Aktuálně: 2 746 inzerátů261 853 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Psi v médiích

kometa
kometa správce
24.07.2025, 09:15:47 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.07.2025, 09:08:57

a chlapi to dělají fyzicky jednotlivcům…

No ono těch hospodářů, v podstatě taky už psychicky nemocných, by se taky pár našlo.

Ale je pravda, že týrání toho zachráněného pitbula z bytu, kde zůstal bez žrádla a pití, tam byl majitelem chlap. A ten “doktor”, který “léčil” svého psa, taky.

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 09:18:49 xxx.xxx.189.104

Na tom, že člověk psychicky onemocní je nejhorší, že pokud se nechce léčit dobrovolně, tak ho k tomu nikdo nedonutí…pokud teda nedojde na nejhorší a někoho nezamorduje.

Když to tak člověk vidí, tak si říká…"panebože, jen ať nemím nikoho takovýho v sousedství" a teď nemyslím jenom třeba teď ty psi, ale třeba někdo hromadí bordel…je toho plnej barák, plná zahrada, smrdí to, jsou tam potkani a nikdo s tím nic neudělá…

Ale já jako slušný a spořádaný občan v tomhle nemám dovolání…nikdo nepomůže…

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 09:24:29 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.07.2025, 09:15:47

No teď bylo, jak “frajer” přivázal svojí fenu a podříznul jí.

To jak další “frajer” napadal svoje štěně, kopal do něj a další hrůzy…a to už mělo zlomenou nohu…ještě teď je mi z toho mdlo. To musí bejt člověk hodně duševní mrzák, když si agresi vybíjí na takovým tvorečkovi.

A teda ještě mi utkvěl v paměti kluk…ale to už bude hodně dlouho…jak svázal svojí feně nohy a hodil jí do vody, protože se mu jí už nechtělo venčit…

Ono takovýho týrání je hodně, nejsou to jenom psi, jsou to i jiná zvířata a v neposlední řadě děti a třeba i senioři…prostě ti slabší…a to co se dostane ven je dle mého jen špička ledovce….si tak říkám, kde se to v těch lidech bere…

Tap
Tap 24.07.2025, 09:28:49 xxx:xxx.157e:d0a

Když už někdo psychicky onemocní, vždy může aspoň rozdělit
feny od psů. V jejích podmínkách to šlo - feny mít uvnitř (nebo venku).
A psy jinde.

Sousedé udělali chybu, že na psychicky nemocnou vzali kameru.
Na takovou se má vzít bábovka, zaklepat, pozvat se a řešit to
ve stylu: “Hele Maruš, já ti sem budu chodit pomáhat!”

Spíš to vypadá na vyčůranou hbitě inzerující množku,
která se hodila marod až po odhalení.

kometa
kometa správce
24.07.2025, 09:29:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.07.2025, 09:24:29

.si tak říkám, kde se to v těch lidech bere…

Bere. Bohužel agresivita je (nejen) pro lidský rod typická. Umožňovala přežít. A máme to pořád v sobě. Ta civilizační slupka je hrozně tenká.

Sarah01
Sarah01 24.07.2025, 09:59:55 xxx.xxx.162.253
kometa:

a chlapi to dělají fyzicky jednotlivcům…

No ono těch hospodářů, v podstatě taky už psychicky nemocných, by se taky pár našlo.

Ale je pravda, že týrání toho zachráněného pitbula z bytu, kde zůstal bez žrádla a pití, tam byl majitelem chlap. A ten “doktor”, který “léčil” svého psa, taky.

Ano, na ty dva případy nějak nemůžu zapomenout, otřesné, a ten jakože doktor ani nedostal žádný trest.

Sarah01
Sarah01 24.07.2025, 10:07:06 xxx.xxx.162.253
Tap:

A psy jinde.

Stovku psů, kteří tam byli od roku 2022, těžko rozdělíte v takových prostorách, které tam byly. Navíc podle mě na to už fakt rozumově neměla. Těžko někomu pomůžete, když vás ani nepustí dovnitř. Neinzerovala, to vím jistě, známá si od ní vzala štěně v roce 2019 a to už začaly být problémy s vydáváním PP. 

Se mně líbí, jak je každej chytrej, když o té kauze ani nic neví. Zřejmě nemáte zkušenosti s psychickými nemocemi.

