Tak to je strašný teda, vždyť je odsoudili k smrti. No, popravdě jsem nikdy nepochopila, co se na Dubaji lidem může líbit, já bych tam žít nemohla. Chápu, neplatit daně bych chtěla asi taky, ale život tam musí být nuda.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.03.2026, 08:51:55
Hele co vím, tak toto není zatím rozhodnuto, buď to budou jen velký socky jako bf a nebo to budou všechny platformy kde lze diskutovat, což by se tě týkalo taky.
To si teda vůbec neumím představit, že bych svoje psy, kteří mi důvěřují, uvázala někde u lampy a odletěla pryč…to bych se svým svědomím nemohla žít.
Já bych tam asi zůstala. Co se tam, ještě víc může pos.at? Pro mě je pes jak dvouleté děcko, to bych přece taky nenechala uvázané u lampy. Že je nechtějí vzít do letadla, to i chápu, ale do busu nebo do auta?
Na Ukrajině taky zůstalo spousta psů a koček, ono když jde o život, jsou holt jiný priority. A navíc sociální vrstva v Dubaji je taky všelijaká.
No právě, to jsou samí bohatí lidi, ti na to přece mají zaplatit si cestu svýho miláčka. Ale spíš jsou to snobi, kterým na zvířeti nezáleží a mají ho jen jako doplněk k image.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.03.2026, 11:56:13
Já to vím - však jsem si tam taky poslala humanitární pomoc- sehnala jsem zdravotnický potřeby, kapačky, léky od našeho veta, žrádlo a přifařila to k dalšímu transportu. Jenže pro mě je rozdíl Ukrajina, kde lidi žili, prostě žili normálně a Dubaj a přistěhovalci užívající si luxusu, který při prvním prdnutí berou hromadně kramle
Já bych tam asi zůstala. Co se tam, ještě víc může pos.at? Pro mě je pes jak dvouleté děcko, to bych přece taky nenechala uvázané u lampy. Že je nechtějí vzít do letadla, to i chápu, ale do busu nebo do auta?
Jako já tu situaci v televizi sleduju…dokonce mám i zprávy od známých, kteří v Dubaji momentálně jsou…jo ano, bouchá to tam, ale zatím je to tam více méně v klidu…takže na jednu stranu chápu snahu lidí odletět do bezpečí svých rodných vlastí, na druhou stranu situace v Dubaji momentálně dle mého není tak kritická, abych čtyřnohého člena rodiny uvázala u lampy a nechala svému osudu…resp.dokonce s vědomím, že se ho nikdo neujme a že u tý lampy pojde žízní a hlady…
Tohle nepochopím…já mám dodnes noční můry a brečím po Jessince, neboť z mého pohledu jsem zklamala její důvěru a to už je to 5 let a madam má milující rodinu, kde se má jako prasátko v žitě…to, že bych psa takhle někde nechala svému osudu, tak to bych asi opravdu nemohla žít sama se sebou…fuj, no ani si to nechci představovat…třeba za situace nějaké vynucené evakuace bez domácích zvířat…to doufám, že se něčeho takovýho nikdy nedožiju…to by mě museli opravdu odvléct násilím…
Jako já když se k nám přikoupili dva koně, tak jsem přikoupila hengr. I u vidiny toho, co se na UA děje. Pokud by někdy něco, jede celý ansámbl se mnou (pokud by si je neodvezli majitelé samozřejmě). Teda… zatím potřebuju ještě aspoň jednoho řidiče 😀
Víte, poslední dobou co to je s Bambů dva kroky dopředu a dva zpátky, hodně přemýšlím o tom co ti lidé mají (nebo nemají), proč je pro ně tohle rozhodnutí tak lehké. Já sem tam bojuju sama se sebou (a občas i s okolím), protože to prostě nechci vzdát. Hodně jsem teď slyšela, jak mě někdo obdivuje a jak mě chválí za péči o ni. Ale já nestojím o pochvalné poplácání po rameni a slova obdivu. Sama sebe občas nechápu, co všechno jsem schopná udělat, aby ona mohla fungovat. Proč prostě neřeknu, že už to stačilo ( vzhledem k tomu co máme v poslední době za sebou ) a neukončím to…. Je to pocit obrovské zodpovědnosti nebo jen strach ze selhání, že jsem to vzdala, zradila ji? Netuším. Proč tohle někteří lidé mají v hlavě až dost a jiní to prostě berou levou zadní,mám to na háku “ Je to jen zvíře, věc ( obtěžující věc).” Netuším.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.03.2026, 12:37:37
Tak ono zrovna z Dubaje busem nebo autem nikam moc neutečete. Ale prostě nechápu, že je třeba alespoň nenechají volně, aby ti psi měli šanci se o sebe nějak postarat.
Tak ono zrovna z Dubaje busem nebo autem nikam moc neutečete. Ale prostě nechápu, že je třeba alespoň nenechají volně, aby ti psi měli šanci se o sebe nějak postarat.
Tak četla jsem na FB nabídky cestovek nebo soukromých osob na odvoz autem nebo busem do nejbližších bezpečnějších zemí, tak proto to zmiňuju. Možná když jsou ty lety plný, tak se využívá i toto.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.03.2026, 22:43:04
Hele, já, kdybych fakt musela opustit psa, tak ho utratím. Než aby chcípl u lampy, než bych riskovala, co všechno se mu může stát, tak mu bezbolestně ukončím život. To je to poslední, co pro něj můžu udělat.