Znám to z výstav ze zapisování a ty váhy jsou +- stejné.No on ten rozdíl je 30 dkg.
Nechcete řešit husy domácí v drůbeži a ne tady?
Nechcete řešit husy domácí v drůbeži a ne tady?
Znám to z výstav ze zapisování a ty váhy jsou +- stejné.No on ten rozdíl je 30 dkg.
Bože to se toho stalo. Malá odbočka…
Bylo to k AI (konkrétně k určování ptáků) a zda ji stopro věřit.
Lupus4:Nechcete řešit husy domácí v drůbeži a ne tady?
Že jsou na světě jedinci, kteří pořád musí řešit, co má kdo psát, kam to má psát! A zrovna vy se stavíte jako celkem svobodomyslný člověk. A ještě taky pod jakým nickem - ale toho jste se vy asi neúčastnil.
Labutě to mají u nás těžký, zamrzl celý rybník.
Lupus4:Dnes v malém hejnku zvonků i brkoslav (napřed z dálky jsem myslel , že divně velkej dlask, ale pak blíž jasnej brkoš 😉)
Nechci pochybovat….ale, byl to opravdu brkoslav? Překvapuje mě, že se pohyboval v hejnku zvonků. Viděla jsem je u nás, vždycky celé hejno, ve vzduchu vypadali jako hejno špačků v lednu. Pak padli do jabloní a zase se společně zvedli. Jeden zamíchaný mezi zvonky, přijde mi hodně netypické.
Brkoslavy jsem u nás už viděla několikrát a vždycky celé hejno,nikdy nebyl jeden.
Taky jsem uvažovala tímto směrem, ale viděla jsem je u nás jen jednou.
acher:Brkoslavy jsem u nás už viděla několikrát a vždycky celé hejno,nikdy nebyl jeden.
I letos je čekám, byla v okolí velká nadúroda jablek, hodně zůstalo na stromech, mají prostřeno.
U nás také,tak snad se objeví.
U nás celodenně hejno 30ti vrabců polních, 7 koňader, 5 modřinek, 2 babky, 3 kosi, 2 pěnkaváci, hýl, 2 brhlíci, strakapoud, sojka…kolem lítají straky. A pohybuje se tu hejnko asi 7 mlynaříků, a pár stehlíků.
O víkendu jsme pozorovali nálet krahujce, ale útok se mu nezdařil. Máme krmítko na hlohu a to je pro pěvce dobrý úkryt. Krahujec asi deset minut poposedával na plotě a keřích, popocházel i po zemi, ale pak byl vyplašen autem a odletěl.
O nedávném víkendu jsem měla zážitek - šla jsem ráno do kotelny krmit kocoura a na závěsu na okně v kotelně visel krahujec. Chvíli jsme na sebe překvapeně zírali a pak mi prolétl nad hlavou dveřmi ven na svobodu. Letěl normálně a mně vrtá hlavou jak se v té kotelně ocitl. Nikde žádné peří, že by ho tam dovlekl kocour a že by tam sám vlétl dírou pro kocoura … - nechápu.
anonymní:U nás celodenně hejno 30ti vrabců polních, 7 koňader, 5 modřinek, 2 babky, 3 kosi, 2 pěnkaváci, hýl, 2 brhlíci, strakapoud, sojka…kolem lítají straky. A pohybuje se tu hejnko asi 7 mlynaříků, a pár stehlíků.
O víkendu jsme pozorovali nálet krahujce, ale útok se mu nezdařil. Máme krmítko na hlohu a to je pro pěvce dobrý úkryt. Krahujec asi deset minut poposedával na plotě a keřích, popocházel i po zemi, ale pak byl vyplašen autem a odletěl.
O nedávném víkendu jsem měla zážitek - šla jsem ráno do kotelny krmit kocoura a na závěsu na okně v kotelně visel krahujec. Chvíli jsme na sebe překvapeně zírali a pak mi prolétl nad hlavou dveřmi ven na svobodu. Letěl normálně a mně vrtá hlavou jak se v té kotelně ocitl. Nikde žádné peří, že by ho tam dovlekl kocour a že by tam sám vlétl dírou pro kocoura … - nechápu.
Mlynaříky vám závidím. U nás v lese byli celoročně, na každé vycházce během celého roku k vidění, nebo aspoň slyšení. Letos zmizeli a tím pádem se ani na krmítku neobjevují.
Ale mám tu uhelníčky. Ze všech sýkorek jsou nejkrotší a nejdrzejší 🙃
Zároveň jsou uhelníčci agresivní ke svému druhu.
Uhelníček si klidně posvačí vedle stehlíka nebo spolu s modřinkou,
ale jakmile je na stejné větvi další uhelníček, začne mezistromová honička,
která je oba stojí mnohem víc energie, než mohli získat ze sluneč. semínka.
Jeden uhelníček druhého na stejném stromě nesnese.
Včera jsem měl na krmítku rovněž Mlynaříky. Než jsem naběhl s mobilem, byli fuč.
Pro mě, vzácná návštěva.
Mlynaříčci se poslední dobou objevují buďto ve vrbičkách nebo planých růžích poměrně často, ale na krmítku jsem je ještě neviděla.
Až se sem bojím psát 😂, bych zdejší “ornitoložky” nepohoršil. Páč ony to "určitě vědí nejlíp, co já vlastně vidím”.
Tak hlásím zase jen JEDEN ks - Orel mořský nad zamrzající řekou. Počítám, že jestli mrazy ještě pár dnů vydrží, tak se objeví zase kormoráni (v hejnu 😉).
Lupus4:Až se sem bojím psát 😂, bych zdejší “ornitoložky” nepohoršil. Páč ony to "určitě vědí nejlíp, co já vlastně vidím”.
Tak hlásím zase jen JEDEN ks - Orel mořský nad zamrzající řekou. Počítám, že jestli mrazy ještě pár dnů vydrží, tak se objeví zase kormoráni (v hejnu 😉).
https://www.youtube.com/watch?v=eUIq6ETqE_M
Tohle je typické chování brkoslavů. Nedivte se proto, že jsme si dovolily pochybovat.
( P.S. to vaše vyjádření vyznělo poněkud machisticky )
P.S. to vaše vyjádření vyznělo poněkud machisticky )
Ale u Písničky vám to nevadí. viz
Dočetli jsme knihu Vražda v anglické zahradě.
Takové jednoduché čtení pro děti kolem 15 let,
což je průměr IQ zdejšího dámského osazenstva, takže doporučujeme
kometa:P.S. to vaše vyjádření vyznělo poněkud machisticky )
Ale u Písničky vám to nevadí.
Mně to nevadí ani u Lupuse. To byla jen poznámka tak zvaně pod čarou. U Písničky jsem nepostřehla.
P.S. Vy musíte být do Písničky zamilovaná. Co vidíte, když otevřete ledničku ?