Třeba je to tam normální, já tohle zažila v devadesátkách v jižní Francii normálně ve městě, v 7 ráno všichni vypustili psy do ulic, byli jsme v ulicích jen my a asi milion psů 🙂 Do hodiny psi zmizeli, se psi vrátili domů, co jsem viděla posedávali přede dveřma než jim někdo otevřel.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.04.2026, 10:47:34
No já byla nedávno v Arles a bydlely jsme s dcerou v této uličce. Nemají tam v celém Arles kontejnery, že se tam nevejdou a v ulicích sem tam odpadkový koš. Domácí odpad se dává v pytlích večer před dům a ráno v 5.30h ho odevšad odvážejí a chvíli po nich jedou další chlapi v 6h a proudem vody ty ulice splachují, aby tam nesmrděla třeba psí moč nebo spláchnou i bobka, protože jich tam je poměrně hodně těch psů. Na každém rohu pejsánek na vodítku. Je tam krásně čisto v těch uličkách.
Ve Španělsku, na Lanzarotte konkrétně říkala holka, když jde někdo se psem, má v druhé ruce láhev s vodou a jak se pes vyčůrá, tak to hned spláchnou vodou z láhve. To bych zavedla u nás….a začnu u sebe, schválně, jak budou našinci valit oči 😁 tak zítra 🐕
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 07.04.2026, 16:53:59
když jde někdo se psem, má v druhé ruce láhev s vodou a jak se pes vyčůrá, tak to hned spláchnou vodou z láhve. To bych zavedla u nás…
Pro tohle jsem všema deseti…já teda psu nedovoluju občůrávat baráky a podobně, ale když vidím jen u mamky na sídlišti, jak jsou baráky obchcaný…děs a běs…
Co si teda dost dobře neumím představit…třeba v parku, kde můj pes označkuje xy stromů…no to nevím, jestli by jedna lahev s vodou nebyla málo…a dočepovat není kde…
ve Španělsku je to ze zákona už dva roky - pes nesmí močit na žádné stavby - a když, musí majitel ihned vše spláchnout vodou. Mají vysoké pokuty a plní tím solidně městské pokladny. Skoro všichni tam psy venčí s lahví vody v ruce. Hodně jsem to zjišťovala, když jsme loni byli ve Španělsku s Yodou.