Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.02.2025, 11:43:11
No ono je to dneska taky o druhé straně věci - že je spousta lidí, dětí, kteří bez zeptání půjdou k těm psům a udělají něco, co se psům líbit nemusí a ti psi na to zcela logicky můžou zareagovat a…pak blbý.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.02.2025, 11:50:26
No právě. Dřív nikoho nenapadlo si jít hladit “ vlčáka” co někde ležel a čekal.
Proto to kluky taky neučím a podporuju v nich dobrý vztah k lidem.
Ale Doron je k cizím nedůvěřivý, určitě by hodně štěkal a ježil se, ale v nejhorším by štípnul kdyby ho někdo chtěl odvést. Framík by ,myslím, mlátil packama a zmítal se a vzpíral, to jsme už zažili.
to je dobře. Ono děti navíc dokážou opravdu vymyslet nevymyslitelný (viz. pastelka v uchu argentiny, kterou tehdy utratily, protože přece nesmyslně vyjela na dítě…..) . Ne já jsem hroznej preventista v tomhle divným světě. Mám o svoje čokle strach, no.
No,on vlčáka nikdo nikde ležet nenechal,páč vlčák hlídal barák,a taky neměl psa každej,kdo má do zadele díru. Ale ono opačně, když pes uvázanej před obchodem kousl děcko, dostalo přes prdel dítě,ne pes, že k němu nemá lízt (taky jsem takhle dostala,když mě kousl pudl). Dneska by z toho byla reportáž na tv nova. Ale ne,taky bych psa nikde neuvázala. Kdysi se mnou chodila na nákup na vesnici čuba,k vesnickýmu krámu,ale ta měla před obchodem odložení a čekala na rohlíček
Ad zákaz uvazování,se trošku bojím,že pro řadu těch psů to bude horší než teď. Takhle třeba měli pár metrů,teď budou zavřený na fleku v nějaký boudě nebo pidi kotci…
U nás před sámoškou psy teda nechávám, před Lidlem bych se bála.
Jednou jsem tam něco nutně potřebovala a vzala jsem Frama dovnitř. Moje vysvětlení, že je sice velkej, ale přitom je vlastně malej, je na chvíli zmátlo a dalo mi čas popadnout co jsem potřebovala. Pak nás přednostně vzali ke kase.
Tak to jste měla štěstí, u nás mě do Billy se psem nepustili, chtěli po mně potvrzení, že je “zdravotnický pes”. 😄
když pes uvázanej před obchodem kousl děcko, dostalo přes prdel dítě,
přesně! Můj první pes s námi taky mohl chodit na nákup. Nepotřeboval vodítko, seděl tam a čekal na svůj syreček. Dneska by se s ním člověk nedoplatil, jak jsou drahý 😀 . Teď už na nákup ani náhodou, jen cvičně, kdy nenakupuju a jsem dohodnutá s obsluhou - v rámci nácviku odložení, ale to z těch psů fakt nespustim oko. A zpravidla na tom vydělají, protože je to obchod typu řeznictví, kde nikam člověk nejde a vidí přes výlohu ven. a obsluha je vždy nebožáčky lituje 😀 a buřt to jistí 😀
My měli s dalmatinem povel “hlídej se”, takže byl neukradnutelnej, ikdyž byl většinou s náhubkem. Moc dobře uměl rozlišit od jen hlídej. Ale pravda, jiná doba, teď by někomu rozbil obličej a sedřeli by nás z kůže.
No,on vlčáka nikdo nikde ležet nenechal,páč vlčák hlídal barák,a taky neměl psa každej,kdo má do zadele díru. Ale ono opačně, když pes uvázanej před obchodem kousl děcko, dostalo přes prdel dítě,ne pes, že k němu nemá lízt (taky jsem takhle dostala,když mě kousl pudl). Dneska by z toho byla reportáž na tv nova. Ale ne,taky bych psa nikde neuvázala. Kdysi se mnou chodila na nákup na vesnici čuba,k vesnickýmu krámu,ale ta měla před obchodem odložení a čekala na rohlíček
Ad zákaz uvazování,se trošku bojím,že pro řadu těch psů to bude horší než teď. Takhle třeba měli pár metrů,teď budou zavřený na fleku v nějaký boudě nebo pidi kotci…
Jo, zrovna včera jsem byla u kamarádky, vesnice cca 20 km odsud a ve stejný ulici vlčák uvázanej u boudy. Myslím, že takovíhle lidi se o nějaké změně zákona buď ani nedozví a nebo to fakt mají někde.
