Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.11.2025, 19:56:21
A registraci na fiktivní lidi se dá zamezit třeba rodným číslem
To mě taky napadlo. Ale když budu mít povinnost já jako chovatel (rozuměj množitel) zaregistrovat, tak si můžu vymyslet jméno, adresu i RČ, ne? A pak budu stejně nedohledatelná.
Kdyby měl tu povinnost veterinář (už teď je lituju, protože další papírování místo léčení), tak ten nemá právo chtít po mě osobní doklad. Si myslím. Takže mu zase můžu nakecat, co chci.
Jako, bylo by to lepší, protože takoví množitelé by museli cirkulovat po ordinacích a už by to byl větší opruz.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 16.11.2025, 16:01:03
Jo, to jsem si myslela. Jako v elektronickém bankovnictví.
Ale stejně - bude povinnost registrovat odchovaná štěňata. Množitel to neudělá. Kupec to taky neudělá. Dokud nebudou ty kontroly, tak se na to spousta lidí vykašle.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.11.2025, 07:55:38
Ano, a jak píšu, kontroly by pro obce a měšťáky začaly být zajímavé v případě velkých pokut. Je to stejné jak s autama, jakmile začaly být dostupné fotící radary na spz, jsou v každé obci, protože je to pro obec vítaný příjem. Pokut za psy by bylo míň, ale kdyby byly hodně vysoké, taky by z toho nezanedbatelný příjem byl taky.
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 18.11.2025, 01:37:38
Tohle zavést u nás… by byla prohra zdravého rozumu. Ve Francii se tak už stalo. A to píšu jako člověk, který kočky příliš nemusí. Taky mi vadí, když si kočky (cizí, my žádnou kočku nemáme) udělají z našich záhonů záchod. Dobře vědí, že naše fena na ně nemůže, protože obdělávanou část máme oplocenou, aby tam fena nelítala. Ale chápu, že kočky nelze naučit respektovat hranice pozemků, protože mají svá teritoria úplně jinak rozdělená a už vůbec si nemyslím, že by bylo dobré všechny kočky chovat jen v bytech, domech, bez možnosti volného pohybu venku. Mimo jiné hrají roli v redukci populace myší a kdyby tento predátor úplně vypadl, nebylo by to dobré.
Nevím proč ji nechytí, starosta to rozeslal, aby se o ní lidi dověděli. Nejspíš se dá chytit špatně a to místo je hodně moc frekventovaný. Když jí budou honit, naženou ji pod kamion.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.11.2025, 11:28:15
Ne, že by to bylo vždycky tak jednoduché. U nás se v Plzni a okolí odchytává vipet od konce srpna neúspěšně. Poslední zpráva je, že se potuluje po okolních vesnicích, ale dost intenzivně se vyhýbá lidem.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.11.2025, 13:40:43
Ni s některými psi je to těžký… a vipet není úplně pomalý zvíře…to mě ani nenapadlo, že ještě není doma a zima na krku… já bych se jako panička zbláznila, jakej bych o něj měla strach, to ani nevím, jestli bych dokázala uspokojivě fungovat.