Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.12.2024, 11:27:14
Tak to jsem za xx let chovu ještě neviděla 😲…slepice jste koupil nebo máte vlastní, lihnuté?..přikoupil jste nového kohouta ?..má to jen jedna slepice a ostatní jsou “zatím” v pořádku??..to je otázka na veterináře, možná se vám ozve …
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 09.12.2024, 15:36:52
Myslím, že se to nedá léčit, jen oddálit speciálními antibiotiky… dá se tím nakazit třeba i komárem nebo jinym sosákem krve. Teď jsou to žluté pupínky, pak to budou černé puchýřky které pak prasknou. Víc o tom nevím, nemocema slepic jsem se nikdy moc nezabývala.
Edit: a může se to komárem atd. přenést i na ptactvo v divočinè.
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 09.12.2024, 15:41:34
…takže to nemá cenu léčit..určitě už bude nakažený celý chov…já bych všechno zlikvidovala, vydezinfikovala prostory, aby se to ptáky, komáry,nešířilo dál…
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 09.12.2024, 16:00:42
Asi nemá. Zakladatel může počkat, jesti se to objeví i u jiných slepic, ale prostě neriskovala bych. Z jedné takové slepice může vzniknout epidemie v celém okolí.
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 09.12.2024, 16:09:10
Přesně tak…katastrofa pro všechny ptáky a slepice v okolí, když to přenáší komáři 😲…zlikvidovat…od takové slepice,bych tedy vejce nechtěla…a léčba??..asi mnohem dražší, než nová, zdravá slepice…
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 09.12.2024, 19:19:39
Ale pak, i když se jedna slepice vyléčí, prostě se to opakovaně vrací. Tj. jedna slepice se vyléčí, ale mezitím to má jiná slepice. A začíná nekonečný kolotoč předávání mezi sebou, a neštovice zacpou nosní dutiny.