Zdravím 😀
Teď prý schválili, že se lidé mohou krmit potemníky a podobnou havětí 🐛🦗🪳🕷. Mám dotaz, jak to mají vegetariáni? Může vegetarián splyvnout tučného potemníka nebo by poslupnutí 🪳 přestal býti vegetariánem?
Zdravím 😀
Teď prý schválili, že se lidé mohou krmit potemníky a podobnou havětí 🐛🦗🪳🕷. Mám dotaz, jak to mají vegetariáni? Může vegetarián splyvnout tučného potemníka nebo by poslupnutí 🪳 přestal býti vegetariánem?
Co jsem posledně četl definici vegetariána (už to je nějaký pátek) tak nejí živočišnou potravu, ale živočišné produkty smí. Takže podle mě by přestal být vegetariánem, protože je jedno zda se jedná o krávu, ovci, kuře, kachnu či potemníka.
V tomto tématu nejsem úplně zdatný takže se možná mýlím, ale z logiky věci si myslím, že by už nemohl být považován za vegetariána. 😀
To by chtělo odborníka vegeteriána.🤔
Hele, ale zas nás čekají zajímavé časy. Třeba do někoho vstoupí duch Magdaleny Dobromily Rettigové a vznikne nová kuchařka. Už to úplně vidím - vraž do toho kopu červů. Přesvědč se, že jsou ještě čerstí a pěkně tuční….
To bych se ani nedivil. 😀
Ty zajímavé časy už jsou když to vezmu ze širšího pásma. 😀 Stejně si to budu muset více prostudovat, protože jsem nedávno ze zdravotních důvodů dostal dvě diety kde skoro nic nemůžu kromě vegetariánských jídel. Takže v zájmu svého zdraví si budu muset stejně o tom něco přečíst. On ten doktor měl pravdu když jsem se zeptal zda ten nový jídelníček má být ve stylu konzumovat zelený rostlinky ze zahrádky a jeho odpověď byla “tak nějak”. 😀 Co budu povídat. Už 2,5 týdne jsem hlady a zakázaný obsah pro mladistvé nahradily obrázky grilovaného masa, kachní stehna se zelím apod… 🤣🤣 Ono být vegetariánem není snadná věc.
Věřím tomu, že taková kuchařka už dávno existuje.
Strašná představa.
Já měla kolegyni, vegetariánku. Říkala jsem jí, jestli mi dá nějaké recepty, ale řekla mi že vaří typickou českou kuchyni, ale bez masa🤔. Prý nejraději má krupičnou kaši. Vážila asi 2metráky, tak nevím jestli její přístup byl ideální. Mě je v tomhle sympatická středomořská kuchyně. Hodně zeleniny, míň masa a rychle vařená. Jenže to moc neumím vařit.
Ronja s motejlem: Tož jako bývalý vegetarián a vegan si myslím, že by to mohlo být jako u drůbeže - vegetariáni by nemuseli jíst mámu a tátu brouka, ale mohli by jíst vajíčka. Dělám si srandu. Není už entoveganství?
A co kukla? Ani máma, ani táta, ani vejce. Nová doba před nás klade nové výzvy.😂
Jo, ta je hodně dobrá. Přítelkyně občas něco zainprovizuje nebo prokombinuje nějaké kuchyně, ale upřímně si nedokážu představit českou kuchyni bez masa. Třeba jen zelí s knedlíkem - něco by pořád chybělo. 😃
Já jsem tak před týdnem za “experimentoval”. Moje diety jsem vzal ve stylu “kupuju a jím co bych si nikdy nekoupil nebo nejedl” a zašel jsem do Ugo salaterie a hodně mi zachutnalo Teriyaki chicken bowl. Dělají verzi i bez masa, ale já jsem si to maso tam nechal - drůbeží maso můžu, ale v hodně a hodně omezeném množství co jsem četl a stejně tam byly tři malé kousky kuřecího. 😃 Jinak zelenina s rýží apod... viz. foto. Chuťově to bylo suprové a to určitě si dovolím doporučit kdyby náhodou na to někdo narazil. Jenže pořád mám ten problém, že se pořádně nenajím a váhu radši nepoužívám, protože mi stačí zrcadlo abych poznal rozdíl. 😂
Já jsem kdysi měla v práci kolegyni veganku, než se z ní stala taková ta dost militantní osoba, která už začala i přátele filtrovat podle toho, co kdo konzumuje, a ta docela dost propagovala hmyzí granule pro psy a kočky. Takže jsem tak nějak měla za to, že hmyz pro ně není zvíře, které trpí, a jíst se může.
