reakce dospělých se mi zdála taková vlažná..

Mně taky. Ale zřejmě mají ti psi s lidmi zkušenost, tak proto zdrhali. Nejsem si jistá, jestli by takto reagoval nějaký nezvladatelný bull tady u nás….

Doron
Doron 30.06.2025, 11:07:40 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2025, 10:36:56

Nereagoval. Mám pocit, že tihle lovili z hladu, resp. pro obživu, ne ze “ záliby” ( vrozené vlohy).

Kamarádku minulý rok v Indii pokousal pes a měla s tím docela starosti, je tam hodně vztekliny.

Sardullah
Sardullah 30.06.2025, 11:43:51 xxx.xxx.189.104
Doron:

Nereagoval. Mám pocit, že tihle lovili z hladu, resp. pro obživu, ne ze “ záliby” ( vrozené vlohy).

Kamarádku minulý rok v Indii pokousal pes a měla s tím docela starosti, je tam hodně vztekliny.

No mě to taky tak napadlo, že jsou prostě hladoví a naskytla se jim ulovitelná kořist.

Je zvláštní, jak v některých zemích pouliční psi nedělají problémy, nejsou agresivní k lidem, spíš tak jakože spoluužívají veřejný prostor a někde to je takto. Myslím si, že tam, kde jsou psi ok, je prostě místní krmí, tak jako u nás “babky” krmí bezprizorní kočky…že prostě od lidí něco kápne, někde, kde je turismus, tak i od turistů třeba a nebo mají ještě nějaký další zdroj potravy, i kdyby to měla být třeba skládka a nebo možnost něco ulovit…a že možná proto, že nemají takový hlad, tak je to více méně na pohodu…i když možná i tady existují vyjímky.  

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 08:00:46 xxx.xxx.221.216

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-psi-byli-spinavi-a-zapachali-starosta-z-tachovska-musi-k-prestupkove-komisi-za-tyrani-zvirat-40528682#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No to je hned vidět, jak někdo opravdu miluje svoje psy… ony se zpřísnily podmínky, tak už nemůže chovat psy v humusu… chudinka majitel…😴

Doron
Doron 05.07.2025, 12:53:56 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2025, 08:00:46

Hlavně že bude usilovat aby u něj dožili ☹️.

V kotci.

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 13:10:39 xxx.xxx.189.104
Doron:

Hlavně že bude usilovat aby u něj dožili ☹️.

V kotci.

No jasně..poklidí kotec, upraví boudu a jede se dál…

Mě na tom nejvíc děsí, že majiteli psů tohle připadá v pořádku a že vlastně on chová furt stejně dobře, ale změnily se ty podmínky…to je prostě neskutečný.

No upřímně, vzhledem k tomu, že to jsou lovečtí psi…tak mám takovýho tucha, jestli pan majitel nebude zároveň myslivec a upřímně myslím, že dřív se s lovečákama nikdo moc necrcal…ve své podstatě si myslím, že mnoho z nich mělo dost sparťánskou výchovu a životní podmínky, protože kdyby ne, tak by byl takovej loveckej pes nepoužitelnej měkota. Jako už je to dlouho a léta letoucí, ale když jsem viděla, jak to mají někteří myslivci se svými psy, tak se mi chtělo hodně brečet…

Já fakty nevím, že má někdo na tohle žaludek…myslím, že v tomhle případě psa nebere ani jako nějakého živého tvora ke kterému má citový vztah, ale spíš jako pracovní nástroj, popř. u fen eventuelně jako výrobnu štěňat.

Sarah01
Sarah01 05.07.2025, 13:16:08 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No jasně..poklidí kotec, upraví boudu a jede se dál…

Mě na tom nejvíc děsí, že majiteli psů tohle připadá v pořádku a že vlastně on chová furt stejně dobře, ale změnily se ty podmínky…to je prostě neskutečný.

