29.12.2025, 15:56:12 xxx.xxx.147.163
Co vidíte, když otevřete ledničku ?
Třeba tlačenku, vynikající česnekové provázky nebo krmení pro kocoury.
Co vidíte, když otevřete ledničku ?
Třeba tlačenku, vynikající česnekové provázky nebo krmení pro kocoury.
Já četla orel, mořský had, a ne orel mořský nad něčím, a to jsem se fakt lekla, co za léčivo berete. 😀
u nás je uhelníčků snad víc, než modřinek. Ale většinou se nehoní - popadnou semínko a odletí ho vyklovat na borovici. Spolu s koňadrami třetí běžná sýkorka. A pravidelně nalítává i párek parukářek. Jinak vrabčáci (polní i domácí často pospolu), červenka, kosáci, hrdličky, brhlíci, dva holubi (létají stále jen dva už od jara - přikrmuji i za velkých dešťů v létě… a chodí stále - tudíž nehnízdili), občas dlask, strakapoud, střízlík (ale toho jsem nikdy neviděla na krmítku - max paběrkuje pod ním), králíček… a hledat opadané ořechy si na sousedovic zahradu chodí straky, sojky i vrány šedivky.
Co nemáme, jsou hejna zrnožravců - zvonků, pěnkav, jíkavců, stehlíků, hýlů… zatím nic. Mlynaříci tak jednou za měsíc proletí zahradu - jsou nepřeslechnutelní…
Mně přišli dnes dva šoupálci, ale ne na krmítko, pečlivě vyšetřili starou hrušeň. Brhlíci chodí na krmítko každý rok, šoupálky jsem viděla prvně ( u nás ).