Aktuálně: 2 743 inzerátů262 139 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Parvoviroza

Anonymní (neregistrovaný) 22.07.2025, 09:55:19 xxx.xxx.34.4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.07.2025, 09:51:33

Myslíte, že nám ji nebudou chtít prodat zpět?

Zrzavci
Zrzavci 22.07.2025, 10:08:22 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 22.07.2025, 09:55:19

No těžko říct, radši s tím počítat. Takže bych tu jejich parvu použila jako výhodu pro sebe.  Jsem zodpovědný chovatel, chápu, že jsou z toho vyděšení, psa si tedy radši vezmu, poskytnu mu prostředí kliniky, léčbu, aby se o to nemuseli starat oni, protože kdyby třeba zemřelo, bude to pro ně jistě hrozné………………. vrátím peníze, beru štěně a jedu.

Sarah01
Sarah01 22.07.2025, 10:28:18 xxx.xxx.162.253

Po zkušenostech vím moc dobře, jak je těžký vybrat ty správný lidi. Některým chovatelům, kteří mají 5 vrhů do roka, je to jedno, ani vlastně nemůžou budoucí majitele pořádně prověřit. Mně teda na mých odchovech hodně záleží a musím říct, že někdo jen naslibuje a skutek utek. 

impact
impact 22.07.2025, 10:56:24 xxx:xxx.f2da:b801
Anonymní:

Lékařskou zprávu poslali, o kompenzaci mluvili,ale zatím nebylo sděleno jakou. Jejich vet má být rodinný známí.   Jen upřesňuji - štěně mělo mít v noci průjem, není apatické, nemá teploty, není krev ve stolici, nezvrací. Problém měl začít cca 12 hod od odjetí od nás . Mě prostě přijde zvláštní,že by to chytlo jen 1 z celého vrhu. Doporučili jsme test od jiného výrobce a bylo to pochopeno jako útok. 

A ví jejich veterinář, že u krátce očkovaných štěňat ty terénní testy vycházejí na parvu falešně pozitivní? 

Průjem může mít klidně z jídla, bůhví, co mu dali. Na Vašem místě bych trvala na vrácení štěněte, vrátila jim peníze a našla mu jinou rodinu.

Anonymní (neregistrovaný) 22.07.2025, 12:28:31 xxx.xxx.34.4

Tak po dnešní kontrole girdia již nemá a parvo lehce a má ponechat stávající léčbu (léky na průjem + probiotika + něco na infekci střev). Údajně je to známka, že se to podchitilo včas a léčba zabrala 🤮Tel nám majitelé nezvedají a na zprávu, že nás celá situace mrzí a navrhujeme odstoupení od smlouvy, vrácení peněz a štěně si vyzvedneme, přišla odpověď, že od smlouvy odstupovat nechtějí, že si štěně zamilovali a dávají mu nejlepší péči a lásku a odmítají to dále řešit… tak co si tom máme myslet?

Zrzavci
Zrzavci 22.07.2025, 12:52:49 xxx.xxx.226.62

tak co si tom máme myslet?

že prostě lžou, štěně s parvou by bylo, podle mne,  hospitalizované.

Bodlinka
Bodlinka 22.07.2025, 13:38:07 xxx.xxx.153.166

krásná pohádka o tom, jak lze giardii a parvovirózu vyléčit probiotiky…

když měli giardózu moje kočky, byla to krásná session s panacurem a savem všude. a to jsem měla štěstí, protože jsou i kmeny, kde panacur nic, metronidazol taky spíš nic a teď babo raď.

kometa
kometa správce
22.07.2025, 14:08:34 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 22.07.2025, 12:28:31

tak co si tom máme myslet?

Viz Zrzavci - zkusili vydyndat peníze a zjistili, že se nedáte.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.07.2025, 14:27:28 xxx.xxx.119.6
»

Zkuste si tady vyhledat vlákna, kde se probírá kupní smlouva, odstoupení od smlouvy, nebo zkušenosti chovatelů, podat dotaz tam, přeci jen budete mít větší šanci, že se tam chovatelé podívají, protože tohle už se netýká jen parvovirozy. 

Já bych třeba věřila, že teda může vyjít (falešně) pozitvní test na parvu, že to s majitelem může zamávat a ne vždy v těch chvílích člověk musí zareagovat ukázkově, ale aby se zázračně vyléčilo psisko z něčeho, co se neléčí snadno, no…to je opravdu dobrý teda, a pak nekomunikovat? Hmmm.

impact
impact 22.07.2025, 14:37:23 xxx:xxx.f2da:b801
»

girdia již nemá a parvo lehce

😂😂😂

Buď lžou a nebo je jejich veterinář úplnej imbecil. Případně kombinace obého. 

