Aktuálně: 2 169 inzerátů286 901 diskuzních příspěvků20 449 uživatelů

Kryt na akvárium pro myši

kníračka (neregistrovaný) 17.06.2026, 10:55:51 xxx.xxx.63.154

Dobrý den, máme staré skleněné akvárium, na délku má 80 cm, na šířku 35 cm a na výšku 40 cm, a dcera by v něm chtěla chovat myši. Přemýšlím, jaký na to vymyslet kryt, aby byl prodyšný, ale aby myši neutíkaly, případně aby se divoké myši nedostaly dovnitř (zařízení bude v technické místnosti, kde se občas myši vyskytují, je to součást starého zemědělského statku). Co byste doporučovali? Akvárium má v současnosti dvě skleněné desky jako kryt, které byly zřejmě pod osvětlením a zabírají cca 50% stropu, zbytek je volný. Dají se různě posouvat, nebo úplně odstranit. Tipla bych si, že by ten strop měl být prodyšný celý. Nebo by stačilo sehnat nějaké kusy chovatelského pletiva či mřížky a vyplnit s nimi jen polovinu stropu? Děkuji za případné rady a tipy.

Sardullah
Sardullah 18.06.2026, 15:16:19 xxx.xxx.18.169

Měla jsem myši ve stejném akvárku.

Já teda měla přes celej vršek takovou mříž… jako kus ptačí klece, tak to pletivo by mohlo stačit.

Akorát já osobně bych to dala do nějakého rámu… kdyby to bylo volně položený, tak bych měla strach, aby nějaká šikulka nevyskočila, nechytila se pletiva a “ nedoručkovala” na kraj, kde by se jí to povedlo nadzvednout a podlézt.

Já tu mřížku měla v rozích zatíženou.

Chingis
Chingis 18.06.2026, 22:48:59 xxx.xxx.7.237

Takhle jsem měla kryté předělávané akvárko pro hada, jen větší 150x50cm. Koupila jsem někde v Baumaxu lišty do L a 1cm úzké lišty kterými jsem zespodu přibila to pletivo. 

Obrázek
Jednorožčice
Jednorožčice 19.06.2026, 15:37:55 xxx.xxx.63.154
Chingis:

Takhle jsem měla kryté předělávané akvárko pro hada, jen větší 150x50cm. Koupila jsem někde v Baumaxu lišty do L a 1cm úzké lišty kterými jsem zespodu přibila to pletivo. 

Obrázek

A co takhle třeba dát toho hada s těmi myšmi dohromady? 🐍+🐀🐁🐭=🌈 🤣😂 

kometa
kometa správce
19.06.2026, 15:44:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jednorožčice z 19.06.2026, 15:37:55

A to má být vtip? Nebo co tím chtěl básník říci?

Natalie (neregistrovaný) 19.06.2026, 16:35:20 xxx.xxx.63.154
kometa:

No měl to být určitě vtip, ale asi to na této diskuzi o drobných savcích moc vtipně nevyznělo 😉. Co se týče zadavatelky: doporučovala bych použít třeba nastříhané včelařské pletivo. Na internetu jsou v nabídce kusy o rozměrech 42 x 45 cm, oka jsou na tom 3,15 x 3,15 mm, průměr drátu 0,8 mm a cena rozumná něco přes stovku za jeden kus. Ty díly jsou prý vyrovnané a pevné, tak by se nemusely ani zpevňovat dřevěným rámem. Na váš rozměr akvária by to byly dva díly, akorát by to ten váš rozměr přesahovalo o několik málo centimetrů na každé straně. Případně by se to dalo zastřihnout na míru nůžkami na plech. Prý se to pletivo nerozplétá, je z tzv. “tahokovu”.  Tady je např. jedna z nabídek na internetu: https://www.vcelarstvijindra.cz/pozinkovane-pletivo-kusove/ 

Jednorožčice
Jednorožčice 19.06.2026, 16:48:04 xxx.xxx.63.154
kometa:

Přesně jak to napsala Natalie: "No měl to být určitě vtip, ale asi to na této diskuzi o drobných savcích moc vtipně nevyznělo 😉."  Děkuji, Natalie. 👍💝💖

kometa
kometa správce
19.06.2026, 17:25:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jednorožčice z 19.06.2026, 16:48:04

Proč má Jednorožčice a Natalie stejnou IP adresu?

Natalie (neregistrovaný) 19.06.2026, 21:11:58 xxx.xxx.63.154
kometa:

Proč má Jednorožčice a Natalie stejnou IP adresu?

Protože víc lidí používá jeden počítač. V tomto případě je Jednorožčice moje dcera, většinou je na mobilu, ale občas i na mém stolním počítači. Každopádně píšeme každá sama za sebe. Mimochodem v mé minulé práci byl jeden počítač v kanceláři a střídalo se u něho více cizích lidí. Dělali jsme na něm nejen práci, tak klidně mohli být někde příspěvky od různých lidí, kteří spolu kromě práce neměli nic společného, z jedné IP adresy. Na druhou stranu já jsem dříve občas někde reagovala z veřejných počítačů, v knihovně nebo na služební cestě z hotelu. To jsem ještě byla zaregistrovaná na staré ifauně, měla jsem stejný nick, ale u dvou příspěvků třeba ve stejném vlákně jsem mohla mít klidně jinou IP adresu. Aktuálně ten samý počítač používá i manžel a dříve ho používal i syn, protože je pohodlnější být u velkého stolního počítače, než na mobilu. Teoreticky by z této IP adresy mohli být až 4 přispěvatelé, kteří píší každý sám za sebe. Určitě nejsme sami, kde z jedné IP adresy píše více lidí. 

kometa
kometa správce
19.06.2026, 21:33:42 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Natalie z 19.06.2026, 21:11:58

Určitě nejsme sami, kde z jedné IP adresy píše více lidí.

Ano, může být. I když se mi zdá, že častější je více IP adres od jednoho uživatele. Já mám taky dvě.

My tady už zažili různé identity jednoho člověka, který diskutoval třeba sám se sebou. Nebo se dokonce vydával za jiné přispěvatele.

Proto moje reakce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.