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 10:09:23 xxx.xxx.189.104
Tap:

A psy jinde.

“Hele Maruš, já ti sem budu chodit pomáhat!”

V tomhle případě už by takové gesto, byť by bylo přijato nestačilo…při tolika psech, aby o ně bylo bylo postaráno alespoň v základu, tak je to bambilion peněz za krmení a veterinární péči….a kdo by tohle platil? Taky sousedi?

Ono něco jinýho je, když máte třeba sousedku, starou paní, která už není úplně schopná se fyzicky postarat o tři svoje pejsky, pak můžu jako sousedka nabídnout pomoc, ať už s úklidem, venčením a dopravou, ale v tomhle množství už to není na sousedskou pomoc.

Vždyť výše bylo psáno, že někdo měl snahu pomoci, snížit počet psů prodejem a majitelka ty psy nakonec nedala…tak bych předpokládala, že účelem množky je vydělávat na štěňatech a ne si je nechávat…tím nechci nic omlouvat, výsledek je stejnej, hromada psů živořících v hrozných podmínkách, jen chci říct, že tohle je dle mého trošinku jinej případ, alespoň v současnosti, nevím jak dříve.

Samotnou by mě zajímalo, kolik třeba štěňat majitelka prodala třeba za posledních pár let…a pokud prodávala, tak by mě zajímala zkušenost zájemců, jak prodej probíhal a kde. 

Nevím…má někdo nějaký informace o tom, jestli  to byla nějaká profláklá továrna na štěňata…při tom počtu psů ta produkce určitě není o pár štěnítkách ročně…já jsem střevo, já takový informace nemůžu dohledat.

Pokud neprodávala, tak je to z mého pohledu jasnej důkaz nějakého psychického problému.

Sarah01
Sarah01 24.07.2025, 10:11:02 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.07.2025, 10:09:23

Jani, právě že neprodávala, nechtěla.

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 10:14:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.07.2025, 10:11:02

No tak to je doufám jasnej důkaz pro ty, kteří to vidí podobně jako Tap…

Spíš to vypadá na vyčůranou hbitě inzerující množku, která se hodila marod až po odhalení.

Pokud neprodávala, tak to prostě nebyla cílená množka za účelem generování zisku, ale prostě psychicky nemocnej člověk, kterej hlavně potřeboval pomoc sám se sebou, pak by se to možná nedostalo do takových obludných rozměrů.

Tap
Tap 24.07.2025, 10:18:22 xxx:xxx.157e:d0a

Právě proto měla sousedka zavčasu vstoupit do hry.
Přece to potřebovala vyřešit - nechtěla potkany, ani hluk a smrad.
My to “Hele, já ti sem budu chodit pomáhat” myslíme
samozřejmě zcela jinak, terapeuticky, psychologicky - ne fyzickou pomoc.

Sarah01
Sarah01 24.07.2025, 10:20:37 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No tak to je doufám jasnej důkaz pro ty, kteří to vidí podobně jako Tap…

Spíš to vypadá na vyčůranou hbitě inzerující množku, která se hodila marod až po odhalení.

Pokud neprodávala, tak to prostě nebyla cílená množka za účelem generování zisku, ale prostě psychicky nemocnej člověk, kterej hlavně potřeboval pomoc sám se sebou, pak by se to možná nedostalo do takových obludných rozměrů.

V takových případech prostě musí konat okolí. Podle reporáží si prý obyvatelé obce na obecním úřadě stěžovali pořád, ale bezvýsledně. Našla jsem starou reportáž Blesk tlapek z roku 2022 a tam starosta na kameru říkal, že jí uložili pokutu, ale psy neodebrali, prý není důvod. Přitom už tehdy na těch fotkách a videích z dronu ti psi vypadali zanedbaní a nemocní.

Ph (neregistrovaný) 24.07.2025, 10:44:10 xxx.xxx.16.10
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.07.2025, 10:20:37

V takových případech prostě musí konat okolí

souhlas. proto jsem nejvice namichnuta na tu obec, vet spravu - podnety dostaly, vedeli o tom a nic? proc ceka obec na doruceni nejake - petice od obcanu? 

impact
impact 24.07.2025, 11:59:43 xxx:xxx.fd6c:915a
Ph:

V takových případech prostě musí konat okolí

souhlas. proto jsem nejvice namichnuta na tu obec, vet spravu - podnety dostaly, vedeli o tom a nic? proc ceka obec na doruceni nejake - petice od obcanu? 

