Aktuálně: 2 750 inzerátů262 217 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Psi v médiích

kometa
kometa správce
21.08.2025, 11:09:22 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 21.08.2025, 10:30:27

nemůže říct, že se na pozemku ocitl tak nějak mimoděk.

Bohužel může. Dítě řekne, že mu tam spadl balón, dospělý si vymyslí krajní nouzi. A cedule - pozor, zlý pes vám ještě přitíží.

Tak jako tak to půjde za vámi. Pokud nenarazíte na jóó dobrého soudce.

Vždyť se nesmíte “nepřiměřeně” bránit ani ve vlastním domě. Je to na hlavu.

Vzpomínáte na případ toho zoufalého člověka, který do už několikrát vykradené chaty nastražil samostříl? A zabil tím zloděje? Kdo myslíte, že byl ten špatný?

Zrzavci
Zrzavci 21.08.2025, 11:16:43 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 21.08.2025, 10:58:01

Já to vím, že ani dítě nemá. Ale ty děti jsou dneska jinde.

Ale spíš to bylo asi i proto, aby měla jistotu, že se nedostanou z pozemku, kdyby něco. To už by pak průser byl.  Tím spíš, že ona sama tam nebydlela.

Zrzavci
Zrzavci 21.08.2025, 11:22:01 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 21.08.2025, 10:53:50

Že nemusí mít strach o ně ani o to, že by něco vyvedly.

Tak. Ale bohužel se to obrátilo proti ní a těm fenám. Já bych …….. no ne, to tady nebudu psát, co bych s tím člověkem udělala. 

Pokud ho chytnou, bylo by dobrý, kdyby soud a PČR vzali v úvahu jednu věc, kterou jsem si já uvědomila, když tady vedle nás šmejd podpálil seno u koní. Nějak mi vzadu cukla myšlenka, že si to prozatím jen zkoušel. A měla jsem pravdu. Oni tušili, věděli, kdo to byl a nechali ho volně loženýho. Pak podpálil ty stáje v Praze . A je mi jasný, že kdyby ho nezalígrovali, šel by příště o levl vejš. A tohle může být to stejné. Bez ohledu na to, že jsem člověk psí, pes v tomhle nehraje jedinou roli, může to být žhář jako takový a jen si testuje cestu. A pokud i ne - mohla by se na tom případně postavit žaloba, protože je to obecný ohrožení. Ale vězení by pro takového člověka, pro mě osobně bylo málo.

acher (neregistrovaný) 21.08.2025, 11:26:04 xxx.xxx.222.196

Bohužel naše zákony jsou postavené na hlavu a podobných případů pár znám.Bohužel ve všech to odnesli majitelé.A to i v případě,kdy dítě prostrčilo ruku skz plot a pes ho kousl.A nejsou to případy jpp.Kamarád dělal léta soudního znalce v kynologii.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.08.2025, 11:34:49 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.08.2025, 11:22:01

Jo, úchyláků běhá okolo nějak čím dál víc. Já to prostě beru tak, že radši budu riskovat, že naši psi rozthají lupiče,  než že vleze k nám a někomu ublíží on. Navíc si čistě sobecky myslím, že k nám právě vzhledem k těm psům, vleze až naposled, okolo jsou domy, které jdou vyloupit snáz. Navíc , když pújde o otravu, pes který jd skutečně schopný někoho ohrozit je nežravka, kterou musím do žrádla přemlouvat a vezme si jen ode mě a mého muže. Kdyby nám někdo hofil buřta přez plot - zkoušeli jsme to a i s jinými věcmi, útočí o to víc. Možná by dovolil, aby to sežrala čubina, ale on se toho nedotkne.

BaLu
BaLu 21.08.2025, 11:36:41 xxx.xxx.242.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.08.2025, 11:09:22

Říct to může. Ale to, že si děcko kopne do cizí zahrady míč, není důvod, aby tam lezlo přes plot. Prostě ne. Může zazvonit a požádat o podání míče. A když nikdo neotevře? Tak přijít jindy. 

Jaká krajní nouze by to asi mohla být, aby donutila dospělého člověka, aby lezl přes plot do zahrady??? Fakt nevím. Vy ano?

