Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.07.2025, 22:35:29
Ano, je to mezinárodní název, ale musí být přece nějaká jednoznačná identifikace majitele chovky, u nás rodné číslo, jinde jiné číslo, ale jedinečné. Jinak by postrádalo smysl ustanovení, že člověk může mít jen jednu chovatelskou stanici a když o ni přijde - zákaz chovu, prodá ji, daruje, už si jinou nemůže nikdy založit.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2025, 19:03:16
To je hrozný…takhle v tý reportáži to nevypadalo, bylo vidět pobíhající psi a nějaké, jak je dávají do klecí…jako bylo jasný, že tam budou i horší případy, že to bude děs, ale když to člověk takhle vidí vyfocený….😢
Jako konroly už tam majitelka měla a nic…dobře tak nebudu brát v úvahu v jakém stavu byli při těch kontrolách psi, ale ať mi nikdo netvrdí, že v takovém počtu to bylo všechno očipovaný, oočkovaný, přihlášený a mám pocit, že nad pět fen je taky nějaká registrační povinnost….
Jako je to smutný, když na člověka skočí nějaká duševní nemoc a ještě smutnější, když to potom takhle odnesou zvířata a ještě smutnější, že se o tom ví, ale několik let se nic neděje…😕
To je hrozný…takhle v tý reportáži to nevypadalo, bylo vidět pobíhající psi a nějaké, jak je dávají do klecí…jako bylo jasný, že tam budou i horší případy, že to bude děs, ale když to člověk takhle vidí vyfocený….😢
Jako konroly už tam majitelka měla a nic…dobře tak nebudu brát v úvahu v jakém stavu byli při těch kontrolách psi, ale ať mi nikdo netvrdí, že v takovém počtu to bylo všechno očipovaný, oočkovaný, přihlášený a mám pocit, že nad pět fen je taky nějaká registrační povinnost….
Jako je to smutný, když na člověka skočí nějaká duševní nemoc a ještě smutnější, když to potom takhle odnesou zvířata a ještě smutnější, že se o tom ví, ale několik let se nic neděje…😕
Údajně tam byly nějaký známosti tatínka či co, takže stačilo slíbit. Ale ona nic nesplnila, psi neočkovaní, nečipovaný, nepřihlášený. Tady je jasně vidět, že se může stokrát něco zakázat nebo přikázat, ale kdo to nesplní, tak žádnej postih, nic. Jako chápu, že když byla už několik let psychicky nemocná, tak si neuvědomovala, že je něco špatně, ale konat mělo okolí a úředníci. Vědělo se to několik let. Prý před těmi 4 roky tam bylo cca 80 psů, dnes 2x tolik a v o hodně horším stavu. Pářili se mezi sebou, tam to asi bude i hodně o příbuznosti, kdoví, čím vším ti psi budou trpět. Hodně se mně to nelíbí, že platím státu takový daně a orgány nepracují, jak mají. ☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2025, 20:56:00
No mě se akorát potvrzuje, že ten “bič” v podobě povinností pro pejskaře jen na ty slušné…jo jasně, mě když by chytli, že nemám přihlášenýho psa, tak dostanu pokutu…no a jako “normální” člověk si to příště rozmyslím, protože mi to za to nestojí.
Ale když budu mít nepřihlášených psů bambilion, tak se nic neděje.
A přesně, pokud ta ženská nebyla samotinká opuštěná na celým světě a nebo že příbuzní a blízcí nebyli taky postižení duševní chorobou, tak bych řekla, že je normální to nějak řešit.
To samý nechápu…nemyslím si, že by se u těch psů dodržovala nějaká hygiena, že by po nich někdo uklízel…při tolika psech by to snad muselo být několikrát denně…vždyť to muselo po okolí i smrdět, psy museli štěkat..ať mi nikdo neříká, že si nikdo nestěžoval a proč to následně někdo neřešil, tolik psů, to je víc, než má kdejaký útulek…
Prostě tohle je furt dokola…vždycky je veřejným tajemstvím, že je někde něco špatně…třeba že má někdo nechutnou množírnu, že někde živoří pes nařetězu a pod.ale než se orgány dohrabou k tomu, že to začnou řešit a psy odeberou, tak je to třeba několik let. A ty zvířata několik let trpí dál.☹️
A myslím, že tohle není jediný případ, kdy se lidem vymklo z ruky množství zvířat…i když tohle je teda asi největší co pamatuju.
strasny….dusevni choroba? podle inzeratu zase tak nepricetna nebyla
dobry paradox pak, cist tohle…
a jeste premyslim o te laxnosti obce. vsak CHS nikdo neosvobozuje od poplatku, ne? neni nejaka povinnost souvisejici s “peci radneho hospodare vybirat ” poplatky ze psu na uzemi obce?
strasny….dusevni choroba? podle inzeratu zase tak nepricetna nebyla
dobry paradox pak, cist tohle…
a jeste premyslim o te laxnosti obce. vsak CHS nikdo neosvobozuje od poplatku, ne? neni nejaka povinnost souvisejici s “peci radneho hospodare vybirat ” poplatky ze psu na uzemi obce?
