Parvoviroza

Jestli je někdo ochotnej si vzít štěně, jako je na fotkách, a ještě za něj dát peníze, tak je debull a nic jinýho…
Je to skoro 7 let staré.
Dobrý den ,mohu poprosit více informací ?
Děkuji
Dobrý den,mohu poprosit více informací?
20.07.2025, 09:08:18 xxx.xxx.147.163
Po roce a půl se vám anonym nejspíš už neozve.
Dobrý den,můžu se zeptat na názor? Měli jsme teď vrh štěňátek s PP,nový majitele si je odvezli a druhý den nám jedni napsali,že je štěně nemocné, pozitivni na parvovirozu a giardia. Jelikož jsme ještě 2 mimča měli doma, okamžitě jsme se vyděsili a hned je jeli otestovat. Výsledek - naprosto negativní na obojí. Názor vet-u nás se určitě nakazit nemohlo. Nikdo další nic nehlásil. Jaká je pravděpodobnost, že se nakazilo jen jedno štěně a ještě u nás? Údajně nemocné štěně není ani hospitalizováno. Co si o tom myslíte?
Nemám zkušenost. Poslali vám lékařskou zprávu ?
Chtějí nějakou kompenzaci ?

chtěla bych vidět veterinární zprávu.
Lékařskou zprávu poslali, o kompenzaci mluvili,ale zatím nebylo sděleno jakou. Jejich vet má být rodinný známí. Jen upřesňuji - štěně mělo mít v noci průjem, není apatické, nemá teploty, není krev ve stolici, nezvrací. Problém měl začít cca 12 hod od odjetí od nás . Mě prostě přijde zvláštní,že by to chytlo jen 1 z celého vrhu. Doporučili jsme test od jiného výrobce a bylo to pochopeno jako útok.

Anonymní:Lékařskou zprávu poslali, o kompenzaci mluvili,ale zatím nebylo sděleno jakou. Jejich vet má být rodinný známí. Jen upřesňuji - štěně mělo mít v noci průjem, není apatické, nemá teploty, není krev ve stolici, nezvrací. Problém měl začít cca 12 hod od odjetí od nás . Mě prostě přijde zvláštní,že by to chytlo jen 1 z celého vrhu. Doporučili jsme test od jiného výrobce a bylo to pochopeno jako útok.
Připadá mi to účelové.🤔 Uvidíte, jakou kompenzaci budou chtít. Ale já jako chovatel bych to v tomto případě zamítla. Něco jiného by bylo, kdyby byla nakažená všechna štěňata a odcházela s průjmem už od vás.
No, nám to tak taky přijde. Určitě nejsme množírna a nebylo v našem zájmu prodat jakkoliv nemocné štěně. A jsme z celé situace špatní. Zvažujeme,že si budeme stát za svým, že od nás nakežené není a kompenzace nebude. Ale i možnost si pro něj jet, vrátit peníze i údajné náklady za jejich vet a štěně dát do izolace, než jej otestujeme u naší vet. Ale přiznám se,že je mi z toho lidsky zle,co dokážou někteří vymyslet.

lidi jsou svině.
je-li vet nějaký jejich kámoš, trvala bych na vyšetření na klinice vašeho výběru, že tam pojedete spolu a necháte psa otestovat. ono ty antigeny nějakou dobu vydrží, to se nebojte, podíváte se tam spolu na snap-test a podle toho budete pokračovat dál, ne?

jinak průjem u štěněte po odjezdu od chovatele je celkem běžná záležitost, prostě stres. jako samozřejmě nebavíme se o průjmech krvavých a placatých štěňatech, ale prostě přechodně řidší stolici bez dalších příznaků.

Bodlinka:jinak průjem u štěněte po odjezdu od chovatele je celkem běžná záležitost, prostě stres. jako samozřejmě nebavíme se o průjmech krvavých a placatých štěňatech, ale prostě přechodně řidší stolici bez dalších příznaků.
Ano, právě. Moje starší fena takhle po příjezdu domů průjmovala asi 2 týdny a teda nenapadlo by mě, abych zkusila podojit chovatele.

Moji dva barzojí bráchové, když přišli od chovatelky, tak jeden, 2 dny průjem jako hrom, druhý výstavní bobek, a to měli stejné krmení, péči, byli spolu, neprojevovali stres, vypadali šťastný , jenže ten první je citlivka. Dostal Enterozoo gel a pohoda.

Jestli můžu:
Ale i možnost si pro něj jet, vrátit peníze i údajné náklady za jejich vet a štěně dát do izolace, než jej otestujeme u naší vet. Ale přiznám se,že je mi z toho lidsky zle,co dokážou někteří vymyslet.
volila bych tuhle variantu, protože pokud se ti lidé chovají takhle - z mého pohledu podezřele - nechtěla bych, aby tam to štěně bylo, protože bych jim nevěřila, že se o něj budou starat, neudělají si na něm množírnu apod.
Udělala bych to stejně.Je mně to podezdřelé i s tím vetem a jde jim jen o prachy.
Maminka od štěňat je stresař od mala - příjezd domů - průjem, cvičák - těšila se, ale před brankou řídká stolice, výstava - řídká stolice, stříhání - řídká stolice… a myslím si, že děti budou po ní - po včerejším testování 1 z nich - řídká stolice.
Jsme nachystaní si pro štěně jet - pokud jim nevyšlo na nás hodit parvu, co přijde příště? Špatné přezubení nebo špatné DKK? A zároveň tomu to malé stvoření nechci dál vystavovat a nechci si ani představovat, v jakém stresu musí být😢

jooooooooooooooo!!! hurá!!!! myslím, že jste se rozhodli nejlíp, jak to jde. teď jen jednejte obezřetně, aby se nechytli toho, že vám o to štěně jde. Postavte to na tý parvě,nerozporovala bych ji, vůbec, naopak využila toho, s tím, že máte domluveno ošetření na klinice, mají to tam nachystáno….. postaráte se, nechcete, aby s tím měli nějaké potíže a blábláblá. ještě bych jim poradila, že musí hrozně moc - což by museli - vydesinfikovat celý dům, zahradu, že se to tam bude držet a blábláblá. Musíte o to štěně hrát.