Zrzavci
Zrzavci 21.08.2025, 11:49:09 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 21.08.2025, 11:34:49

že naši psi rozthají lupiče,

no to já taky a neměla bych s tím nejmenší problém, jde o ty nelupiče.To je jedna věc- v případě psů skutečných hlídačů. A v případě nehlídačů jde o bezpečí těch psů.  Nenechávám prostě ohaře na zahradě třeba, když jedeme nakoupit vedle do městečka, nenechám je tam, protože by jim mohl někdo ublížit.

Varaxi
Varaxi 21.08.2025, 12:30:43 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 21.08.2025, 10:30:27

Ale má, třeba hasiči. Spousta pracovníků k Vám na pozemek může legálně za jistých okolností vlézt. V případě soudních sporů nebo třeba exekucí je ten seznam ještě delší.

A teď si vemte, že někdo při odečtu plynu udělá obyčejnou lidskou chybu a místo k sousedům vleze k Vám. 

Já s Vámi souzním, mělo by to být tak, jak říkáte. Ale není.

BaLu
BaLu 21.08.2025, 12:40:42 xxx.xxx.242.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.08.2025, 12:30:43

Ale ne, Varaxi, k nám ne. Jedině, že by přijeli hasiči hasit naši nemovitost. Jinak nemá nikdo důvod na náš pozemek vstupovat. Není tam vedení plynu, elektroměr je na hranici pozemku a přístupný z vně plotu. Vodovod máme soukromý. Stejně tak to mají sousedi. Dluhy nemáme, takže exekutor nehrozí. Ještě nějaký důvod neoprávněného vstupu? 

acher (neregistrovaný) 21.08.2025, 12:48:27 xxx.xxx.222.196

Znám případ,neštěstí psa neměli,kdy paní byla v nemocnici,pán venku něco dělal a udělalo se mu hodně špatně.Naštěstí měl u sebe mobil a stihl si zavolat RZ.Záchranáři ho našli už v bezvědomí.Prodělal mrtvici.

Aluška
Aluška 21.08.2025, 12:53:16 xxx.xxx.197.216
BaLu:

Ale ne, Varaxi, k nám ne. Jedině, že by přijeli hasiči hasit naši nemovitost. Jinak nemá nikdo důvod na náš pozemek vstupovat. Není tam vedení plynu, elektroměr je na hranici pozemku a přístupný z vně plotu. Vodovod máme soukromý. Stejně tak to mají sousedi. Dluhy nemáme, takže exekutor nehrozí. Ještě nějaký důvod neoprávněného vstupu? 

No moje snacha se na tohle ptala svého otce kriminalisty ( nebudu psát přesně na co se ptala, když bydleli na samotě a ona byla přes den doma sama s malým dítětem). Tak kdyby jim někdo vlezl do zahrady a ona mu nechtěně nějak ublížila, tak je to blbý, protože ten co tam vlezl může tvrdit, že se potřeboval třeba zeptat na cestu někam. 

BaLu
BaLu 21.08.2025, 13:09:00 xxx.xxx.242.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 21.08.2025, 12:53:16

Jo a kvůli tomu by lezl přes plot, když je na brance zvonek? 

Když někdo někam leze přes plot, překonává překážku, a tedy zcela evidentně a vědomě vstupuje někam, kam by vstupovat neměl, není to normální a není to běžné. Já můžu tvrdit, že mě ohrožoval a bála jsem se o sebe a o dítě/děti a tak jsem se bránila. 

Už moc polemizujeme. Konečné slovo by měl soud a právníci. 

Vy si to každý u sebe doma dělejte jak chcete, já stejně tak. 

Nebudeme se kvůli tomu, že by třeba mohl někdo “omylem” vlézt na náš oplocený pozemek, omezovat a přizpůsobovat. Lumpům se přizpůsobuje celá společnost, a vidíme kam to vede. 

Zrzavci
Zrzavci 21.08.2025, 13:18:10 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 21.08.2025, 13:09:00

No to nikdo neříká, abyste se omezovala. Jen, že to prostě může být i jinak, než si člověk představuje, protože právě ten šmejd může mít právníka, který to na tom, co se tu zmiňuje postaví. Nemusí, ale může.  Kdybych měla hlídacího psa, tak to taky řešit nebudu a nebudu ustupovat, ale stát se pak může. Já jen zmínila a od toho se rozjela debata dál, že prostě nechávat běžného - ne ostrého psa, abych teda specifikovala,  na zahradě bez dozoru je dnes - bohužel - riziko. Nejen pro výše zmíněné, ale také pro otravu, zastřelení , krádež a tak. A když se vrátím k tomu případu, tak s největší pravděpodobností byli feny v kotci kvůli tomu, aby se něco nestalo, kdyby selhal třeba plot. Protože jeden hlídač, který se dostane ven je problém a může být průser, ale pět, to už je o dost něčem jiném. proto je dle mého do těch kotců dávala, tím spíš, že tam s nimi nebydlela.

acher (neregistrovaný) 21.08.2025, 13:22:41 xxx.xxx.222.196

Tohle jsem si kdysi zkopírovala z nějaké diskuse,co všechno je možné.

