Aktuálně: 2 764 inzerátů261 314 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Naši adopťáci

Fiona.Praha
Fiona.Praha 16.11.2025, 12:22:05 xxx:xxx.2b53:dfea
bambule:

Játrové pamlsky peču taky, ale přijde mi že brzo klesnou v oblíbenosti, takže to střídám. Já teda peču bez mouky, játra, dýně a vajíčko. Občas dýni vyměním třeba za batáty. Dle nabídky mrazáku nebo spíže.

I Vás se zeptám. Jak dlouho vydrží? Nechytí plíseň nebo není z nich časem vysušená podrážka? Kdysi jsem se taky pokoušela a buď se musely rychle spotřebovat, jinak  v dóze chytly plíseň nebo z nich byla vysušená podrážka, když nebyly uzavřené. Nevyhovovalo mi ani jedno, tak nepeču. 

Ph (neregistrovaný) 16.11.2025, 12:24:10 xxx:xxx.f4c4:df32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 16.11.2025, 12:22:05

Je to pecene, ne konzervovane - pokud se nespotrebuji, musi do mrazaku

Fiona.Praha
Fiona.Praha 16.11.2025, 12:28:41 xxx:xxx.2b53:dfea
janaa:

Hele,děvčata, dá se říci, že mopsle a retrívři jsou příbuzná skupina. Nicméně ne, nejsou si rovni, mopsle na celé čáře vítězí. Kdybych neměla doma oboje,nevěřila bych😎😂

To jako že je roztomilý mopsík pažravec? I venku? 😲 Copak existuje na mopsíka košík? 

efe
efe 16.11.2025, 12:31:08 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 16.11.2025, 12:28:41

Existuje. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 16.11.2025, 12:33:37 xxx:xxx.2b53:dfea
Ph:

Je to pecene, ne konzervovane - pokud se nespotrebuji, musi do mrazaku

Já to pekla, ale ne do suché sušenky, nechala jsem to vláčné. V dóze plíseň, na vzduch podrážka. Mrazák mne tenkrát nenapadl, je to skoro 20 let.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 16.11.2025, 12:39:43 xxx:xxx.2b53:dfea
efe:

Existuje. 

Mopsíka s košíkem jsem nikdy neviděla, v podstatě znám jen s kšírama na flexině. Poslední moje zkušenost je, že roční pejsek nic neumí, protože je naprosto “blbej” a oni na něj nemají čas. 

efe
efe 16.11.2025, 12:48:08 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 16.11.2025, 12:39:43

Náhubky viz. foto. 
Mopse si bohužel pořizují většinou klasičtí majitelé gaučových psů, kterým dělá problém i každodenní procházka, natož aby psovi věnovali času ještě víc. Mopse chovám už dvacet let a s klidným vědomím můžu říct, že jsou velmi chytří, snadno cvičitelní (obr motivace na žrádlo), ale kupodivu jsou to taky celkem “sportovci” - v limitech své fyziologie samozřejmě. 

Obrázek Obrázek
bambule
bambule 16.11.2025, 12:57:45 xxx.xxx.75.19
»

Nakrájím na kostky a uložím do mrazáku, peču většinou dva plechy naráz. Dle potřeby si odebírám malé množství, které skladuju v ledničce. Většinou tak množství na cca dva dny.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 16.11.2025, 13:20:39 xxx:xxx.2b53:dfea
efe:

Náhubky viz. foto. 
Mopse si bohužel pořizují většinou klasičtí majitelé gaučových psů, kterým dělá problém i každodenní procházka, natož aby psovi věnovali času ještě víc. Mopse chovám už dvacet let a s klidným vědomím můžu říct, že jsou velmi chytří, snadno cvičitelní (obr motivace na žrádlo), ale kupodivu jsou to taky celkem “sportovci” - v limitech své fyziologie samozřejmě. 

Obrázek Obrázek

🤣 To bych žádnému psovi na hubu nedala, ani na karneval jako masku za Hanibala Lectera 🤣

Žádného sportujícího mopse neznám, nemyslím si, že nejsou chytří. Žádný pes není hloupý, jen to s nimi lidi neumí. Mnoho lidí je líných dát psovi svou pozornost při venčení (mají ho na flexině, nemluví na něj, nevšímají si ho a často buď telefonují nebo něco poslouchají, často do toho mobilu čumí a jdou kam táhne pes), natož ho něco učit. Dají 2x povel, pes nic, tak je prostě blbej. Že pes netuší, co se po něm chce, dokazuje, že je prostě blbej. A proto u spousty lidí nechápu, k čemu psa vlastně mají.    

kometa
kometa správce
16.11.2025, 13:22:59 xxx.xxx.147.163
»

jinak v dóze chytly plíseň

Látkový nebo papírový pytlík by byl lepší. 

janaa
janaa 16.11.2025, 15:07:49 xxx:xxx.9241:fa9c

Nesmí se to zapařit. To jest v igelitovým pytlíku nebo uzavřený v dóze to bude chytat plíseň. Já uchovávám v otevřený dóze v lednici,dva týdny vydrží určitě,déle nemají u nás šanci přežít. Ale kdysi jsem donesla velkou pisklu na veterinu,měli tam buldočka s ledvinovým selháním a jediné,co jim žral,byly naše pamlsky. Byla jsem tam asi po měsíci a pamlsky,co zbyly, furt držely bez plísně v pokojový teplotě

