Někdo tý chytruši nakonec pomohl. Dala jsem to sem spíš pro poučení… Pořád se zachraňuje planeta-příroda a lidi přitom nemají základní povědomí o “přírodě”. Zařadila bych soužití lidí a zvířat v přírodě (i doma), do školní výuky. (ale kdo by to učil, že jo,…. je to marný.
Od bratrance,je myslivecký hospodář,znám řadu případů.kdy přijede ke zraněné zvěři po srážce s autem a oni mu nadávají , když chce zvíře utratit,že ho má odvézt na veterinu a léčit.Když jim řekne,tak já vám ho naložím a na tu veterinu si ho odvezte a taky zaplaťte,tak koukají jak tele na nový vrata.
Na Nový rok jsme sundali srnce (pitomý rachejtle), první, co bylo, že jsem se běžela podívat, jestli nežije, a ujišťovala se, že má chlap v autě sekeru…
Schválně se podívejte také na debatu pod článkem. Přesně je vidět, jak moc jsou už dnes lidé mimo realitu a taky jak správný záměr ZOO, dokáže novinář zneužít k vytvoření pseudosenzace.
Jasně, znizeli. Je to snutný. Teď jsem při žehlení koukala na Chalupáře, vždycky mě fascinuje, jak moc se krajina během krátké doby změnila. Ono je to vidět ve víc filmech co se odehrávají na vsi. Vývoj, ale člověk z něj radost nemá.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.08.2025, 11:45:56
Když vidím zajíce, tak je to na oslavu. Čtyři, pět kousků za rok? Koroptev potkávám jenom v Zoo a jsem jejím adoptivním rodičem. Křečka znám z obrázku, sysla taky ze Zoo (jo, jednou jsem ho viděla na jižní Moravě). Křepelky - možná si jenom namlouvám, ale jejich pět peněz slýchávám z balkónu.