Já jsem se radši nedívala, bylo mi jasný, že by se mi chtělo zvracet.
No takže nemůžu soudit - ale třeba právě to, že to uvedou v televizi a ty nány se nějakým způsobem odkopaly , aspoń trošku povede k tomu, že jim důvěřivců ubude?
Já jsem se radši nedívala, bylo mi jasný, že by se mi chtělo zvracet.
No takže nemůžu soudit - ale třeba právě to, že to uvedou v televizi a ty nány se nějakým způsobem odkopaly , aspoń trošku povede k tomu, že jim důvěřivců ubude?
Obávám se. že ne. Naopak se na to chytnou - to je přece perfektní, že se nemusí venčit, že jim stačí zahrada. A v nejhorším plína. Nějaké vycházky, výchova, společné zážitky… nic.
Aha - tak já doufala, že tam redakce dá nějakou reakci, že tohle je hnus a špatně a špinavej kšeft se psama. 😲☹️
Mně se hrubě nelíbilo opakované prohlášení nějaký tý veterinářky (?) z SVS (?), že ti psi trpí poruchami chování. Ne, oni se chovají naprosto přirozeně, to, že se to nehodí lidem do krámu, přeci kua neznamená, že jsou narušení… Obzvlášť, když je vytáhnou do jim naprosto neznámého a stresového prostředí.
Zrzavci:Aha - tak já doufala, že tam redakce dá nějakou reakci, že tohle je hnus a špatně a špinavej kšeft se psama. 😲☹️
Já to neviděla, tak se nemůžu vyjádřit.
Teda viděla, asi 2 minuty a šla něco dělat.
Tak to je taky prohlášení teda. Zas na druhou stranu……… pokud by to vedlo k tomu, že si lidé řeknou - psa odtama ne, tak snad i lepší?
Jak se k tomu stavěla ta redakce?
Je to blbý na obě strany…pro lidi, kteří chtějí pomoct pejskovi a představují si, že budou mít normálního psa a pro psy, pro které je stres žít s člověkem.
Jako chápu, že lidi chtějí pomáhat a možná by jejich finanční pomoc měla smysl, kdyby se dostala do rukou někoho, kdo z toho opravdu koupí těm psům nějaký granule nebo přispěje na nějaké kastrační programy, což si opravdu nemyslím, že dotyčné s vybranými penězi dělají.
Je mi fakt těžce na blití z lidí (obecně, nejen “dámy” účinkující v reportáži), kteří mají žaludek na to, aby se živili na tom, že někdo má soucit a je ochotný finančně pomoci.
Já se upřímně divím té majitelce Sisi, že si dovolí lézt do televize a kňourat tam, že jim dvakrát utekla. 🤣
Ke Karlu Bobálovi chovám hlubokou úctu, ale ty otevřený dveře od cvingru a fena přímo před nima - to ve mě taky nevzbuzuje moc velkou důvěru. Stačila by pikosekunda a neudělal by nikdo nic. 🤐
Jinak asi nic novýho. Že je to byznys víme všichni, ale zájemce to stejně nezajímá a silně pochybuju, že reportáž něco změní.
impact:Já se upřímně divím té majitelce Sisi, že si dovolí lézt do televize a kňourat tam, že jim dvakrát utekla. 🤣
Ke Karlu Bobálovi chovám hlubokou úctu, ale ty otevřený dveře od cvingru a fena přímo před nima - to ve mě taky nevzbuzuje moc velkou důvěru. Stačila by pikosekunda a neudělal by nikdo nic. 🤐
Jinak asi nic novýho. Že je to byznys víme všichni, ale zájemce to stejně nezajímá a silně pochybuju, že reportáž něco změní.
Tak já si taky myslím, že to nic nezmění a byznys pojede dál. Pro někoho je vzít si takového psa snad jakýsi životní poslání, za který by měli být obdivovaní. Některé ženské mně prostě připadají úplně pošahané, když to tak na FB občas čtu.
To je jak s množkama. Můžete na to stokrát upozorňovat… Baba z Odrovic jakou měla mediální masírku a stejně si pořídí koně. A tak dále. Nepamatuju snad jedinou reportáž, která by fakt něco takovýho dokázala změnit a když to řeknu hnusně, tak ty lidi akorát plýtvají svojí energií. Ta mašinérie je tak rozjetá, že to podle mě nezastaví ani to, když je budou tepat na hranicích. Max pomůžou tomu, aby teda bylo vše papírově v pořádku.
impact:To je jak s množkama. Můžete na to stokrát upozorňovat… Baba z Odrovic jakou měla mediální masírku a stejně si pořídí koně. A tak dále. Nepamatuju snad jedinou reportáž, která by fakt něco takovýho dokázala změnit a když to řeknu hnusně, tak ty lidi akorát plýtvají svojí energií. Ta mašinérie je tak rozjetá, že to podle mě nezastaví ani to, když je budou tepat na hranicích. Max pomůžou tomu, aby teda bylo vše papírově v pořádku.
Presne tak. Maximalne si ti lide, kteri uz o problematice neco vedi, utvrdi svuj nazor. Ale s vetsinou to nehne - proste videj chudacka pejska a maj zatmino v mozku ☹️
Prikladem znama. Mela sve dva psy, vcelku pohodare, trochu rozmazlence, ale v dobrym. A nutne se zamilovala do rumunskyho psa a aby toho nebylo malo, rovnou do dvou. Jedno “asilabrador” druhy vorech par excellance.