Arosek
Arosek 16.11.2025, 20:02:28 xxx:xxx.7be9:9ea5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 16.11.2025, 13:20:39

Hanibal Lecter bylo prvni, co me u tech fotek napadlo 😀

Verun
Verun 16.11.2025, 20:27:20 xxx.xxx.220.9
efe:

Nemáte ženy tip na domácí (ideálně dietní) pamlsky? Při tom cvičení to je teda spotřeba… Teď na to používám minigranule Yoggies (bez kuřete a hovězího kvůli Barče), ale chtěla bych těch pamlsků víc druhů, taky kvůli rozlišení hodnoty - lepší/horší. Zatím si v horkovzdušný fritéze suším krůtí prsa, ale z půl kila masa je porcička tak na jeden trénink (a kolik to stojí!), uf. Nebo klidně i něco, co se dá koupit, je toho hodně a malý kousíčky.

Kaufland…kočičí a psí mlsky. Kočičí nevím kolik stojí,psí do dvacky,pásků je tam spousta a dá se nastříhat (nalámat). 

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 17.11.2025, 14:20:21 xxx.xxx.221.235
Fiona.Praha:

🤣 To bych žádnému psovi na hubu nedala, ani na karneval jako masku za Hanibala Lectera 🤣

Žádného sportujícího mopse neznám, nemyslím si, že nejsou chytří. Žádný pes není hloupý, jen to s nimi lidi neumí. Mnoho lidí je líných dát psovi svou pozornost při venčení (mají ho na flexině, nemluví na něj, nevšímají si ho a často buď telefonují nebo něco poslouchají, často do toho mobilu čumí a jdou kam táhne pes), natož ho něco učit. Dají 2x povel, pes nic, tak je prostě blbej. Že pes netuší, co se po něm chce, dokazuje, že je prostě blbej. A proto u spousty lidí nechápu, k čemu psa vlastně mají.    

Tak předvčírem se mi vybavil tenhle příspěvek…hlavně to “nemluví na něj”…jsem si uvědomila, že jediný, kdy jsem na psy promluvila bylo, když se nejdřív Máťovi dostalo vodítko pod přední packu, no tak mu ho jdu “vyháknout” ..narovnám se, popojdu tři kroky a Gina ho má taky pod přední tlapkou…takže to jsem promluvila “to si ze mě děláte prdel”…a pak teda povel “hop” když jsem je nakládala do auta….jinak vlastně chodím ani snad na nic nemyslím, čistím si hlavu…jen automaticky monitoruju případné cizí psy…to potom poveluju, když je to nutný…

Tak jsem se chytla za nos a včera jsem se teda snažila na psy mluvit a jim to teda bylo úplně jedno, protože panička furt něco mele, no tak si povídá i při procházce a mě to teda taky nebavilo, tak asi zas budeme chodit mlčky.

Nicméně na mojí obranu bych chtěla říct, že moji psi dostali řádnou výchovu, bylo s nimi komunikováno a ví, co se po nich chce, když se po nich něco chce…a pokud nevědí, co se po nich chce, tak je jediný viník a to jsem já, že jsem to psa nenaučila, nevysvětlila…nezvládla…

Fiona Praha (neregistrovaný) 17.11.2025, 18:33:36 xxx:xxx.a0b0:5fe6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.11.2025, 12:48:08

Unie práv zvířat hledá dočasku pro 3 mopsle, 2 holky a kluk. Tak kdybyste měli dojem, že 3 je málo, lepší je 4 nebo 6, víte, kde jsou.😉

orionka-2
orionka-2 17.11.2025, 20:59:33 xxx:xxx.60ae:d502
Fiona.Praha:

Čekala jsem na autobus. Vedle přistálo auto. Z něj vylezl krásný čokoládový labrador.. Za ním panička. První co udělala, škubla s ním, až si sednul. Tak jsem jen podotkla “nejdřív povel, potom případně trest”. Když se dali do pohybu, škubla s ním takhle ještě 2x. Už jsem nekomentovala, jen jsem si myslela jako vy “Proč toho psa má?”

Kilian
Kilian 18.11.2025, 06:56:07 xxx:xxx.55:8030
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona Praha z 17.11.2025, 18:33:36

..taky jsem to četla a hned si vzpomněla😉

Sardullah
Sardullah 18.11.2025, 07:13:59 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.11.2025, 20:59:33

Tak je možný, že to té paničce někdo poradil, že takhle se pes odnaučí tahat.  Ono dnes sice žijeme v éře pozitivky, ale samozřejmě ne všichni to tak dělaj.

Někteří psi vyžadují velkou dávku trpělivosti a ne všichni lidi tu trpělivost mají.

V žádné případě nebudu škubání vodítkem obhajovat, jen chci říct, že tyhle praktiky jsou běžný, co tak vidím.. … i když je to většinou tak, že ve své podstatě nechají psa tahat a když jim dojde trpělivost, tak s ním škubnou, pes dostane vynadáno a jde se v tahu dál…

Arosek
Arosek 18.11.2025, 09:37:27 xxx.xxx.244.74

Mezenchymalni sarkom s velmi vysokou mitotickou aktivitou … ☹️

Tohle jsem nechtela slyset, i kdyz jsem to bohuzel tusila ☹️

efe
efe 18.11.2025, 10:24:25 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 16.11.2025, 20:27:20

A jaký je složení?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.