To je z roku 2015. Lidi, kteří ji osobně znají, tvrdí, že byla vždycky magor, ale ne tolik, jak v posledních pěti šesti letech. Pamatuju se, jak nějaká její kamarádka říkala, že jí chtěla s těmi psy už dřív pomoct, dala inzeráty, komunikovala se zájemci, ale když si potom pro štěně přijeli, tak ta Milena jim ho prostě nechtěla dát. Říkala, že jí stačí, když jí někdo dá peníze na krmení a o psy bude postaráno. Nechtěla se jich vzdát, ale neviděla, že to prostě nezvládá a v jakým jsou ti psi hrozným stavu.
No, co se týká obce, tak to je jasný, že se na to prostě vykašlali. Takových je víc, že nechtějí řešit ani odvoz do útulku ze svýho katastru, protože by to museli zaplatit. Přitom by to měla být jejich povinnost. U nás v obci se nedoplatky na poplatcích ze psů řeší tak, že se do schránek hodí upomínka, ale ti lidi, chroničtí neplatiči, to stejně nezaplatí.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2025, 20:56:00
Nejsmutnější na tom je, že teď my všichni obyčejní občané zaplatíme raketu za péči o ty psy. Umístění do předběžné náhradní péče nás vyjde minimálně na cca 150 kč/den/pes, plus náhrada všech veterinárních výdajů.
150 Kč krát 365 dní za rok krát 160 psů. To je necelých devět mega jen za denní ustájení. Plus samozřejmě veškeré veterinární náklady. Celé se to potáhne třeba tři čtyři roky, než budou moc psům hledat nové domovy.
Takže celá tahle sranda může stát vyjít i na třicet a víc mega. A kde vezme stát peníze?
Já bych to normálně nechala zaplatit ty laxní úředníky. To byste viděli ten frkot příště…
Nejsmutnější na tom je, že teď my všichni obyčejní občané zaplatíme raketu za péči o ty psy. Umístění do předběžné náhradní péče nás vyjde minimálně na cca 150 kč/den/pes, plus náhrada všech veterinárních výdajů.
150 Kč krát 365 dní za rok krát 160 psů. To je necelých devět mega jen za denní ustájení. Plus samozřejmě veškeré veterinární náklady. Celé se to potáhne třeba tři čtyři roky, než budou moc psům hledat nové domovy.
Takže celá tahle sranda může stát vyjít i na třicet a víc mega. A kde vezme stát peníze?
Já bych to normálně nechala zaplatit ty laxní úředníky. To byste viděli ten frkot příště…
To je mně jasný, že to bude stát ohromný prachy. Na sockách lidi klasicky řvou pověsit "chovatelku", ale že to zadrbali úředníci….Ji zavřou tak maximálně do léčebny a to s tím ještě bude muset souhlasit. Četla jsem i vyjádření nějaké úřednice, že prý takové rozhodnutí o odebrání hrozně dlouho trvá. To nechápu, zákony máme a nejde to zrychlit?
No chlapi možná tak často nemají bambiliony psů, ale co se týrání týče, tak toho už jsme taky viděli…přijde mi, že obecně ženský to spíš dělají jako “týrání špatnými podmínkami” a chlapi to dělají fyzicky jednotlivcům….popř. když už špatný podmínky, tak to povětšinou nejsou psi, ale hodpodářská zvířata nebo koně…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.07.2025, 09:07:19
A proto si myka, už je mi to jasné.
Jasně. 3 v 1.
Ale z jiného soudku - v inzerci je na prodej pomeranian z důvodu synovy alergie. Budiž. Ale podle fotky - já teda nevím, ale co potkávám pomořany ve městě, tak vypadají docela jinak. Navíc za 6 000? Paní je ze KV.
To je mně jasný, že to bude stát ohromný prachy. Na sockách lidi klasicky řvou pověsit "chovatelku", ale že to zadrbali úředníci….Ji zavřou tak maximálně do léčebny a to s tím ještě bude muset souhlasit. Četla jsem i vyjádření nějaké úřednice, že prý takové rozhodnutí o odebrání hrozně dlouho trvá. To nechápu, zákony máme a nejde to zrychlit?
No to je ono…zákony máme, ale tak nějak to vázne.
Hlavně si myslím, že by bylo dobrý ty náklady za odebraný psy vymáhat po dotyčném…když už teda nikoho nezavřou, tak peněžní trest plus uhrazení nákladů…a zákaz chovu-držení na věky věků.
Ona je pak otázka, jak by to bylo vymahatelné…ale třeba ty množky, často mají nemovitost, ve které to provozují, no tak neuhradíš, exekuce a jsi bez baráku a fertig.
Máte naprostou pravdu - ženy a množírny je téma nekonečné.
Nám je líto toho jejího dítěte, kterému se ve škole posmívali, že smrdí, nechodilo ven, nikam mezi ostatní. Zničila život jemu i sousedům a stovkám psů.