Aktuálně: 2 777 inzerátů261 015 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Články

Stella (neregistrovaný) 01.11.2024, 21:36:53 xxx:xxx.1a8:411b

Ahoj. 

Už dlouho přemýšlím nad tím, kdo tvoří články. Myslím to,kde se autoři registrují a jestli může článek napsat kdokoliv kdo je registrovaný.

Omlouvám se že otravuju a děkuju za odpověď.

zbynek
zbynek autor webu
02.11.2024, 08:51:56 xxx.xxx.230.164

Dobrý den,

o články se zde na webu starám já, takže vám mohu popsat, jak to chodí zde. Pár autorů se ozvalo samo, že by byli ochotni napsat nějaký ten článek o chovu čehokoliv. Většinu autorů jsem ale oslovil já. Kontakty hledám na netu, na FB a různě. Nyní už mám vytvořený okruh lidí (autorů), do většiny zvířecích kategorií. A například článek Výstava EXOTIKA Lysá nad Labem 2024, který vyšel teď v týdnu, vznikl tak, že se autorka “chlubila” fotografiemi z výstavy na FB, tak jsem ji hned napsal, jestli by nebyla ochotna napsat kratší reportáž z výstavy a hlavně poskytnout pěkné fotografie.

Slabší kategorie, málo obsazené jsou psi a kočky. Mohu ale prozradit, že před pár dny jsem se dohodl na spolupráci s Marii Adámkovou (dříve Trauškeová). Zřejmě ji někdo budete znát. Psala do spousty časopisů (Svět psů, Pes přítel člověka, Receptář). Její první článek bude z Mistrovství ČR v dogdancingu. Následně pak z návštěvy s celosvětově uznávanou trenérkou zvířat Gabby Harris.

Dále pak jsem domluvený se známou dvojicí autorů Martin a Lea Smrčkovi, vydavateli mnoha kih o zvířatech. Lea Smrčková byla do konce minulého roku šéfredaktorkou časopisu Svět psů, v časopise dělala asi 20 let. Martin Smrček napsal spousty článků o ptactvu a drobných savcích. Má za sebou asi 15 let práce v zoo (Dvůr Králové, Praha), skončil asi před dvěma roky.

Články si připravuji a vkládám na web dopředu, jen jsou neviditelné a postupně je zveřejňuji. Většinou 4x týdně (úterý, čtvrtek, sobota, neděle). Takto mám v tuto chvíli na webu nezveřejněných ukrytých cca 90 článků, takže na několik měsíců vystaráno. Ovšem když se objeví nějaké aktuální téma nebo právě reportáž z výstavy, je článek zveřejněn přednostně.

Stále platí, že pokud by někdo z vás měl námět na článek a chuť něco vytvořit, ozvěte se na mail: zbynek@chovzvirat.cz

Stella (neregistrovaný) 02.11.2024, 12:04:58 xxx:xxx.1a8:411b
»
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 02.11.2024, 08:51:56

Děkuju za vysvětlení🙂.

Deaktivovaný (neregistrovaný) 03.11.2024, 17:55:04 xxx.xxx.96.108
»
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 02.11.2024, 08:51:56

Ze psů bych zkusila oslovit třeba na fb Alenu Sirril DePietra (Alena Pětrošová). Dělá se svými psy stopy nebo pachové prace (neznam přesný název) probojovala se i na Mistrovství světa do Finska letos. A píše hezky. Dělá i záchranařinu se psy (vyhledavání osob v sutinách apod). To by mohl být hezký článek. A postrádám nebo jsem si možná jen nevšimla članky od top teraristů. Vždyť češi udělali třeba u hroznýšů novou albino mutaci sharp která je ve světě nejvice ceněná (z albino verzí). A celkově se u nás vytvořilo x nových směrů. Namátkou Chadima korálovky, Gilar cenchrie, Kyzl retiky a mraky dalších. Vyjmenovat by je bylo na dlouho. Tera zvírata z čech jdou do celého světa. USA, VB, severské státy, Asie, arabské země…. 

zbynek
zbynek autor webu
03.11.2024, 18:13:24 xxx.xxx.230.164
Leithian:

