Gratuluji!
jinak -pejskarsky svet je fakt maly…Do Zlosyne jezdim na obrany a rozhodci znam taky docela dobre ze sportovky 😀
..jo jo, ta jedna rozhodčí je pověstné těžkými parkury..jinak my dneska 83 a 84 bodů, složené obě zkoušky na VD, jinak 8.a 9. z 12ti..jsem ráda, že jsem nezabloudila a že už začíná do těch parkurů trochu pronikat, nicméně jsem nasekala pár hrubých chyb..Kelišův projev se jedné i druhé rozhodčí moc líbil…byla tam s námi i moje trenérka, pravila, že je na nás moc pyšná a že je to jen o tom, že se musím prostě vychodit…
Gratuluju. Ano. A najít si v tom při prohlídce nějaký systém, na co se víc soustředit.
Diky…přesně tak
Za dnešek máme dvakrát dobře (70 a 79) bodů. Takže zatím nejhorší zkoušky.
Bonnie vkládala cviky (např. sednutí při obratu za chůze, při odložení změnila polohu těsně před tím, než jsem se po návratu přiřadila, i když si to uvědomila a hned se sama opravila…).
Mistrovský kus vloženého cviku bylo po dalším odložení přiřazení k noze - když mě dobíhala, udělala před přiřazením k noze za mnou otočku o 360 stupňů… Vsadím se, že to rozhodčí ještě neviděla 😂
Při prvním parkuru čuchla k misce se žrádlem, ani jsem si nevšimla, jen toho, že najednou zaostala. Tak jsem ji přivolala znovu k noze, radostným tónem, protože jsem si myslela, že se začala vléci kvůli nezájmu. Až moc radostným, protože vystřelila a byla z toho další chyba.
A jak jsme se bavili o tom, že má být pro RO klid. On hluk nevadí, když je od začátku. Ale když v malé hale, kde se zvuk rozlíhá, začnou lidi hlučet u posledních cviků (na potvoru byly nejblíž lidem)… Bonnie byla překvapená, jednou si překvapením sedla (hluk začal, když jsme byly v jediném rohu, kde nebylo na lidi vidět), další cvik byl hned u lidí a tam zase při chůzi zastavila a čuměla na ně. Stálo nás to 15 bodů.
Zapisovatelka to pak sama komentovala, že to lidi přehnali, že měla chuť zapískat.
A čas jsme měly přes 4 minuty, normálně by to byla nesložená zkouška. A to jsem měla pocit, že nám to odsejpá, čas mě překvapil. Ale bylo nás víc, tak se limit posunul. Trojkaři před námi měli to samé, sotva stíhali limit.
Začali jsme s hodinovým zpožděním a ten první náš parkur zpoždění prohloubil. Bylo nereálné, abych stihla poslední autobus. Tak mně jedna rozhodčí navrhla, že bychom mohly druhý parkur začít první. Myslela jsem si, že jsem to neodsouhlasila, stačila jsem si najít odvoz na vlak - úspěšně. A za rozhodčí, která měla na starost druhý parkur, jsem ani nebyla.
Druhý parkur jsme ale i tak začaly první. Překvapení. Zrovna jsem venčila, když na mě volali. Takže jsem jen sundala oběma bundy a šly jsme bez rozcvičení.
Na misku se žrádlem jsem si dala pozor, obešla jsem ji co nejdál to šlo. Tím jsme se více přiblížily k misce s oslintanou hračkou, kterou jsem chybně nepovažovala za hrozbu. Nu co, vše je jednou prvně 😂 Chvíli jsem si myslela, že se Bonnie pokusí strhnout kryt, to by bylo na diskvalifikaci.
Ten popis zní hrozně. Ale Bonnie šla jinak fakt pěkně. Jsem trochu zklamaná, ale nemám z toho špatný pocit. I rozhodčí nás chválila, že se jí to líbilo. Takové zbytečné chyby, vložené vlastní cviky.
PS: V 10 autem na vlak, vlak, 5,5 km pěšky, zpátky 5,5 km pěšky, vlak, autobus, 2,5 km pěšky už za tmy (asfalt, pole), déšť, před chvílí jsme přišly. Nedá se to. Jsme obě utahané. Lepší spát na místě, pokud je kde.
…klobouk dolů, ty dvojky už jsou sakra těžký…prostě máte velmi kreativní fenku…a jste fakticky dost dobrý, takhle se harcovat na akci…včera jedné ze závodnic zvonil velkou část chůze po parkuru v kapse mobil…mně překvapilo velké zrcadlo na stěně, motýl to neřešil…jo misky, ty mně stály 10 bodů neb jsme třikrát mou vinou neprotnuli, ač při prohlídce jsem šla dobře, na ostro jsem to popletla...
