Aktuálně: 3 114 inzerátů223 222 diskuzních příspěvků18 390 uživatelů

Kočky na samotě

SasaMila (neregistrovaný) 10.01.2025, 14:16:25 xxx.xxx.143.251

Dobrý den, sháním někoho kdo bydlí nebo bydlel na samotě nedaleko lesa a zjišťuji zkušenosti s chovem koček. Budeme se brzy stěhovat a mám strach jak bude chov koček v souladu s mysliveckým právem. Jak je známo kočku doma neudržíme a bude volně pobíhat. Nikdo nezabrání i vběhnutí do lesa a pak jsou tu myslivci, kteří mají právo zastřelit kočku ale i psa jen pouhých 200 m od obydlí. To nic není že ano. Stálo by za to nahlásit bydliště a chov koček mysliveckému spolku? Aby brali vpotaz, že na této samotě budou drženy kočky? Má to smysl hlásit nebo jak ještě se zachovat? Děkuji.

rapotačka (neregistrovaný) 10.01.2025, 17:41:15 xxx.xxx.168.235

Kastrované , syté a řádně chované kočky nemusí mít vždy toulavé choutky. Zřejmě tam v okolí budou i cizí kočky a ty je zaženou domů nebo . . . . . . pryč. Pes své kočky chrání, pokud to není čivava.

Zkusila bych se domluvit - jenotlivě s místními “lovci”.

Orionka (neregistrovaný) 11.01.2025, 11:52:45 xxx.xxx.226.32

Víceméně jak píše Rapotačka. Mám kastrovaného kocoura, volně puštěného a drží se celkem na zahradě. Do sousedních zahrad také chodí, ale do lesa ne, i když to tam má jen přes malou louku. Coby tam hledal, za kočkami nechodí a v lese číhá různé nebezpečí. Minimálně lišky - vím o nich, mám nory 150 m od chalupy.

Soused má krásného Mourka, ten chodí k nám, ale v lese jsem ho nikdy neviděla. Když se ke mně na zahradě přidá a zjistí, že jdu do lesa, po pár krocích se vrátí.

Co se týče myslivci, nemyslím si, že dobře pochodíte, když jim oznámíte, že počítáte s tím, že vaše kočky budou chodit do lesa. Pro myslivce je kočka  větší škodná než pes. Zvlášť v oblastech, kde je ještě drobná zvěř - zajíci, koroptve, bažanti.

Ještě dodám - je nutné krmit kočky uvnitř domu. Jinak se vám potáhne na dvůr havěť. Cizími kočkami počínaje, potkany a liškami konče.

hmn
hmn 11.01.2025, 13:08:45 xxx.xxx.46.160

kočky je dobré (já bych řekla nutné) po přestěhování delší dobu držet jen doma. Ať si důkladně zvyknou na nový domov, navážou se na něj. 

Orionka (neregistrovaný) 12.01.2025, 12:51:10 xxx.xxx.226.32
hmn:

kočky je dobré (já bych řekla nutné) po přestěhování delší dobu držet jen doma. Ať si důkladně zvyknou na nový domov, navážou se na něj. 

Tak spěchám s příběhem, který to potvrdí : Kolega měl dům na kraji města. Postavil nový na úplně druhém konci stejného města. Dvě svoje kočky pochopitelně vzal s sebou do nového domova. Původní dům prodal. Kočky se mu ztratily a objevily se ve svém původním domově. Kočky si zase odvezl a tak se to opakovalo několikrát. Když se jedna z koček ztratila definitivně, novým majitelům to bylo líto a po dohodě s původním majitelem si druhou kočku nechali. Prostě chtěla zůstat ve svém doma. A to i přesto, že se musela smířit se psím kamarádem.

ančovička (neregistrovaný) 12.01.2025, 18:57:57 xxx.xxx.2.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 12.01.2025, 12:51:10

…co já si od mala pamatuji, že se říkalo.."Pes je věrný pánovi, kočka svému domu"…takže mě příběh dvou nešťastných koček,vůbec nepřekvapuje..chudinky kočky 😥aspoň jedna měla nakonec štěstí 🍀😺

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.