Prý veterinář doporučil kastraci kvůli agresivitě… u bostonského teriéra (!)
kastrace psa byla provedena na základě doporučení veterináře z důvodu změny chování psa, agrese a ze změny životních podmínek po rozchodu partnerů
Chtěla bych to nějak okomentovat, ale ve své podstatě to dopadlo stejně, jako když jsem chtěla napsat koment pod ten odkaz na článek…nemám slov…prostě vůbec nevím, co bych k tomu napsala.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 18.07.2025, 18:02:48
Jako jasně…všicí víme, že kastrace nemůže suplovat výchovu. A veterinář by to měl sdělit majiteli psa.
Ale já upřímně si spíš říkám “chudák pes”…proč je agresivní, jak je agresivní, jak nese rozchod páníčků resp. to, že s ním už jeden z nich nesdílí domácnost…pomáhá mu někdo s tím, aby byl v pohodě? No vlastně už “pomohl”..ufikneme kulky a všechno bude sluníčkový.
Začínám mít silnou alergii na nejrůznější sbírky na potřeby (vlastně ani nevím jak to nazvat) zvířat a jejich majitelů. Psa ani nemají očkovaného, nevědí pořádně kolik je mu let a založí sbírku, aby ho mohli dát do útulku. To je fakt vtip.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 19.07.2025, 05:30:40
V posledních pár letech došlo k neuvěřitelné devalvaci důvodů sbírek. Původní smysl sbírek, tedy pomoci vážně nemocným nebo lidem v bezvýchodné situaci, se zvrtnul. Žasnu zde nad touto sbírkou i nad spoustou dalších. Nadzvedává mě i žebrání vdov a vdovců, kteří zůstanou sami s dětmi. Ano, mají to těžké, ale proč by je měl někdo dotovat? Nezůstanou bez prostředků, pozůstalý rodič pracuje nebo bere rodičák, má vdovský či vdovecký důchod (pokud byli manželé, což se dnes hodně podceňuje, lidi se neberou a pak, když jeden zemře, druhý nemá nárok na tento důchod), děti důchody sirotčí. Mohou si zažádat o dávky na bydlení.
Nevěřím, že Donio opravdu každou žádost důkladně prověřuje. Jako tu známou sbírku na děti a manželku toho pražského psychiatra sebevraha. Rodina s několikamilionovým majetkem žebrá a lidi s dobrým srdcem dávali. Podle mě je to hyenismus od zakladatele sbírky.
Vím, nemusím přispět, když nechci. Roky posílám měsíčně příspěvek Dobrému andělovi, a nepravidelně dám tam, kde vidím smysl a nemám podezření na podvod.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 19.07.2025, 06:23:36
Ale tak třeba to s těmi vdovci- vdovami mě nevadí. Mám ve svém okolí několik lidí, kteří se z minuty na minutu ocitli v podobné situaci a byli vsměs v takovém strašném šoku, že nebyli moc schopní ničeho racionálníhi. Jasně ten exces s vdovou po psychiatrovi byl absurdní, ale jinak sbírku chápu.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 19.07.2025, 06:23:36
Těch vdov se tam v poslední době vyrojilo víc. A lidi posílají, po stokoruně, dvou nebo i méně a ony se ty milionky nasbírají. Hnus, hanba by mě musela liskat žebrat, když se může nemovitost prodat a jít do menšího. Zvlášť když ten člověk těch nemovitostí vlastní víc. Tihle lidi vydělávají na soucitu těch nejchudších. Mají mít takovou pojistku, která jim to pokryje. Zvlášť když mají tak drahé bydlení.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 19.07.2025, 05:30:40
To jsou hodně smutné ndůvody….kolik práce může být se starým psem, který je zvyklý být hodně sám doma…myslím, že je jen spokojený, že s nimi žije…určitě s ním nemusí dělat xy hodinovén procházky.
Jako fakt v Kolíně nejde sehnat byt, kam se můžu nastěhovat i se psem?
No to je jedno…třeba se pletu, třeba je to pro tu rodinu taky těžký, když jsem dávala pryč desetiměsíční kavkazandu, tak mi z toho puklo srdce…dodnes a to už Jessinka bydlí se svými “novými” 3,5 roku, po ní pořád brečím, je to pořád živý a těžký a to vím, že se má výborně a žije se svojí milující rodinou…když si ale představím, že bych psa šoupla do útulku…no to bych nepřežila, to bych už nemohla žít sama se sebou.
Pejsovi přeju, aby to pro něj nakonec dobře dopadlo a našel milující domov….ale spíš se bojím, že opravdu skončí v tom útulku a co si budem, umístění starého psa nebývá nejjednodušší.
A jako teda docela čumim…ještě jsem fakt nikdy neslyšela, že by se dělala sbírka, abych psa mohla šoupnout do útulku. Pochopila bych, že třeba dělají sbírku např. na vyšší kauci v bytě, kam by se mohli přestěhovat i se psem…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.07.2025, 07:56:01
No to máš recht…jako chápu, že jsou potřební lidi, že se můžou dostat do životní situace kdy je to na prdlačku…sama už několik let v takové realitě žiju, každou korunu obrátím 3x než jí vydám…teď je Maťula nemocnej a není to levná záležitost (teda takhle vím, že jsou i “dražší” nemoce, tak zaplať pánbůh za to), ale v životě by mě nenapadlo jít žebrat na nějakou sbírku.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 19.07.2025, 07:51:57
Ovdovět a zůstat s nezletilými dětmi sám/sama je samozřejmě šok, pokud je to náhle a tragédie v každém případě. Ale žebrat? Mě by hanba fackovala, protože jsem přesvědčená, že účelem sbírek je pomoci těm, co si nemůžou pomoct sami. Ten, kdo může pracovat, si taky může pomoci. Nejde to rychle a bez vlastní iniciativy jako sbírka, ale jde to. Jenže proč nezaložit sbírku, když vždycky někdo dá… Proč spoléhat na sebe … A pak se tu rojí sbírky na různých platformách jako je donio, znesnáze a další. Celkem žasnu, kolik se v těch sbírkách vybere peněz.