Já se vložím do tmatu a ráda si přečtu názor jak je to s krmenim granulemi? Jestli je dobré střídat značky a příchutě (hovězí, králík, jehněčí..) nebo se držet jedné?
Názor na granule
Asi dobrú 😀
Noviko je ok.
Já, když krmím granulemi, tak to střídám. Zatím žádný můj pes nechtěl jíst pořád to samé.
Trickyvoo:Já, když krmím granulemi, tak to střídám. Zatím žádný můj pes nechtěl jíst pořád to samé.
Děkuji, já si to myslím též, ale zase jsem slyšela názor, že by se granule měnit neměly, když si na ně pes zvykne.
Zkuste, uvidíte jak bude pes reagovat. Vždycky bych ze začátku koupila menší balení, kdyby psovi jiné granule nesedly nebo je nechtěl, ale obecně…to by pes asi nemohl jíst podle tohoto pravidla nic jiného, než celý život ty stejné granule?
Občas se taky stane to, že se změní receptura, výroba a najednou granule nevyhovují…nevím no, já bych to asi takhle striktně nehrotila. Ono je dobré učit psa na pestrou stravu od mala. Já taky krmím převážně granule, ale stejně tak dostává pes občas maso (vařené i syrové), konzervu, vývar, sušené maso (+ mlsky jako uši, krky, kuřecí pařátky,…), jogurty, ovoce, zeleninu… Jediný, co mu nedělá dobře je banán 😀. Občas trénujeme i za kočičí granule.
Teď jsem objednala 2kg Bohemia wild králík a bažant na zkoušku, tak uvidím. Poslední pytel Marpu mu moc nejede, tak mu to chci zkusit změnit a na tréninky jsem vzala Sunday pets pečené kompletní krmivo, protože to vypadá jako pamlsky a Jackovi to hodně chutná.
No a u koček jsem vyzkoušela docela hodně druhů granulí, teď střídám pár značek a příchutí, ale taky jsem natrefila na některé, které absolutně nesedly (a způsobily průjmy), nebo byly odmítány. Vždy přidávám nové granule do původních a sleduju.
Tenurri:Zkuste, uvidíte jak bude pes reagovat. Vždycky bych ze začátku koupila menší balení, kdyby psovi jiné granule nesedly nebo je nechtěl, ale obecně…to by pes asi nemohl jíst podle tohoto pravidla nic jiného, než celý život ty stejné granule?
Občas se taky stane to, že se změní receptura, výroba a najednou granule nevyhovují…nevím no, já bych to asi takhle striktně nehrotila. Ono je dobré učit psa na pestrou stravu od mala. Já taky krmím převážně granule, ale stejně tak dostává pes občas maso (vařené i syrové), konzervu, vývar, sušené maso (+ mlsky jako uši, krky, kuřecí pařátky,…), jogurty, ovoce, zeleninu… Jediný, co mu nedělá dobře je banán 😀. Občas trénujeme i za kočičí granule.
Teď jsem objednala 2kg Bohemia wild králík a bažant na zkoušku, tak uvidím. Poslední pytel Marpu mu moc nejede, tak mu to chci zkusit změnit a na tréninky jsem vzala Sunday pets pečené kompletní krmivo, protože to vypadá jako pamlsky a Jackovi to hodně chutná.
No a u koček jsem vyzkoušela docela hodně druhů granulí, teď střídám pár značek a příchutí, ale taky jsem natrefila na některé, které absolutně nesedly (a způsobily průjmy), nebo byly odmítány. Vždy přidávám nové granule do původních a sleduju.
Prý se nemají granule měnit často, ale po nějaké době. Ale po jaké době ? Jak často měníte?