Troufám si tvrdit, že tady mám jako jedna z mála (ne-li jediná) opakovanou zkušenost s parvovirem. Samozřejmě myslím běžné pejskaře a ne zde diskutující veterinářku. Jedno zachráněný štěně mi umřelo. Pak mi umřely čtyři štěňata z pěti a pak ještě pět štěňat ze šesti. Očkovaný, neočkovaný, táhlo se to několik let, neskutečný nervy, raketa peněz, komplet přebourání karantény a kruté zkušenosti, který nikdo nechce.

A jestli mi někdo bude tvrdit, že štěně může mít parvo lehce a odbýt si to dietou, tak je prostě blb. Sorry, ale je. 

Jo a mimochodem, taky moc dobře vím, jak umí veterináři podojit 🤑 vystrašené majitele.

Trvala bych na tom, že chci štěně vrátit. Že jim klidně zaplatím i ty faktury za veterinu, ale jedině v případě, že se mi štěně vrátí zpět. 

Každopádně je mi Vás líto. Tvrdá zkušenost s novými majiteli, která dříve nebo později čeká každého chovatele.

Sardullah
Sardullah 22.07.2025, 15:51:40 xxx.xxx.221.216

Moje ovčanda jako štěně parvu měla…ne teda od chovatele, podařilo se nám to asi dotáhnout z venčí, neboť s ovčandou jsme dodržovali, že před doočkováním nikam, takže jen doma a na zahradě, kde předtím žádný pes léta nebyl. V tý době to u nás asi docela lítalo, vím, že vet říkal, že je toho teď dost.

Bylo to v roce 1990. Nebyla teda hospitalizovaná na veterině, ale denně jsme tam dojížděli …opravdu to nebylo o tom, že štěndo má nějaký průjmíček…dodnes si pamatuju, co jsem se nad ní zabrečela, že mi umře, protože apaticky ležela..jako už je to let, ale ty průjmy a zvracení, tu bezmoc, to si pamatuju dodnes. A myslím, že jsme měli obrovský štěstí, že to přežila…

Tak já samozřejmě nemám zkušenosti z nějaký veterinární praxe a podobně, ale “lehká” parva mi přijde, že to je v případě, kdy štěně přežije.

Doron
Doron 22.07.2025, 16:54:05 xxx.xxx.166.146

Nebo mělo štendo průjem ze stresíku, jeli na veterinu a tam je vyděsili, aby je podojili.

Sarah01
Sarah01 22.07.2025, 19:56:21 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Moje ovčanda jako štěně parvu měla…ne teda od chovatele, podařilo se nám to asi dotáhnout z venčí, neboť s ovčandou jsme dodržovali, že před doočkováním nikam, takže jen doma a na zahradě, kde předtím žádný pes léta nebyl. V tý době to u nás asi docela lítalo, vím, že vet říkal, že je toho teď dost.

Bylo to v roce 1990. Nebyla teda hospitalizovaná na veterině, ale denně jsme tam dojížděli …opravdu to nebylo o tom, že štěndo má nějaký průjmíček…dodnes si pamatuju, co jsem se nad ní zabrečela, že mi umře, protože apaticky ležela..jako už je to let, ale ty průjmy a zvracení, tu bezmoc, to si pamatuju dodnes. A myslím, že jsme měli obrovský štěstí, že to přežila…

Tak já samozřejmě nemám zkušenosti z nějaký veterinární praxe a podobně, ale “lehká” parva mi přijde, že to je v případě, kdy štěně přežije.

Já teda vůbec netuším, co může být lehká parva. Jestli to vůbec existuje. Náš první pes to chytil jako štěně na dětským pískovišti, kde jsem to nějak nečekala. Neměla jsem zkušenosti, věděla jsem houby. Denně jsme jezdívali na injekce, myslela jsem si, že tak malý štěňátko to snad nemůže přežít. Dostal se z toho a od té doby jsem vždycky při štěňatech byla až úzkostlivá. Od jedné známé fenka GR byla s parvou na veterině půl roku hospitalizovaná, dostala se z toho, ale ten účet. To byla ta nechvalně známá chovka, majitelka CHS jim tvrdila, že se štěně muselo nakazit v autě po cestě domů. Ale mně řekla, že se štěňata nakazila na veterině při očkování.