Osmičku jsme naštěstí neměly.
Od jedničky mohou být slalomy, osmičky…, s rušivkami. V jedničce obvykle granule, hračka, ve dvojce i lepší pamlsky. Přiznám se, že tohle jsem vůbec netrénovala. Jednou na intenzivce se Bonnie zastavila u misky s pamlskami. Jinak jsme to měly až při závodech a až do dneška bez ztráty kytičky. Ale musím trénovat i tohle. Myslela jsem, že to dáváme bez potíží. Stejně mě překvapila samovolná změna při odložení, a to když jsem už byla zpátky. To jsem si myslela, že už je za námi. Tak asi ne. Je to jako na kolotoči, občas se objeví něco, o čem jsem byla přesvědčená, že to dáváme v pohodě.
Při nácviku rušivek všechny vždycky bavila Bertička. Automaticky se přesouvala k druhý noze,aby jí to žrádlo snad nepokoušelo😂
…tak včera závody v RO-Z ve Zlosyní…krásný cvičák, obrovský travnatý plac…bylo postaveno najednou několik parkurů, takže když člověk ztratil orientaci, rázem pokračoval na parkuru ve vyšší třídě…zároveň na place souběžně startovaly dva týmy v různých třídách a diváci mohli poměrně dost blízko…to byl tedy velký pokrok oproti sterilním hádám, co jsem zatim zažila…první parkur motýl -2 body a já -10 bodů…druhý parkur motýl bez chyby a já -12 bodů..při vyhlašování mi pravila pani rozhodčí, že se jí chtělo brečet, že jsem to motýlovi takhle pokazila..no on tam vůbec zanechal dojem veliký, bylo mi řečeno od přihlížejicich, že by měl být bodování za dojem který zanechá, že prý se na parkuru nese s hlavou vysoce nesenou a pak když splní kartu, že se pry vždycky vyprsi…no já byla štaktně, ze uz pobalu ale jistě začínam ty parkury chádat..
Gratuluji!
jinak -pejskarsky svet je fakt maly…Do Zlosyne jezdim na obrany a rozhodci znam taky docela dobre ze sportovky 😀
..diky, ale ono tak max k mé blbosti…moc se mi tam líbilo plus ten lesík okolo, louky…a to počasí, fakt tam bylo úžasně…
jj.presne -to okoli je super. Projdu se tam poradne s duchodcema, vovcacek si zatrenuje. Znacka ideal pro me. Jinak musim zastavovat nekde cestou na/z treninku
Tak jsme si dnes také poprvé zkusily RO. Je sakra vidět nedostatek zkušeností a k tomu trochu deformace z jiných sportů, ale v zásadě slušný výsledek, měla bych být spokojená. Navíc rozhodčí naše i druhá přítomná pochválily společný projev a to potěší. RO-Z 78. a 89b.
A přikládám plánky RO-Z - RO-3
..gratuluju k moc pěkným bodům..
Evy, to přijde, nebojte se. Je fajn, že se nemusíte soustředit na Kiliána, víte, že odcvičí to, co mu řeknete. Jste dobří. My v té obecné poslušnosti tak daleko nejsme, madam má svoji hlavu a nebojí se ji použít 🙂
Jde stále o orientaci na parkuru?
Super! Gratuluju Vám k prvním úspěšným zkouškám v RO.
Je fajn, že se nám tu rozrůstá RO základna 🙂
..děkuju..orientace už jakž takž jde, ale občas špatrně přečt u kartu a tak…teď trénujeme na zkoušku OB, to je taková pohoda a balzám na moje nervy..
Uff. Tohle je ale “pěknej” chyták. Těžká rozlišovačka.
Dvě překážky velmi blízko sebe. Místo pro přivolání po prvním skoku (karta 215) je u druhé překážky. Pes ale musí jít na správný skok. Člověk je navíc u karty 215 otočený k překážce zády. Tady to smrdí tím, že pes skočí po první správné překážce i tu u psovoda, která ale patří pro jiný cvik.
Jo, karet je hodně. To se občas asi stane nám všem.
vubec jsem se nechytla, kde je ten chytak 😂tohle asi nebude sport pro me 😂
Minuly tyden mel vovcacek premieru na zavodech v IGP3 - a ja s vovcakem, Po letech s caniky…
Choval se prekvapive dobre 😍 I pres hrubou chybu na odlozeni byl nakonec treti - sel lezet prvni a nevydrzel 😇moc to teda natrenovane nemel - doufala jsem, ze si losnu liche cislo, ze ho neuvarim predem -tak smula. ale dal to nakonec slusne.
…obrovská gratulace vám i vovčáčkovi,je to pašák….