Psovi teď budu měnit podruhé. První změna proběhla po dokrmeni pytle od chovatelky a teď vlastně po roce psa s tím, že mám doma ještě 7 kilo těch aktuálních. Ja bych je neměnila, kdyby je stále žral s chutí. Stejně tak ale nebudu kupovat každý měsíc jiné. To bude mít smůlu 😂
U koček mám v jednu dobu otevřené vždycky dva pytlíky a v každé misce mají nasypaný jiný druh 😅 (kočky mají nasypáno celý den). Jasně nemá se to údajně, ale obě kočka takhle byly zvyklé už od chovatelky, ta měla několik druhů naráz k dispozici. Problémy jim to nedělá a skutečně si to střídají dle toho na co mají chuť.
Kolega snad pokaždé kupuje fence jiné granule, nebo mu objednávám já 4 různé pytlíky na jeho žádost, pac mám slevu. A fena žádné problémy nemá, krmí takhle celý život protože prostě nežere stejne granule dýl než měsíc. Taky to asi není ideální.
Já krmím masem, takže tyhlety problémy nemám, sežerou všechno. Když jsem krmila jenom granule, tak starší fena taky nechtěla žrát a vymýšlely se různé značky, což vlastně vůbec nepomáhalo. O 180 stupňů se to otočilo s příchodem konkurence. 😀 Sežerou fakt naprosto všechno, i igelit od masa, kdybych ho zapomněla na stole nebo nezavřela odpaďák. 😄
Ariska:Prý se nemají granule měnit často, ale po nějaké době. Ale po jaké době ? Jak často měníte?
OMG. Kdybyste krmila normální stravou nemusíte se ptát. Při debilní granulové monodietě, je značně chudá a omezená mikroflora ve střevech…a pes se pak při sebemenší změně stravy pos. re.
To vám a jiným přijde v pořádku ?
Zdravej pes je takovej, co má v pořádku mj. i ZAŽÍVÁNÍ, což granuláři prostě díky svým reklamou zblblých, nebo duševně líných páníčků zkrátka NEJSOU.
Ony ty “zarucene rady” jak menit grancle postupne, primichavat nove a ubirat stare koluji mezi lidmi uz dlouho. Asi fakt prevence, abyse z toho citlive zazivani nepos…
Jenze treba - kdyz jeste behali brontosauri v preslickovem haji a ja krmila grancle a prevadela treba nove prichozi, tak nejake postupne primichavani proste nefungovalo. Stejne tak kdyz se u Duduna zkouselo, co by tak jako byl ochoten sezrat a neposr. se z toho …
Proste jsem zblbla masirkou odpocitala procenta granuli novych a starych a pes mi ty stare stejne vypreparoval a sezral jen ty nove. Toliko k postupnemu prechazeni 😀
Imho Alenko - u nas se pytliky od masa zrali standartne, dokud jsme nedali na sprchac zamecek 😀 Pac maso nechavam rozmrzat ve vajnliku ve sprchaci a nebozka Meruna si umela otevrit jak soupacky, tak sprchac. A ja pak premyslela nad svou demenci, ze jsem “zase zapomnela vyndat maso” 😀
Jo a naucila to i dcerenku a ta brachu a ten chorvatskou imigrantskou hovnozroutku. Hajzlici jedni 😀
No jejda, do sprcháče neexistuje. 😄 Odpaďák taky musím zavírat ještě do skříňky, Dragouš si ho umí otevřít a během chvilky vypreparuje všechno.
Jj, u nas to same.
Jen teda bonus navic ten sprchac. Ale uz proste automaticky zamykam 😀
Plati ze kdyz neni kocour doma, mysi maji pre. Tak jim to ztezuju co to jde 😀
Já rozmrazuju ve dřezu, tam lidožravá Bess nevyskočí. Odpaďáky jsou ve skříňce, ani trvanlivý mlíko nemůže být postavený na zemi. Tuhle jsem přijela z práce, položila v předsíni na zem dvoukilovej pytlík s jablkama a než jsem si rozepla bunu, už ho táhla ven a stihla jedno jablko šlohnout…
U nas bohuzel do drezu dosahnou. Teda vetsina. A ta se pak rada podeli s nizsi mensinou 😀
Meruna to kdysy vysperkovala. Kam nedosahla, tam si dostrkala zidli.