Můj strejda má autodopravu, obrovské garáže plné drahých kamionů, k tomu sklady, autodílnu apod.. prostě všechno co se týká aut... Pozemek má samozřejmě oplocený, vybaven kamerou a má tam i nočního hlídače (člověka) a 4 speciálně vycvičené hlídací psy. Objekt je obvěšen cedulema v podstatě na každém kroku. U vchodu a na každé straně zdi objektu je navíc obrovská tabule (osvětlená!!!), že objekt je střežen 4mi psy. Navíc ještě všude jsou rozvěšené tabulky menší upozorňující na hlídacího psa v objektu. Jednoho dne se stalo, že tam vlezl chlap a psi mu poměrně pěkně vysvětlili, že tam nemá co dělat. Měl vážnější zranění (ALE neohrožovalo ho na životě!!!) a byl v nemocnici. Strejda se mu musel jít omluvit (na radu právníka), hradit mu náklady na léčbu a ještě ho finančně odškodnit. Zloděj se mu po propuštění z nemocnice ze široka vysmál

Aluška
Aluška 21.08.2025, 13:29:22 xxx.xxx.197.216
acher:

Tohle jsem si kdysi zkopírovala z nějaké diskuse,co všechno je možné.

Můj strejda má autodopravu, obrovské garáže plné drahých kamionů, k tomu sklady, autodílnu apod.. prostě všechno co se týká aut... Pozemek má samozřejmě oplocený, vybaven kamerou a má tam i nočního hlídače (člověka) a 4 speciálně vycvičené hlídací psy. Objekt je obvěšen cedulema v podstatě na každém kroku. U vchodu a na každé straně zdi objektu je navíc obrovská tabule (osvětlená!!!), že objekt je střežen 4mi psy. Navíc ještě všude jsou rozvěšené tabulky menší upozorňující na hlídacího psa v objektu. Jednoho dne se stalo, že tam vlezl chlap a psi mu poměrně pěkně vysvětlili, že tam nemá co dělat. Měl vážnější zranění (ALE neohrožovalo ho na životě!!!) a byl v nemocnici. Strejda se mu musel jít omluvit (na radu právníka), hradit mu náklady na léčbu a ještě ho finančně odškodnit. Zloděj se mu po propuštění z nemocnice ze široka vysmál

Přesně tak, snaše otec kriminalista řekl  že by ten dotyčný, který by k nim vlezl a ona se bránila, nesměl pak už promluvit Doplňte si sami……

BaLu
BaLu 21.08.2025, 13:30:24 xxx.xxx.242.170

Holky, jestli je cílem vašich příspěvků mě přesvědčit, že máme změnit naše zvyky a způsob života se psem, tak marně. Vím, že to myslíte dobře, ale je to fakt zbytečné. 

BaLu
BaLu 21.08.2025, 13:30:53 xxx.xxx.242.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 21.08.2025, 13:29:22

No a to je problém??

Doron
Doron 21.08.2025, 13:39:17 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 21.08.2025, 09:47:04

Taky jsem nad tím přemýšlela, že být na volno, nestalo by se to.

Na druhou stranu třeba můj kavkazák Bengoš by byl schopný někoho zabít a to jsem teda opravdu nechtěla. On nebyl magor, třeba dítěti by neublížil, ale když někoho vyhodnotil jako opravdový nebezpečí..to nebylo dobrý.

Doron
Doron 21.08.2025, 13:49:01 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.08.2025, 13:18:10

Já teda psy nechávám volně chodit na zahradu, ale ta je dost bezpečná nesousedí s ulicí, psi jsou u sousedů oblíbení. Když ale odcházím, zavřu je do domu a doma jsou i v noci.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.08.2025, 13:49:06 xxx.xxx.171.147

Já bych, být na jejím místě, měla nastálo jednu z fen puštěnou + kameru. Kamera stojí nula nula nic  a pozemek je pod kontrolou.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.