Jinak můj soused zleva měl v minulosti vždycky vlčáka, kterej byl hlavně v kotci, občas ho pustili proběhnout po zahradě a sousedka nadávala, že dělá díry a že půjde z domu. 😄 Dnes mají křížence, kterej má k dispozici zahradu permanentně, díry všude a vyběhaný cestičky kolem plotu. Včera soused zrovna sbíral 💩 a zahrabával ty díry. Cestičky kolem plotu mu nevadí, prý aspoň to tam nebude muset v létě sekat. 😀
Kdysi jsem měla psa - dalmatina, který tento zákon prosazoval. Vždycky, když jsem ho uvázala u obchodu ( bylo to samozřejmě výjimečně, ne běžně), přežvejknul kožený vodítko a vzorně čekal na stejném místě dál. Prostě nesouhlasil s tím uvázáním.
Pak jsem ho teda uvazovala hóódně nakrátko, aby si na to vodítko nedosáhl a nepřežvejknul. Chudáka.
Podotýkám - bylo to v dobách , kdy před obchody stávaly i kočárky se řvoucími či spícími miminky. kdo šel okolo, tak pohoupal. A psi se tenkrát u obchodů nekradli.
Kdysi jsem měla psa - dalmatina, který tento zákon prosazoval. Vždycky, když jsem ho uvázala u obchodu ( bylo to samozřejmě výjimečně, ne běžně), přežvejknul kožený vodítko a vzorně čekal na stejném místě dál. Prostě nesouhlasil s tím uvázáním.
Pak jsem ho teda uvazovala hóódně nakrátko, aby si na to vodítko nedosáhl a nepřežvejknul. Chudáka.
Podotýkám - bylo to v dobách , kdy před obchody stávaly i kočárky se řvoucími či spícími miminky. kdo šel okolo, tak pohoupal. A psi se tenkrát u obchodů nekradli.
Mám jednu takovou čubu. Z principu každej úvaz přežvejkne. A pak zůstane odložená. Volně odložená bude klidně hodinu a ani se nehne. Jde o princip🤣
Co se s tím světem děje. Dřív měl každý doma krávu na řetězu, jednu kozu na řetězu a psa na řetězu. Zvířata byla spokojená. Dneska musí být všechno na volno, nic nesmé být chováno o samotě a další bláboly. Někdo mi namítne jak vím, že byla zvířata spokojená, jestli mi to řekli? A na to já odpovím a vám to řekli, že jsou spokojená teď?
Co se s tím světem děje. Dřív měl každý doma krávu na řetězu, jednu kozu na řetězu a psa na řetězu. Zvířata byla spokojená. Dneska musí být všechno na volno, nic nesmé být chováno o samotě a další bláboly. Někdo mi namítne jak vím, že byla zvířata spokojená, jestli mi to řekli? A na to já odpovím a vám to řekli, že jsou spokojená teď?
Hotová sodoma gomora, čo nás čaká ďalej, volebné právo pre ženy?
Ono třeba se stačí dívat na ty videa, kde mají krávy (ovce, kozy, koně atd.) na pastvinách hračky a míče a drbátka a podobný věci, jak si to užívají a baví se a jsou šťastný a může si anonym psát co chce, ta samá zvířátka na řetězu jsou už od pohledu chudáci
BTW ono ani dřív to tak nebývalo, naše rodina mívala krávu i koně a co jsem se kdysi bavila o tom s babičkou a s tátou, oboje byli buď volně v ohrádce ve chlívku a nebo volně na záhumenku. Na řetězu fakt ne.