Jo, ja to rikam furt ze pes kterej premejsli je peklo 😀
Aluška:Já rozmrazuju ve dřezu, tam lidožravá Bess nevyskočí. Odpaďáky jsou ve skříňce, ani trvanlivý mlíko nemůže být postavený na zemi. Tuhle jsem přijela z práce, položila v předsíni na zem dvoukilovej pytlík s jablkama a než jsem si rozepla bunu, už ho táhla ven a stihla jedno jablko šlohnout…
U nás ani neexistuje nic takovýho nechat na kuchyňské lince, hlavně teda pečivo, to všichni cejtí snad na kilometr daleko. Nedávno takhle přišel o 10 rohlíků synův kamarád, myslím, že ty rohlíky tam nebyly ani 5 minut. 😄
jsem objednala 2kg Bohemia wild králík a bažant
jen takova poznamka - tyhle grancle jsou strasne “tezke”. Objemove musim krmit pulku nez u jinych grancli. Taky mi to trvalo, nez jsem na to prisla 😀Maji to mit jako prilohu - a ja krmila maso +plnou KD grancli a divila jsem se, proc mi fena tloustne a kluci, na jinych granclich - ne. Skoro jsem ji zacala lecit 😄
Sarah01:U nás ani neexistuje nic takovýho nechat na kuchyňské lince, hlavně teda pečivo, to všichni cejtí snad na kilometr daleko. Nedávno takhle přišel o 10 rohlíků synův kamarád, myslím, že ty rohlíky tam nebyly ani 5 minut. 😄
Když to tak čtu, tak mě napadlo, že k snídani upeču bábovku a dáme si k ní s pejsama kakajíčko, to už jsme dlouho neměli… jen doufám, že se berňuchovi trefím do chutě. Předevčírem jsme si s Ginou udělaly k snídani míchaný vajíčka a to se teda ofrňoval…. To teda jen k tomu mýmu krmení barfem.
Musím říct, že jsem zvyklá, že moji psi papkají se mnou… ale Maťula to teda bojkotuje. Třeba jeden den mám k večeři těstoviny s vajíčkem a on se může užrat, tak si za týden … poté, co jsem zapomněla rozmrazit maso.. řeknu, že jim k večeři udělám těstoviny s vejcem, když jim to tak chutnalo… no vážení a co myslíte… no ani Pinďa to nežere.
Berňákovi doma přezdíváme “fástfůďák”… kdyby mohl, tak by jedl jen hranolky a hambáčem a jako dezert šlehačkový dort.
Vždycky říkám, že moji současní psi mají na výběr… dostávají maso a mají nasypaný i granule a z těch si jen uzobnou, takže volba je jasná… ale není to tak černobílé… kdyby si opravdu mohli vybrat, tak Ginin top je svíčková s knedlíkem a pečený kuře s bramborovou kaší a Maťula kuřízek s hranclema a kebab.
A k tomu kradení… moje současná psí dvojice nekrade…není to mojí výchovou, prostě nekradou, až na jednu vyjímku… pokud někde v dosahu zapomenu lojový koule pro practvo, tak to maj potom ptáci smůlu… pesani ukradnou a zkonzumují, naštěstí nekupuju ty v síťce, určitě by to sežrali i s tou síťkou. A je to tak atraktivní kořist, že Gina jí nejenže odmítá vydat, ale nevymění jí za nic na světě. Naštěstí to teda není ten typ psa, co konzumuje jen granule a cokoliv jiného pozře, tak je z toho průjem a tak jediná újma je pro mě, protože musím koupit nové koule.
Na kuřízku s hranclema a kebabu není nic špatného - maso, brambory, trocha koření… tu strouhanku s vejcem nepočítám. A něco rostlinného oleje nebo sádla, to je také v podstatě zdravé! 😀
Moji miláčci taky rádi papkají se mnou. Napřed slupnou svý maso a pak se jdou ještě přiživovat na mojem. Včera štrůdlík a kousek toustíku 😀