Protože čekají, že se to vyřeší samo. 🙄

Jinak abych to genderově vyvážila tak kauza Kamenice nad Lipou, 212 odebraných psů, manželé. A další nejznámější velká kauza Žiška, 150 psů v klecích v hangáru, chlap.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.07.2025, 12:14:47 xxx.xxx.62.226

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-jihomoravsky-kraj-sto-padesat-psu-doma-chovatelka-vzdy-pred-kontrolou-retrivry-rozvezla-jinam-ted-ji-to-nevyslo-40531502#dop_ab_variant=1512810&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Nezastávám se úředníků, ale jestli ty psy opravdu byla schopná ukrýt, ťěžko s tím mohli víc dělat. 

impact
impact 24.07.2025, 12:16:27 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 24.07.2025, 12:14:47

Ale prd. Kde je vůle, je i cesta. Nesčetněkrát se to ukázalo na nejrůznějších kauzách. Bohužel když se nechce, je to mnohem horší, jak když to nejde.

Bodlinka
Bodlinka 24.07.2025, 12:19:05 xxx.xxx.56.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.07.2025, 07:40:03

Obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který předběžnou náhradní péči o zvíře zajišťuje, náleží náhrada nákladů, které účelně vynaložil na zajištění předběžné náhradní péče a na veterinární péči za účelem odstranění nebo zmírnění újmy na zdraví způsobené zvířeti týráním. O nákladech podle věty první rozhoduje obecní úřad obce s rozšířenou působností ve správním řízení. Náhradu uvedených nákladů je povinen uhradit pachatel přestupku, bylo-li uloženo propadnutí týraného zvířete nebo rozhodnuto o umístění týraného zvířete do náhradní péče, nebo osoba, kterou nelze za přestupek stíhat, bylo-li rozhodnuto o zabrání týraného zvířete. Osoba uvedená ve větě třetí je povinna uhradit také náklady, které se vztahují ke zvířatům, která se narodila v době předběžné náhradní péče, nebo která v této době uhynula anebo musela být utracena, a to včetně nákladů spojených s utracením zvířat.

Paní má nějaký ty baráky, tak se jí to sebere v exekuci a bude.

Sarah01
Sarah01 24.07.2025, 12:20:10 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-jihomoravsky-kraj-sto-padesat-psu-doma-chovatelka-vzdy-pred-kontrolou-retrivry-rozvezla-jinam-ted-ji-to-nevyslo-40531502#dop_ab_variant=1512810&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Nezastávám se úředníků, ale jestli ty psy opravdu byla schopná ukrýt, ťěžko s tím mohli víc dělat. 

Vědělo se, kde všude má nemovitosti, kde bydlí její matka a kde ta zvířata jsou, před sousedy se takové množství psů a zápach z nich těžko dá nějak skrýt.

Sarah01
Sarah01 24.07.2025, 12:50:52 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

Obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který předběžnou náhradní péči o zvíře zajišťuje, náleží náhrada nákladů, které účelně vynaložil na zajištění předběžné náhradní péče a na veterinární péči za účelem odstranění nebo zmírnění újmy na zdraví způsobené zvířeti týráním. O nákladech podle věty první rozhoduje obecní úřad obce s rozšířenou působností ve správním řízení. Náhradu uvedených nákladů je povinen uhradit pachatel přestupku, bylo-li uloženo propadnutí týraného zvířete nebo rozhodnuto o umístění týraného zvířete do náhradní péče, nebo osoba, kterou nelze za přestupek stíhat, bylo-li rozhodnuto o zabrání týraného zvířete. Osoba uvedená ve větě třetí je povinna uhradit také náklady, které se vztahují ke zvířatům, která se narodila v době předběžné náhradní péče, nebo která v této době uhynula anebo musela být utracena, a to včetně nákladů spojených s utracením zvířat.

Paní má nějaký ty baráky, tak se jí to sebere v exekuci a bude.

Ona už ten barák v těch Odrovicích v exekuci má, je to uvedený v KN.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.