Ony jsou i kuchařské kurzy, kde se to člověk může naučit vařit. O tom jsem uvažovala, že se zkusím přihlásit, ale časově to teď nedávám. Ale v případě nemoci v rodině, bych určitě šla. Protože česká kuchně je opravdu o mase nebo sladkých jídlech. Dokud lidé těžce fyzicky pracovali, tak to bylo v cajku, teď už ne. A i dieta má být chutná a může být chutná. Jestli můžete ryby, pak zkuste afrického sumečka. Vynikající ryba, narozdíl od třeba lososa se jich většina odchová v aquaponii v čechách a co potěší je, že skoro nemá kosti. Cenově je na tom celkem dobře.
jo, to je pravda že specielně vegani bývají dost ve svých názorech militantní.
Stejně by mě zajímalo, jestli někdo tady už měl odvahu ty potvory chovat doma k vlastní spotřebě.
zakázaný obsah pro mladistvé nahradily obrázky grilovaného masa, kachní stehna se zelím apod…
Neříká se tomu masochismus? 🙂Aneb muka Tantalova.
středomořská kuchyně
Ta mi taky vyhovuje - zelenina, olivy, ryby, plody moře…
Dobrej - nevím, jaký zdravotní problém jste nucen řešit, ale napadlo mě, pokud jde o problém s trávením, trávicí soustavou a tak, že byste mohl tu dietu podpořit i tím, že tělu pomůžete bylinkama - na trávení hořké /pampeliška, puškvorec - obojí kořen, pampelišku pak můžete s jarem i spásat - pochopitelně v čisté lokalitě - doporučení zní 5 mlaďounkých lístků pumpilišky denně 🙂
a když kouknete třeba na mocnou kopřivu - má poměrně široký záběr na pomoc tělu. Pít ovšem jen tři neděle, pak si dát pauzu.
Stejně tak si lze pomoci mým oblíbeným měsíčkem - ten lze pít dlouhodobě! a taky heřmánkem.
To jen tak, že mě to napadlo, bylinky dokážou být hodně nápomocné.
Jenže pořád mám ten problém, že se pořádně nenajím
A co indická kuchyně? Ta mi chutná - třeba jejich čočku můžu klidně bez masa. Já jsem jinak všežravec, ale nemusím mít maso každý den. Klidně mi stačí jednou nebo dvakrát týdně.
A taky třeba kroupoto, jsem masožravec hroznej, ale tohle mě saturovalo, je to sytý. Nebo mrsknout na plech spoustu zeleniny plus jen omyté brambory, který 10 min. potrápím v mikrovlnce a všechno to ochutím kořením, zakápnu olejem a mrsknu upéct do tý trouby.
edit - a co vajíčka? Jdou-li vajíčka, taky to hází spoustu variant od těch míchaných, po salát s vajíčkama, konče vaječnou omeletou plněnou orestovanýma ředkvičkama třeba a pokud lze sýr, doplnit sýrem. Moc dobrý, můj synovec vegetarián byl unešen a nasycen.
drvodelkafialova:Stejně by mě zajímalo, jestli někdo tady už měl odvahu ty potvory chovat doma k vlastní spotřebě.
Já se hlásím. Jen místo “vlastní spotřeby” podle podstrkávám výsledný produkt ostatním zvířatům. Osobně jsem pozřel hmyz tak jedině když jsem jel na kole a zapomněl u toho zavřít pusu.😀
Tak, jak sním skoro všechno, indickou kuchyň vážně nemusím. Je na mě až moc navoněná kořením a taky je všechno až moc vařené. Já miluju zeleninu, ale takovou skoro napůl syrovou. Indickou kuchyň sním, když musím, ale pravidelně bych to fakt jíst nechtěla.