Bodlinka
Bodlinka 22.07.2025, 22:39:49 xxx:xxx.f903:4565

parvoviróza může být bezpříznaková, hlavně  u dospělých psů, to je pak zdroj nákazy.

ale “lehká”, to je obtížné. ono parvovirus se množí jen a pouze v dělících se buňkách, ze své biochemické podstaty, a ten průjem tím pádem udělá tak, že poškodí jediné dělící se buňky, co ve střevech jsou. a to jsou ty úplně nejhlouběji ve střevních kryptách, takže je to vždy spojené s hlubokým poškozením střevní sliznice, která se dlouho hojí, protože trochu nemá z čeho (ty dělící se buňky, ze kterých normálně pak dozrávají enterocyty jsou jaksi kaput)

Anonymní (neregistrovaný) 23.07.2025, 15:11:44 xxx.xxx.34.4

Takže: štěňata, která zůstala doma - negativní, obvolaní ostatní majitelé - štěňata jsou naprosto v pořádku. Volám MvDr., která diagnostikovala parvo - údajně mohlo štěně jen něco olíznout a parvo jím jen projít. ? Dotaz, proč není hospitalizováno - nebyl klinický důvod. Dotaz zda byla odebrána krev - nenapadlo jí to, nebyl klinický důvod. Dotaz na test od jiného výrobce - používá zahraniční dovoz (asi záruka kvality)… Odpo se dovídáme o udání na plemenné knize, že jsme množírna a prodáváme štěňata s parvovirozou. Jedeme zkontrolovat štěně se svědkem. Štěně vesele skotačí na zahradě… Opět opakuji možnost odstoupení, vrácení peněz a odvoz štěněte - nechtějí. Tak k čemu to teda sakra vlastně bylo?😠 Do konce prázdnin však stejně očekávám návrat štěněte k nám.

kometa
kometa správce
23.07.2025, 15:17:30 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.07.2025, 15:11:44

Čistě hypoteticky - podat TO pro pomluvu a poškození dobrého jména. By mě zajímalo, jestli by příslušný dr. svědčil i u soudu, že štěně mělo parvu. A jak by to doložil.

Jenom nápad.

Anonymní (neregistrovaný) 23.07.2025, 15:48:18 xxx:xxx.5377:a704
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.07.2025, 15:17:30

Upozornila jsem na možnost TO pro pomluvu, pokud v tom hodlají pokračovat. Což asi nečekali. Svědek jim sdělil, že za léta,co chová, se s tímto přístupem nesetkal. Prý jen chtěli, abychom se k tomu nestavěli laxně. Na dotaz, co víc jsem měla podle nich udělat, když jsem otestovala zbytek smečky, zjišťovala stav ostatních a nabídla odstoupení-mi nebylo odpovězeno. Ale je to pro mě poučení,  že jestli ještě někdy budu mít štěňata (a po této zkušenosti fakt nevím), tak z domu půjdou s úplnou vet zprávou a testama. Je mi z toho na 🤮

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 16:15:19 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Takže: štěňata, která zůstala doma - negativní, obvolaní ostatní majitelé - štěňata jsou naprosto v pořádku. Volám MvDr., která diagnostikovala parvo - údajně mohlo štěně jen něco olíznout a parvo jím jen projít. ? Dotaz, proč není hospitalizováno - nebyl klinický důvod. Dotaz zda byla odebrána krev - nenapadlo jí to, nebyl klinický důvod. Dotaz na test od jiného výrobce - používá zahraniční dovoz (asi záruka kvality)… Odpo se dovídáme o udání na plemenné knize, že jsme množírna a prodáváme štěňata s parvovirozou. Jedeme zkontrolovat štěně se svědkem. Štěně vesele skotačí na zahradě… Opět opakuji možnost odstoupení, vrácení peněz a odvoz štěněte - nechtějí. Tak k čemu to teda sakra vlastně bylo?😠 Do konce prázdnin však stejně očekávám návrat štěněte k nám.

😲…neuvěřitelné…

impact
impact 23.07.2025, 17:21:27 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.07.2025, 15:11:44

Takže štěně mělo nějaký záchvěv cestovního průjmíku, vet je vyděsila falešně pozitivním testem a vy jste množírna. 😂 Vítejte v realitě. 😂

Ph (neregistrovaný) 23.07.2025, 18:53:05 xxx.xxx.16.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.07.2025, 15:48:18

a co jim dorucit zadost o nahradu zpusobene skody?  nechali vas zbytecne otestovat cely vrh.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.