Tak moje mamka se teda musí “hlásit” každej večer…pokud by nevolala, tak volám já, pokud bych se nedovolala, tak skáču do auta a frčím k ní. Z mého pohledu je to praktická záležitost, protože co já vim, upadne, něco si zlomí, telefon nebude mít u sebe a ani si nedovolá, protože jí televize jede dost nahlas…a bude tam takhle třeba ležet dva dny, protože teď je období, kdy je na tom poměrně dobře a tak u ní nemusím být denně.. k ní jezdím tak 3x týdně…
Stejně tak moje dospělá dcera, která už bydlí sama…tak ta samozřejmě netelefonuje každej večer, že je ok, ale tak minimálně obden třeba pošle fotku psa a tak 2x týdně mi volá…a já vim, že je vše ok…Jak se třeba 3 dny neozve, tak už jí píšu, jestli je v pořádku…
Jako jestli mobilní telefony v něčem super, tak právě v tomhle…
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 14.08.2025, 19:21:14
Tenhle článek jsem ani nerozklikávala, se mi udělalo fyzicky špatně jenom z toho titulku a když jsem si představila chudáka psa, co si prožil, než odešel do psího nebe…😢
Taky s mamkou komunikuji denně. Minimálně přes wathsap a skoro každý večer si voláme. Nejlepší videhovor venku u zvířat, musí všechny vidět. A pak jen říká vy jste blázni, tolik zvířat.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.08.2025, 19:35:46
My si taky dáváme vědět. U maminky jsem byla ve 14 hod a vše v pohodě, v 16 hod už nebrala telefon (to jí volala náhodou neteř . .) Když byl muž v nemocnici nebo v lázních, volala ségra i děti. Kolikrát mě to štvalo, ale kontrola prej musí bejt.😇
taky volám - i několikrát za den - a to bydlí mamina u sestry. Ono už dost kamarádek mamce odešlo (je jí 88)… a ona byla vždy společenská a řečná a tak jí každý hovor udělá radost. A to je pořád aktivní. Druhou babču (tchýni - už 92 roků) máme doma - takže tu si monitorujeme bez telefonování.
Omlouvám se všem, není to o psech, ale článek je opravdu zajímavý. První mne napadlo že se jedná o chybu v překladu “modrá prasata”, ale skutečnost je jiná.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 13.08.2025, 17:53:01
Super “hlášení”, díky.
Všichni jim jen můžeme přát, aby se jich majitelka brzy vzdala a mohli si jít každý sám do nějaké rodiny a tam být rozmazlovaný a rozmazlovaný a trošku i vychovávaný.
Doufám, že to nedopadne jako s těmi, co bydleli původně na P10, pak někde u Příbrami, byli odebraní a byli v útulcích 2 roky než byli uvolnění do adopce. Původní majitelka je pořád ukřivděná, že jí vzali její miláčky.
Myslíte ty Odrováky? Občas hodí na FB příspěvek nějaký útulek, nějaké má u sebe ta paní Zuzana Horká, i štěňata, občas dá fotku, vypadají teda strašně, takový prošlapy jsem v životě neviděla a ani jsem si nemyslela, že je to vůbec možný. Někteří odrostlejší prý skončili na veterině někde v Brně, ale netuším, z kterýho útulku to bylo. Třeba napíše Jana - Arosek, ví o tom všechno.
Alenko ani zdaleka nevim vsechno. Nastesti pro moje dusevni zdravi.
Co vim - ohledne fyzicke stranky … v Tlapkach na ceste se objevila u stenat parva. Odkud to je otazka, mohli si to prinest s sebou, stejne tak to diky nulove imunite mohli capnout nekde cestou, jak se prevazeli od certa k dablu. Nastesti se zda ze je to fakt zalezitost jen tohohle jednoho utulku, ti ale od zacatku meli ty nejhorsi pripady, takze se moc neni cemu divit. Spis se divim ze jen parva … Zbytek se postupne dava dokupy, rozkmuji se, odcervuji se, ockuji se, proste takove ty bezne veci. Zatim nikde co vim zadny ultra pruser, tak se tise modlim ze to tak uz vydrzi!
Ohledne psychiky … cast psu se dava slusne dohromady, kooperuji s lidmi, lepsi se jejich hamounstvi na zradlo. Cast je na tom psychicky hur, jsou nejisti pred lidmi, ale pevne verim ze casem se zlepsi i oni a budou to v povaze zase pravi retrivri. Nekteri maji trochu potiz v komunikaci s ostatnimi psy, to braneni si jidla a obecne zdroju tam proste u psychicky silnejsich jedincu je. Ale snad i tohle se podari prekonat.
Co se tyce nejakeho posunu v pravnich vecech, tak nic. Stale se sbiraji a vyhodnocuji dukazy a asi jeste nejakou dobu budou. Nikdo si nedelame iluze ohledne rychlosti prace nasich soudu, takze vlastne muzeme byt jen mile prekvapeni, jestli bude nejaky jednani narizeny jeste do konce tohohle roku. V co ja osobne doufam - ze soud vyda predbezne opatreni a ty psiska uvolni do individualnich docasnych peci. Protoze jinak budou hnit v utulcich buh vi jak dlouho ☹️