Nighta jsme dovezli v roce 2014. Vím, že s tím vetka bojovala, někde to zjišťovala, ale to španělské předčíslí (tedy písmena) tam nějak dostala. Prostě dožil se španělským pasem (a projeli jsme s ním i do Británie - a tam hlídají kdeco)
Ale tak já nevidím nejmenší problém v tom, jestli má pes pas český, slovenský, španělský a nebo norský. Hlavně, že ho má. Tak proč by na něj neprojel kde co. 🙂
Tak jsem to našla, pet pas je jednotný pro celou EU, vetkom je čistě česká databáze pasů, takže to jen dopadlo jako vždycky, jestli tam blbne zadávání pasů z jiných EU států.
Sice to feně k ničemu není, ale je to prostě holý fakt, že měl někdo včas odhalit, že z téhle mazlík na gauč nebude. Mělo by to být ponaučení pro budoucí dovozy.
Ta fena chce prostě domů. Tak ať ji naloží a odvezou, kde ji sebraly. Už to tu přece jednou bylo. Jen nevím, jak to dopadlo. Spásu světa ať nechají na pánubohu.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 29.11.2025, 15:31:42
No jasně. Já mám mladou import z Polska, jejich PetPas vypadá skoro stejně. Vystavoval se kvůli vzteklině a vývozu, ostatní očkování bylo v jejich “národním” očkováku - ta mi můj doktor přepsal a potvrdil do PetPasu a vesele fungujeme, vše je platné.
No jasně. Já mám mladou import z Polska, jejich PetPas vypadá skoro stejně. Vystavoval se kvůli vzteklině a vývozu, ostatní očkování bylo v jejich “národním” očkováku - ta mi můj doktor přepsal a potvrdil do PetPasu a vesele fungujeme, vše je platné.
Jojo, my našim slovačiskům taky pasy většinou nepředěláváme (pokud to není druhá adopce a není tam vepsaná první adopční rodina a nebo pokud nemá někdo blbej nápad napsat jméno psa nahoru na petpas, což mě extrémně rozčiluje 🤣) a normálně s ním fungují. Je to mezinárodní dokument a je registrovaný v zemí původu. Takže cajk.
já tomu rozumím - ale opravdu mám pocit, že tenkrát ten cizí pas do té databáze dostala. Protože jásala, že se to povedlo. Nutné to není… a asi se jí zapomenu zeptat, neb doufám, že se tam brzy nebudeme muset vydat
Ta fena chce prostě domů. Tak ať ji naloží a odvezou, kde ji sebraly. Už to tu přece jednou bylo. Jen nevím, jak to dopadlo. Spásu světa ať nechají na pánubohu.
Přesně tak, takovou měli vykastrovat a včas poznat, že to mazlík nebude, a vypustit ji zpět do lokality, kde ji sebrali.
Teď, po tom humbuku, to už asi nikdo neudělá. A kdo by to zaplatil? Někdo by ji musel naložit, odvézt a mít koule na to, aby ji vypustil.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 29.11.2025, 04:14:35
Asi se opravdu pohybuju uplne v jine bubline. ALe me zkratka nejakym omezenim pri prevozu ze zahranici nikdo klacky pod nohy moc hazet nebude😂 Rozhodne nevidim duvod, proc to nezavest pro bezpapiraky a jako argument uvest, ze by se to tykalo i papiraku vlastne 😂Neberte to osobne.
(Ne)preregistraci zahranicnich psu, majitelstvi - resime snad ob tyden na sport zkouskach, pri uchovnovani, pri prodeji po celem svete. Velmi casto psy i majitele dohledavam na netu, resime to s databazi cmku, resi se to i s jinymy svazy ve svete - uznavani zkousek do chovu, vydavani PP pod ruznymi svazy, ktere se vzajemne uznavaji atd. Registrace bezpapiraku funguje uz roky ve sport kynologii.
Jo, zanadavame si, ale nikdo se nad tim uz ani nepozastavuje. Ty fujky FCI PP FCI maji za sebou hodne byrokracie a -evidence. Neni to dokonale, ale jsme zvykly 🙂 a nezaciname tim -to nejde, to nebude fugovat, tak radsi se nebude delat nic
Byznys s bezpapirakama, tyhle dovozy a sbirky - to je normalne seda ekonomika obrovskeho vyznamu naprosto bez pravidel, zalozena na vydirani lidi s dpbrym srdcem. Bych zrusila vsechny zajmove spolky a trvala bych na pravidlech pro podnikani pro ne. Odvody, dane, ucetni evidence ( vcetne tech psu, co dovezou 🙂 -povinne, ne dobrovolne. Poctive to zase tak nezkrisne a oddeli se tak zrno od plev.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.12.2025, 12:46:43
Hlavně vyhřívaná psí bouda je totální nesmysl, buď je ten pes stavěný na to, aby byl venku a pak mu v našich mírných zimách stačí normální zateplená bouda a nebo na to stavěný není a pak má být doma, protože fakt nebude celou dobu venku trávit zalezlý v boudě.
Tak jsem to našla, pet pas je jednotný pro celou EU, vetkom je čistě česká databáze pasů, takže to jen dopadlo jako vždycky, jestli tam blbne zadávání pasů z jiných EU států.
Ptala jsem se na to vetky a opravdu tam nejde nacpat nic jinýho než CZ. Prej to zrovna před pár dny řešila, aj volala na Vetkom a databáze to prostě nepodporuje.
Jestli se tu zjeví Xerxová - zkoušela jste petpas v databázi vyhledat, prosím? By mě zajímalo, co to ukazuje.
Ptala jsem se na to vetky a opravdu tam nejde nacpat nic jinýho než CZ. Prej to zrovna před pár dny řešila, aj volala na Vetkom a databáze to prostě nepodporuje.
Jestli se tu zjeví Xerxová - zkoušela jste petpas v databázi vyhledat, prosím? By mě zajímalo, co to ukazuje.
nezkoušela - vůbec mě to nenapadlo. Ani nevím, jestli se z databáze mažou… nebo zůstávají.
Pasaporte para Animales de Compaňía a číslo bylo ES 08 0542348
Nechci jí hájit, ale lidé denně zabijí nespočetné množství vepřů, skotu a dalších zvířat. Úplně si nemyslím, že je to pro dotyčná zvířata nějaký skvělý zážitek, obzvlášť když jsou hnána tyčemi a dalšími nástroji na porážku, kterou cítí, a potrestán není nikdo, bere se to jako samozřejmost. Tak se mi zdá trest docela velký.