Nekončí, jen se stěhuje. A to má zakaz chovu psů. A doporučuju přečíst ten odstavec o tom jak mu vrátili zabavené psy a zdůvodnění. Naše republika v praxi na blití.
Jo, četla jsem, zima prý pominula.
Hrozím se toho, že to stejně dopadne s Odrovákama, kteří si teď v dočaskách hoví na gauči, jsou dostatečně vykrmení a bez kožních nemocí. Zkusím sem zkopírovat fotky.
Ale alespoň něco vtipného. Baví mě na FB tyhle stránky, zaměstnávají fakt super cool člověka na sociální sítě. A protože zrovna je tam psí příspěvek, tak snad se vám to otevře a dozvíte se co je to KPZ 😀
Ale tak to je dobrý zákon, to mě překvapuje 🙂 Tak to je fajn. Pak na něj páky nějaké jsou, ale kdo si vezme psy a kdo bude platit to ustájení…
Nejspíš by si je útulky rozebraly, ale s takovými psy je problém. Musí být drženi zvlášť, nemůže je venčit každej a nikdo je nechce. Zaplatí to obec, takže vlastně my všichni.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.03.2026, 11:19:42
jsem přesvědčená, že obec to platit nechce. Zejména proto, že na to nemá vyčleněné prostředky. Ono platit za umístění a indivindy péči grupy psů není žádná legrace.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 11:51:36
Obec to platit musí ze zákona, jde i o to, že on maří rozhodnutí soudu, policie by měla psy odebrat a předat obci a jeho za maření natvrdo zavřít. Jenže to by se stalo v právním státě a ne v tom našem banánistánu.
No a proto se obce a nadřízené správní orgány k tomu odebírání zvířat moc nemají, právě proto, že nemají prostředky na to, pak to živit. Ze zákona povinnost mají, ale když nerozhodnou o odebrání, tak jim nevzniká, to je jednoduché. Proto se neodebírá. Policie hádám spolupracuje prostě s obcí a musí mít k tomu asi také od někoho rozhodnutí. Asi by musel rozhodnout správní soud, ale to by se muselo nejprve proklepat přes ty obce a další správní nadřízené celky přes všechna odvolání, a to asi nehrozí, to by po tom někdo musel skákat.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 15:23:53
Soud už rozhodl a policie má konat když odsouzený rozhodnutí soudu nedbá. Nevím, co vám na tom pořád není jasné. Policie má psy odebrat, předat obci a toho chlapa zavřít do vězení.
Ale alespoň něco vtipného. Baví mě na FB tyhle stránky, zaměstnávají fakt super cool člověka na sociální sítě. A protože zrovna je tam psí příspěvek, tak snad se vám to otevře a dozvíte se co je to KPZ 😀