Ze psů bych zkusila oslovit třeba na fb Alenu Sirril DePietra (Alena Pětrošová). Dělá se svými psy stopy nebo pachové prace (neznam přesný název) probojovala se i na Mistrovství světa do Finska letos. A píše hezky. Dělá i záchranařinu se psy (vyhledavání osob v sutinách apod). To by mohl být hezký článek. A postrádám nebo jsem si možná jen nevšimla članky od top teraristů. Vždyť češi udělali třeba u hroznýšů novou albino mutaci sharp která je ve světě nejvice ceněná (z albino verzí). A celkově se u nás vytvořilo x nových směrů. Namátkou Chadima korálovky, Gilar cenchrie, Kyzl retiky a mraky dalších. Vyjmenovat by je bylo na dlouho. Tera zvírata z čech jdou do celého světa. USA, VB, severské státy, Asie, arabské země…. 

Díky za tipy, zkusím někoho oslovit.

BaLu
BaLu 31.08.2025, 09:10:13 xxx.xxx.230.124

Celkem náhodou, protože články zde čtu málokdy, jsem narazila na jeden s názvem “Jak si vybrat vhodné plemeno psa” od autora Jana Vorla (JaVor) ze dne 7.8.2025. Byla jsem zvědavá, co se dozvím nového. A byla jsem nemile překvapena. Nového jsem se nedozvěděla nic, článek je v obecných informacích plochý a opakuje stokrát napsané a řečené. Ale také není objektivní, autor má evidentně s některými plemeny problém a v podstatě je pomlouvá. Pro čtenáře, především nezkušené, kteří hledají informace, je tento článek zavádějící a řekla bych i tak trochu škodlivý, pokud uvěří autorovi jeho hodnocení tam zmíněných plemen. 

Mrkla jsem tedy na jeho profil zde na CHZ a nestačím se divit. Pán je odborníkem na všechno, jeho články jdou napříč od domácích hospodářských zvířat přes hmyz, obojživelníky, ptáky, hlodavce  až po psy. Myslím, že to je dostatečně výmluvné. 

kometa
kometa správce
31.08.2025, 09:24:06 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 31.08.2025, 09:10:13

No vidíte, mě ten článek nijak neurazil. Ano, není tam nic moc nového - pro nás zasvěcené. Ale pro naprostého laika mi nepřijde špatný. Pokud se nad ním zamyslí.

BaLu
BaLu 31.08.2025, 09:29:38 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.08.2025, 09:24:06

Jak jsem napsala - vadí mi neobjektivita. Když už někdo píše článek s úmyslem poradit, měl by být objektivní a autor by do něj neměl promítat své averze. 

kometa
kometa správce
31.08.2025, 09:33:27 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 31.08.2025, 09:29:38

Já si žádných averzí nevšimla. Mně zhodnocení jednotlivých plemen přijde docela objektivní, bez přikrašlování. S upozorněním na různá úskalí. Která každé plemeno má, že jo.

A je lepší být připraven na nejhorší a být pak příjemně překvapen než naopak. Možná by pak nebylo tolik inzerátů na prodej či dokonce darování psa - klasika kolem roku věku - kvůli stěhování, změně zaměstnání nebo alergii (přeloženo psa nezvládáme, protože jsme netušili, jak moc se mu budeme muset věnovat).

BaLu
BaLu 31.08.2025, 09:36:53 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.08.2025, 09:33:27

No vidíte a na mě docela křičely. Obrazně řečeno. 

acher (neregistrovaný) 01.09.2025, 12:59:59 xxx.xxx.222.196

Musím říci,že jsem si také žádných averzí nevšimla.Ano článek je takový obecný,spíš jen informativní, ale že upozorńuje spíše na negativa mně nevadí.Sama když jsme prodávali štěńata,tak jsem upozorńovala na ty nejhorší možné scénáře a  spíše zájemce odrazovala.Jenže to,co mně nepřijde jako žádný problém,už pro jiného problém být může.Tak pro mě bylo vždy lepší aby počítali s tím horším a byli připraveni na možné problémy a snažili se jim předcházet.To,že žádné problémy nenastaly byla už je třešnička na dortu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.