Odpověď na příspěvek uživatele MIKEŠ z 21.01.2025, 18:02:48
Ahoj, tady posílám odkaz: https://mojeterarko.cz/chov-mastomysi/ Tady z toho cituji: Matka kojí mláďata minimálně 3 týdny, pokud mezitím nemá nový vrh, tak i déle. Nejpozději ve věku 4 týdnů se však doporučuje mláďata odstavit a umístit do jiného, samostatného boxu. Box by proto měl být dostatečněvysoký a s hladkými stěnami, aby se takto malá mláďata k pletivu nedostala.
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 21.01.2025, 21:30:27
….na burzách to vždy tvrdili a je fakt, že jsem nic becitila,ale jsou dost agresivní a člověk z nich má respekt…ale už jsem někde četla, že i tyhle se dají ochočit na mazlíčky ..
S tím pachem je to pravda, rozhodně teda oproti jiným myším jsou to voňavky. Tak jsem zrovna ve stádiu odstavu, tušil jsem to. Musím je do víkendu odstavit to už budou 4 týdny a sledovat jak sami žerou.
Já neodstavuji, vše nechávám pohromadě a pak postupně slovuji na krmení - pro ně je přirozené žít ve velkých skupinách, samičky mají společné hnízdo a starají se všechny + si samy určují nástup do rozmnožování, až 3. - 4. měsíc života, než začne někdo něco hulákat o nevhodnosti takového způsobu chovu..