No upřímně, vzhledem k tomu, že to jsou lovečtí psi…tak mám takovýho tucha, jestli pan majitel nebude zároveň myslivec a upřímně myslím, že dřív se s lovečákama nikdo moc necrcal…ve své podstatě si myslím, že mnoho z nich mělo dost sparťánskou výchovu a životní podmínky, protože kdyby ne, tak by byl takovej loveckej pes nepoužitelnej měkota. Jako už je to dlouho a léta letoucí, ale když jsem viděla, jak to mají někteří myslivci se svými psy, tak se mi chtělo hodně brečet…

Já fakty nevím, že má někdo na tohle žaludek…myslím, že v tomhle případě psa nebere ani jako nějakého živého tvora ke kterému má citový vztah, ale spíš jako pracovní nástroj, popř. u fen eventuelně jako výrobnu štěňat.

Od samotných myslivců jsem několikrát slyšela, jak cvičili někteří starší z jejich řad, hnus fakt. Mladší generace už to dělá jinak, kamarádka mi říkala, že známýmu se na honu zaběhl pes, olamžitě se sebral a 3 hodiny ho hledal, až našel. Staří myslivci by se na to vykašlali, ke psům často neměli žádnou citovou vazbu, prostě prej přijde domů a nebo psa vem čert.

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 13:36:00 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Od samotných myslivců jsem několikrát slyšela, jak cvičili někteří starší z jejich řad, hnus fakt. Mladší generace už to dělá jinak, kamarádka mi říkala, že známýmu se na honu zaběhl pes, olamžitě se sebral a 3 hodiny ho hledal, až našel. Staří myslivci by se na to vykašlali, ke psům často neměli žádnou citovou vazbu, prostě prej přijde domů a nebo psa vem čert.

No taky mi přijde, že se to dost zlepšilo, ale pořád ještě ti starší …někteří z nich…dle mého jedou dle “osvědčených postupů”…já jen doufám, že ty “osvědčené postupy” časem zaniknou úplně.

bambule
bambule 05.07.2025, 18:07:01 xxx.xxx.75.56
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.07.2025, 13:16:08

Já si myslím, že to nepatří jen k myslivcům. Mám to tak u tchána, je mu skoro 75 let a má taky takové názory. Na co psa, zbytečně krmení, má být venku na dvoře a podobně. Ale třeba moje babička zemřela, když jí bylo 93 (a to už je víc jak osm let) a v životě jsem ji neviděla, že by byla hrubá nebo necitlivá k živé duši. Kočky i když nebyly domácí krmila, s drůbeží si povídala a psům vždycky podstrkovala něco na “ přilepšení” a v zimě jim chytala ležení u kamen ve světnici. Je to prostě v lidech. Ano zažila jsem myslivce (starší generace), kteří se chovali jako dobytci, ale to samé jsem zažila i u jiných. A na chalupě ještě donedávna chtěla stará bába topit koťata. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 19:06:34 xxx:xxx.7c32:89e6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.07.2025, 13:16:08

Znám 2 myslivce, stejně staré, věk 58 let. Nevím, jestli je to mladší nebo starší generace myslivců 😉. Oba měli stejné magory jagoše, lovecky vedené, jeden fenku, druhý psa, oba bydleli v baráku. Jeden měl fenku jako kámošku do lesa, měla na zahradě volný pohyb, spala v baráku v pelíšku, chodila na hony a v zimě třeba krmit zvěř. Takhle měl 2 fenky po sobě a teď, když děti mají své životy, s manželkou cestují a dalšího psa zatím neplánují. A ten druhý, prostě buran, pes celý den celý rok zavřený v kotci, jednou za den vypuštěný na cca hodinu na zahradu, krmený zbytky masa se zbytky z kuchyně, v kotci moč, bobky, zbytky žrádla, smrad, v létě roje much (nevím, jestli ho někdy čistil). Jednou za čas šel pes do lesa, aby se asi něco naučil (i když zrovna jagoš to má asi v sobě) a pak ještě se dostal ze zahrady, když byly hony. Evidentně je to o lidech, jejich IQ a nějaké empatii k živé bytosti.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.