Aktuálně: 2 484 inzerátů • 293 153 diskuzních příspěvků • 21 489 uživatelů

Nemoc slepice

⋮
Buggyra
Buggyra 28.11.2023, 08:12:16 xxx.xxx.198.226

Napadlo mě (napadlo mě, že to může být srostlice jako u nás, ale nechtěla jsem to tu vířit, a pak mě napadlo ještě tohle): když ta srostlice žije v hrtanu, průdušnici… a já ji odčervením zabiju - nemůže způsobit zápal plic? Ta slepice ji vykašle a nebo se ta srostlice nějako vstřebá a nebo se rozloží v plicích a třeba jich část znehodnotí (dají se vlastně plíce po rozkladu nějakého biologického odpadu dokupy? Nebo ta část odumře a nahradí ji nová tkáň? Nebo se to zapouzdří a ta část plic prostě pak už nefunguje, jako když je to zničené u kuřáka a nebo astmatika?) - asi jak to tak v přírodě bývá, může nastat víc možností, že.

⋮
ančovička
ančovička 28.11.2023, 08:35:55 xxx.xxx.243.249
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.11.2023, 08:12:16

Srostlice,Syngamóza,to být může..tedy,nikdy jsem ji u slepic neměla..ale jak píšete,dá se léčit..ale jestli už nejsou nakažené ostatní slepice.. 

⋮
list
list 28.11.2023, 08:55:14 xxx.xxx.170.175
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 28.11.2023, 08:35:55

No, ale pokud se nemýlím, srostlice žije v trachee, takže bych na ni moc nevsázel. 

A Buggyro, jsem přesvědčen, že jako jinou nečistotu v průdušnici ji po odčervení zvíře vykašle. 

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 28.11.2023, 10:25:19 xxx.xxx.72.63
Petra_222:

Kontaktovala jsem jinou veterinarku a jsme objednání na zítra na ráno, tak dam vědět.🍀

Tak jaká docela mě tento případ zajímá.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.11.2023, 10:40:22 xxx.xxx.198.226
list:

No, ale pokud se nemýlím, srostlice žije v trachee, takže bych na ni moc nevsázel. 

A Buggyro, jsem přesvědčen, že jako jinou nečistotu v průdušnici ji po odčervení zvíře vykašle. 

No právě, že žije v trachee. Příznaky jsou dýchání s otevřeným zobákem a sípání/chrčení. Což mi tady na případ tazatelky krásně sedí. Ale nehodlám se plést do případu, spíš mě zajímalo, co se stane při té odúmrti parazita.

A ano, mám za to, že by ji měla slepice vykašlat. Ale když nevykašle všechny? Nebo co když nejdřív scípne ta srostlice, co je přisátá nejníž. Ale to je asi zbytečné filosofování.

⋮
list
list 28.11.2023, 11:35:01 xxx.xxx.170.175
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.11.2023, 10:40:22

No, to je zajímavá úvaha. Ale když něco vdechne člověk, tak taky kašle dokud to není venku, ne? Jako ano, prachové částice, spory plísní a další mikroskopické nečistoty se do plic zcela jistě dostanou a plíce se s tím snaží poprat, ale celej dvojčerv? 🤔

⋮
Buggyra
Buggyra 28.11.2023, 12:42:54 xxx.xxx.198.226

Uměla bych to rozvést, ale navrhuji, že počkáme jak dopadne případ slepičího pacienta, a pak to tu můžeme zaplevelit 🙂

⋮
Petra_222
Petra_222 28.11.2023, 14:19:23 xxx:xxx.fd33:f933

Takže, byla jsem s moji princeznou na veterině a absec z krku stihnul vypadnout,  zůstal tam jen “dolíček” ukázala jsem vet alespoň fotografii a ta stanovila diagnózu jako Trichomonosa, Slepičku jsem umístila do karantény a dostala na 10dnu antibiotika a poté máme přijít na kontrolu, prý se to přenáší sliny a vykaly a je možné, že se to projeví i u zbytku. Nicméně budeme bojovat. Jídlo jsem schovala aby se na nej nedostali vrabci holuby a podobní přenašitelé. Slepička po vypadnutí absesu dýchá normálně,  nadále krásně jí, je aktivní. Na první pohled vypadá v poradku, Dekuji všem a budu Vás nadále informovat 🍀

Obrázek
⋮
kometa
kometa správce
28.11.2023, 16:02:49 xxx.xxx.224.101
Petra_222:

Takže, byla jsem s moji princeznou na veterině a absec z krku stihnul vypadnout,  zůstal tam jen “dolíček” ukázala jsem vet alespoň fotografii a ta stanovila diagnózu jako Trichomonosa, Slepičku jsem umístila do karantény a dostala na 10dnu antibiotika a poté máme přijít na kontrolu, prý se to přenáší sliny a vykaly a je možné, že se to projeví i u zbytku. Nicméně budeme bojovat. Jídlo jsem schovala aby se na nej nedostali vrabci holuby a podobní přenašitelé. Slepička po vypadnutí absesu dýchá normálně,  nadále krásně jí, je aktivní. Na první pohled vypadá v poradku, Dekuji všem a budu Vás nadále informovat 🍀

Obrázek

stanovila diagnózu jako Trichomonosa

To diagnostikovala z fotky? U holubů se. pokud vím, dělá výtěr volete.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.