Poslala mi tehda video, pry co si myslim o povaze … rekla jsme ji, ze podle dvouvterinoveho zaberu na kterem ten pes (labuna) byl, bych rekla, ze je zlutej a lezi. Prej hahaha …
Dovezla sem oba, za prachy, za ktery by mela papirovy stene. Vorech 25 kg strachu, odmital byt jen vylezt z boudy, panika, krec, hysterak z voditka, obojku, vseho. Posr… a pochc… strachy. Jela jsme tam, ukazat ji co s tim. Pes nastesti mladej, vcelku ucenlivej, takze rychle chape a bude (pri nejak nastavenych pravidlech) fungovat. Jen teda zazivani ma uplne naprd.
Labuna dorazil o 14 dni pozdeji. Zdravotne zadna slava, zhnisanou nohu chvili vypadalo ze budou snad muset amputovat, nakonec zabral nejakej desnej driak atb. A povahove … no, on v tom nekde davno probehl ocividne nejakej pastevec, takze z pohodove labunky je pes s nazorem …
Ja tomu rikam “rumunske kinder surprise”
Tak prej zákaz množíren a tak
Jsem to četla v tramvaji. A říkala si jen hahaha.
Podle mě to byla zkratka, protože delší vysvětlování by moc lidí nepochopilo, ale termínu porucha chování rozumí.
Pojede to dál, protože byznys je byznys. A na srdcervoucí pohádku se vždycky někdo chytne.
Arosek:Presne tak. Maximalne si ti lide, kteri uz o problematice neco vedi, utvrdi svuj nazor. Ale s vetsinou to nehne - proste videj chudacka pejska a maj zatmino v mozku ☹️
Prikladem znama. Mela sve dva psy, vcelku pohodare, trochu rozmazlence, ale v dobrym. A nutne se zamilovala do rumunskyho psa a aby toho nebylo malo, rovnou do dvou. Jedno “asilabrador” druhy vorech par excellance.
Poslala mi tehda video, pry co si myslim o povaze … rekla jsme ji, ze podle dvouvterinoveho zaberu na kterem ten pes (labuna) byl, bych rekla, ze je zlutej a lezi. Prej hahaha …
Dovezla sem oba, za prachy, za ktery by mela papirovy stene. Vorech 25 kg strachu, odmital byt jen vylezt z boudy, panika, krec, hysterak z voditka, obojku, vseho. Posr… a pochc… strachy. Jela jsme tam, ukazat ji co s tim. Pes nastesti mladej, vcelku ucenlivej, takze rychle chape a bude (pri nejak nastavenych pravidlech) fungovat. Jen teda zazivani ma uplne naprd.
Labuna dorazil o 14 dni pozdeji. Zdravotne zadna slava, zhnisanou nohu chvili vypadalo ze budou snad muset amputovat, nakonec zabral nejakej desnej driak atb. A povahove … no, on v tom nekde davno probehl ocividne nejakej pastevec, takze z pohodove labunky je pes s nazorem …
Ja tomu rikam “rumunske kinder surprise”
Panebože, ani zadarmo ne, když už adopce, to si radši vezmu nějakýho zdejšího dědouše, který začal být na obtíž. A i papírovej se dá sehnat občas. Jinak to tažení proti PP psům v poslední době od některých lidí je taky napřesdržku. Já prostě už ve svým věku radši papírovýho psa s určitou povahou, než takový překvapení.
Jinak to tažení proti PP psům v poslední době od některých lidí je taky napřesdržku.
Jen tak na okraj. Já třeba mám problém doporučovat psy s PP už jen proto, že tam není od chovatelů adekvátní odezva. Člověk neustále propaguje psy s PP a když pak má nějaký chovatel nasdílet psa z útulku, tak děsnej problém…
Samozřejmě ne všichni, ale obecně to takto vnímám a setkávám se s tím stále dokola .
a když pak má nějaký chovatel nasdílet psa z útulku, tak děsnej problém…
tohle si od maďarů pamatuju z dávných dob taky, dost mě to štvalo, tak jsem tam pak přestala chodit.
impact:Jinak to tažení proti PP psům v poslední době od některých lidí je taky napřesdržku.
Jen tak na okraj. Já třeba mám problém doporučovat psy s PP už jen proto, že tam není od chovatelů adekvátní odezva. Člověk neustále propaguje psy s PP a když pak má nějaký chovatel nasdílet psa z útulku, tak děsnej problém…
Samozřejmě ne všichni, ale obecně to takto vnímám a setkávám se s tím stále dokola .
Tak já s tím problém nemám, sdílím úplně běžně. Hlavně teda retrívry, to se přiznám, protože primárně mi jde o ně, ale pokud mě nějaký pejsek chytne za srdíčko, tak taky. Nesdílím bezhlavě všechno, protože takový profily, jak už mám zkušenost, lidi po čase přestanou sledovat. Ale dost často se teď setkávám s tím, že u videí nebo příspěvků se štěňaty chovatelů s PP se objeví nějaká ženská, která začne dost nevybíravě sprostě chovateli nadávat do množek. A přitom jsou to většinou vrhy A a ještě vymazlený doma na gauči. Je to o lidech. A pokud prostě nechci psa z útulku, tak mně sprostý nadávky nedonutí, tak to je.
Já tedy teď sociální sítě extrémně omezila…ale sledovala jsem už dřív, že určitá sorta lidí už odsuzuje chovatele s PP taky jako množky (bez ohledu na nějaký individuální pohled), protože v útulcích je psů a koček bez domova až až a cokoliv, co se “produkuje” nad rámec těch psů co hledají domov jsou množky a hotovo a nemá se kupovat ani zvíře s PP. Jen útulek nebo nic.